题目内容

【题目】

This is a story about a famous American woman. Her name is Helen Keller. When she was only nineteen months old, she got an illness. It made her blind(瞎的) and deaf (聋的). She couldn’t see or hear anything, so she couldn’t learn to speak. When she was six, a young teacher came and taught her to read and write. Her name was Ann Sullivan.

Later, when she was ten, Miss Sullivan took her to another teacher, Sarah Fuller. Sarah Fuller taught her to speak. Helen put her fingers on Miss Fuller’s face and into her mouth. In this way, she learned to speak. She went to school and became famous because she was one of the first blind and deaf persons to learn to speak. She began to write books and to help the blind in many parts of the world. Her hard work and her courage(勇气) made people in all countries love her.

根据短文内容回答问题。

1How old was Helen when she was blind and deaf?

2Why couldn’t she learn to speak at first?

3What did Miss Fuller teach her to do?

4Was Miss Fuller Helen’s first teacher?

5What made people love Helen Keller?

【答案】

1She was only nineteen months old.

2Because she couldn’t see or hear anything.

3Miss Fuller taught her to speak.

4No, she wasn’t.

5Her hard work and her courage made people love her.

【解析】本文讲述了海伦凯勒的故事。她只有19个月大时,因病变得又瞎又聋了。因为她看不见或听不见任何东西,所以她无法学会说话。她的老师安妮莎莉文和福勒小姐帮助了她,她学会说话,去上学了。海伦的努力和她的勇气让所有国家的人们爱上了她。

1根据When she was only nineteen months old, she got an illness. It made her blind(瞎的) and deaf (聋的).可知当海伦只有19个月大时,她又瞎又聋了。故此处为She was only nineteen months old.

2根据She couldn’t see or hear anything, so she couldn’t learn to speak. 可知因为她看不见或听不见任何东西,所以她无法学会说话,故此处为Because she couldn’t see or hear anything.

3根据Sarah Fuller taught her to speak.可知福勒小姐教她说话,故此处为Miss Fuller taught her to speak.

4根据When she was six, a young teacher came and taught her to read and write. Her name was Ann Sullivan.可知海伦的第一个老师是安妮莎莉文,不是福勒小姐,故此处用否定回答,故为No, she wasn’t.

5根据Her hard work and her courage(勇气) made people in all countries love her.

可知海伦的努力和她的勇气让所有国家的人们爱上了她。故此处为Her hard work and her courage made people love her.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。

On June 26, 2000, two scientists, called Francis Collins and Craig Venter, told the world that they could now read the whole "map" of the human body: DNA. DNA is something that everybody has, and it tells the body what to do. DNA is the reason that we look like our mother and father, because we get some of their DNA to make our own.
People have been trying to understand the human body for a long time. In 1860, Gregor Mendel discovered a special reason why we look the same as other people in our family. It is because of small things named "genes" in our body. In 1953, James Watson and Francis Crick made another discovery and found out that those small parts are real messages written in the DNA with a special language.
In 1961, Marshall Nirenberg and Johann Matthaei found a message in DNA showing how DNA tells the cell(细胞)to build its parts. Scientists have now found all the words in the DNA map, but we still do not understand what they all do. By understanding what just one "word" means, we can help save more people from several illnesses.
Most people hope that this will help make better medicine and help sick people. Other people worry that when people begin to know more words and find out lots of other information, we might use it in a wrong way, just to make people more attractive, or stop sick people from getting jobs. Man would have to meet a lot of trouble if DNA technology(技术)wasn't limited(限制)in use.
(1)When did we first know why we look like other people in our family?
A.In 2000.
B.In 1953.
C.In 1961.
D.In 1860.
(2)What did the two scientists first discover in 1961?
A.The "map" of DNA
B.A new illness
C.A message of DNA
D.The language of DNA
(3)What can we do if we understand some "words" of the language inside the body?
A.Make people get new jobs.
B.Make medicine for illnesses.
C.Make maps of human.
D.Make people less attractive.
(4)What do people think about this work?
A.It can cause good or bad results.
B.It can cause only good results.
C.It can cause good results but won't work.
D.It can cause only bad results.

【题目】阅读理解
Today , we asked some students about what they think of their deskmates . Here are some of the results .


Grace : 13 years old

My deskmate is Kitty . She is really a kind and quiet girl . She is more hardworking than me , and she can always get good grades in exams . So I learn a lot from her . She often helps me with my study . With her help , I think I can improve my study very quickly .

My deskmate is Vera . She is quite friendly and talented in a lot of things such as drawing and writing . She is more creative than me . Last month , she asked me to visit her home . I saw a lot of wonderful pictures on the wall . I thought they were from famous painters , but I was wrong . All the pictures are her works(作品).


Lisa : 13 years old


Rick : 14 years old

My deskmate is Paul . He is taller and stronger than me . Both he and I like sports . However , I like soccer but he likes basketball . He plays basketball better than me , and now he plays for our basketball school team . He thinks playing basketball can bring out the best in him .


(1)Vera is __________ deskmate .
A.Grace's
B.Lisa's
C.Rick's
D.Kitty's
(2)The Chinese meaning of the word “ improve ” in this passage is __________ .
A.降低
B.改善
C.获得
D.发现
(3)Which of the following is right ?
A.Grace is more hardworking than Kitty .
B.Lisa is more creative than Vera .
C.Paul is better at soccer than basketball .
D.Vera drew a lot of wonderful pictures .
(4)The passage is mainly about __________ .
A.how often they do exercise
B.what they like and dislike
C.what they think of their deskmates
D.what their best friends are like

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网