题目内容
【题目】 It was Emily's 10th birthday. She was 10 years old. She was so happy. “I'm so happy, ”she said“I'm finally 10. Ten is two numbers. Ten is an adult number .Ten is a grown—up number. I'm an adult now. I'm a grown—up. I used to be nine. Nine is a kid number. Nine is for kids. I'm not a kid any more ” Her sister Irene said,“Of course you're still a kid. Teenagers are kids .You're not even a teenager yet. You're in the fifth grade. The fifth grade is for kids. The twelfth grade is for kids too. When you are 18, you will be in the twelfth grade. You will be a kid. You will be a kid for eight more years” Emily said, “No, you’re a kid. You’re only seven. Seven is a kid” Irene said she wasn't seven. She said she was seven and a half.
【1】How old is Emily?
A.She is eighteen.B.She is ten.C.She is nine.D.She is seven.
【2】Why was Emily so happy?
A.Because she thought she was not a kid.B.Because she was older than Irene.
C.Because she was in the twelfth grade.D.Because her sister liked her very much.
【3】The underlined word “adult” means ________in Chinese.
A.幼儿B.学生C.未成人D.成人
【4】In Irene's opinion, if Emily is________years old, she will not be a kid.
A.12B.10C.19D.18
【5】Irene was________when Emily said she was only seven.
A.happyB.kindC.excitedD.angry
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】C
【5】D
【解析】
这是一篇记叙文。本文讲述了艾米丽过十岁的生日时,她和艾琳对什么年龄是成人进行了激励的争论。
【1】细节理解题。根据“It was Emily's 10th birthday . She was 10 years old”可知,Emily今年10岁。故选B。
【2】细节理解题。根据“‘I'm so happy,’ she said ‘I'm finally 10, I'm not a kid any more’”可知,Emily开心的原因是她终于不再是个孩子了。故选A。
【3】词义猜测题。根据“Ten is a grown—up number”及“Nine is for kids I'm not a kid any more”可知Emily认为10岁代表着她已经长大了,9岁是对于小孩的,她不再是小孩了。由此可知adult表示成人。故选D。
【4】推理判断题。根据“When you are 18,you will be in the twelfth grade. You will be a kid. You will be a kid for eight more years”可知Irene认为18岁以上才是成年人。故选C。
【5】推理判断题。根据“No, you're a kid. You're only seven. Seven is a kid”可知艾米丽听到艾琳说她是一个孩子,她非常生气。故选D。