题目内容
【题目】![]()
Hey, I'll tell you a bad-news story. My name is Arthur Hankins. The first eight years of my life were perfect-until my parents told me some terrible news.
Let me tell you about a typical perfect day. Every morning my mom wakes me up. When I go downstairs, the unmistakable smell reaches my nose, making my mouth water. Dad makes these really delicious animal-shaped pancakes. During the drive to school, we sing along loudly to my favorite music. After school, Dad and I play football around until it's time for dinner. Then we eat and tell each other stories about our day.
Well, it's about time I tell you about the bad news. It's awful. My life will never be the same. A few months ago, my parents told me that soon I'm going to have a little sister. Ugh!
Now can you see why I'm so upset? This is going to ruin everything! For eight years, I have been the focus of my family. My friend Jeff got a baby sister last year. His dad and mom never have time to play with him anymore. They are always busy feeding the baby.
The most terrible thing is that my bedroom won't be mine anymore. My baby sister will share it with me.
I told Mom that I don't want a baby sister. But it didn't work. My parents believed that____________________. Today Mom and Dad are coming home from the hospital with my new sister. I will just tell them to return her again.
Well, here they are. Dad is carrying a pink blanket. Is the baby inside there? Before I say anything, Dad is putting the baby in my arms. And then the most amazing thing happens. My baby sister grabs my finger, and she won't let it go! I think she realizes that I am her big brother, and she likes me already. Maybe having a little sister won't be so bad.
【1】Was Arthur happy with his life before his parents told him the news?
_______________________________________________________
【2】Who makes breakfast for Arthur every morning?
_______________________________________________________
【3】What was the news for Arthur?
_______________________________________________________
【4】Two things Arthur doesn't want to share are __________________________________
【5】Fill in the blank in the passage logically(有逻辑地).
My parents believed that______________________________________________.
【6】Does Arthur change his attitude to his baby sister in the end?Why or why not?
_______________________________________________________
【答案】
【1】Yes, he was.
【2】His dad.
【3】He would have a little sister.
【4】His parents and his bedroom.
【5】Any reasonable answer is OK.
【6】Yes, he did. Any reasonable answer is OK.
【解析】
本文讲述了亚瑟的父母告诉他要有一个小妹妹了,他认为这是非常糟糕的。他不想要一个小妹妹。但是,当他看见他的妹妹时,他认为有一个小妹妹也不错。
【1】根据The first eight years of my life were perfect-until my parents told me some terrible news.可知,亚瑟在他的父母告诉他那个消息之前,对他的生活非常高兴,因此用肯定回答,故此处为Yes, he was。
【2】根据Dad makes these really delicious animal-shaped pancakes.可知,每天早上亚瑟的爸爸为他做饭,故此处为His dad。
【3】根据A few months ago, my parents told me that soon I'm going to have a little sister.可知,说给亚瑟的消息是他将会有一个小妹妹,故此处为He would have a little sister。
【4】根据His dad and mom never have time to play with him anymore.和The most terrible thing is that my bedroom won't be mine anymore. My baby sister will share it with me.可知,亚瑟不想要分享的是他的父母和他的卧室,故此处为His parents and his bedroom。
【5】根据I told Mom that I don't want a baby sister. But it didn't work.可知,他的父母认为他会想要一个小妹妹,故此处为He would like to have a baby sister。
【6】根据Maybe having a little sister won't be so bad.可知,亚瑟认为有一个小妹妹也不错,因此他对他的小妹妹改变了态度,故此处为Yes, he did. He didn’t think that having a little sister would be so bad。
认真阅读问题,根据问题要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,概括归纳,写出正确的答案。例如小题3,根据A few months ago, my parents told me that soon I'm going to have a little sister.可知,说给亚瑟的消息是他将会有一个小妹妹,故此处为He would have a little sister。