题目内容
12.What will the house of the future look like?Could it have gardens on its walls,or a pool with fish for dinner?Architects(建筑师) believe that they are all possible.The only thing for sure is that the houses will be as green as possible.| The Tree House Many architects in the world would like to build a"tree house".Like a leaf,the surface of the house collects sunlight during the day.The energy can be used to heat water,produce electricity,and even create fresh air for the home.The"root"of the house is deep under the ground.It uses the soil to keep the home's temperature. |
| The Lizard House Like a lizard(蜥蜴),changing color with the weather is the most important design of lizard house.When it's in the bright sun,the cover of the house will turn dark to protect it from strong heat.During dark days,it turns white and takes in as much light and heat as possible to produce energy. |
| Meals at home This design is perhaps as much about the future of food production as architecture(建筑风格).It has gardens on the outside wall of the house.People can plant tomatoes,carrots and green tea in them.So every day in the morning,you just need to walk outside and collect your meals. |
A.with the root of a leaf
B.with the energy from the sunlight
C.with the soil under the ground
D.with the energy from wind
57.The"root"of the house uses the soil toA.
A.keep the home's temperature
B.produce electricity
C.protect it from the cold wind
D.create fresh air for the home
58.What will happen to the cover of the lizard house when it's in the bright sun?C
A.It will take in light.
B.It will produce energy.
C.It will turn dark.
D.It will turn white.
59.The passage seems to tell us that meals at home in the future willC.
A.be more delicious
B.need more cooks
C.be greener
D.become more
60.What is the best title of the passage?A
A.Green houses of the future.
B.The greener,the better.
C.How to build green house.
D.What is green house?
分析 本文叙述了未来房子是个什么样,并举出几个特殊的例子来阐述未来的房子更加节能和环保.
解答 答案:56.B 细节理解题.根据表格一句子Like a leaf,the surface of the house collects sunlight during the day.The energy can be used to heat water,produce electricity,and even create fresh air for the home.像一片树叶,房子的表面在白天收集阳光的能量可以用来加热水,产生电能,甚至为家庭创造新鲜的空气.可知房屋的表面可以收集阳光产生能量.故选B.
57.A 细节理解题.根据表格一最后两句The"root"of the house is deep under the ground.It uses the soil to keep the home's temperature."根"的房子是在地下深处.采用土壤保持家里的温度.可知房屋扎根于地下,用土壤来保温.故选A.
58.C 细节理解题.根据表格二第二句When it's in the bright sun,the cover of the house will turn dark to protect it from strong heat.当它在明亮的阳光下,房子的盖会变暗,以保护它免受强烈的热.可知房子的盖会变暗,故选C.
59.C 细节推理题.根据表格三句子People can plant tomatoes,carrots and green tea in them.So every day in the morning,you just need to walk outside and collect your meals.人们可以种植西红柿,胡萝卜和绿茶,所以每天早上,你只需要走到外面,采集你的食物.可知我们未来的家更绿色环保,故选C.
60.A 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段句子Architects(建筑师) believe that they are all possible.The only thing for sure is that the houses will be as green as possible.建筑师相信,他们都是可能的.唯一确定的是,房屋将尽可能环保.可知未来的房子是绿色环保的,故选A.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
-Don't worry.We can help you.( )
| A. | one | B. | that | C. | it | D. | this |
| A. | go …down | B. | make …disappointed | ||
| C. | keep …off | D. | D |
-Thanks.I bought them in Wuhan.( )
| A. | handbag | B. | cap | C. | sweater | D. | gloves |
| 上午 | 1.用零花钱给母亲买一件礼物(自选) 2.…(选这件礼物的原因) |
| 下午 | 1.独自去市场买菜 2.给家人做饭 3.…(这样做的意图,自由发挥) |
| 晚饭后 | 1.送给母亲自制贺卡 2.祝母亲节日快乐 3.…(想对母亲说的话; 至少两点) |
1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2)必须包括表格中所有的相关信息,并适当发挥,不可简单翻译;
3)词数:100词左右(开头已给出的部分,不计入总词数);
4)不得使用真实姓名、校名等.
My Plan on Mother's Day
Mother's Day is coming,I feel very excited and really want to tell her how much I love her,I have made my plan for the special day.
.
| A. | will work | B. | work | C. | have worked | D. | worked |
-________.You should study for the math test tomorrow.( )
| A. | Yes,sure | B. | Never mind | ||
| C. | Sorry,you can't | D. | Have a good time |