题目内容

【题目】根据短文内容。判断正误。正确“T”。错误“F’。

Climbing the highest mountains in the world is not an easy job. One has to fight bad weather, illness and fear. But the American 13-year-old boy Jordan Romero is not afraid. He will climb the world’s highest mountain, Mount Qomolangma. He set out on April 11. Hisparents and two guides will climb with him. He plans to take two months for his climb. Im ready. But if I don’t succeed, I’ll try next time, he said.

Jordan will also do his math homework and some book reports in the two months. He willwrite diaries about this climb. My father told me that I can do this only if I can keep up my schoolwork, he said.

Jordan has already climbed the highest mountains of six other continents(大洲). When he was 10, he climbed the highest mountain in Africa. If he succeeds this time, he will become the youngest person to the top of the world's highest mountain.

1Jordan is afraid of the bad weather and illness while climbing.

2Five people will climb together with Jordan.

3Jordan’s father allows him to climb the mountain only if he can keep up his schoolwork.

4Jordan will set up a new world record this time if he succeeds in climbing up Mount Qomolangma.

5Jordan climbed the highest mountain in Africa when he was 12.

【答案】

1F

2F

3T

4T

5F

【解析】

这篇短文主要是讲述了爬世界上最高的山不是一件容易的事,需要抵抗坏天气,疾病和害怕。但是美国的十三岁男孩Jordan Romero 不怕,他将会爬亚洲和世界上最高的山,珠穆朗玛峰。

1推理判断。根据文中One has to fight bad weather, illness and fear. But the American 13-year-old boy Jordan Romero is not afraid.一个人必须战胜恶劣的天气、疾病和恐惧。但美国13岁男孩乔丹·罗梅罗并不害怕。可知,Jordan Romero在登山时不害怕恶劣的天气和疾病。Jordan is afraid of the bad weather and illness while climbing.这个说法是不正确的。故选F

2细节理解。根据文中His parents and two guides will climb with him.可知,他的父母和两个向导将和他一起攀登。一共4个人将和他一起去爬上。这个说法Five people will climb together with Jordan.是错误的。故选F

3细节理解。根据文中“My father told me that I can do this only if I can keep up my schoolwork, ”he said.可知,乔丹的父亲只有在他能继续学习的情况下才允许他爬山。Jordan’s father allows him to climb the mountain only if he can keep up his schoolwork.这个说法是正确的。故选T

4细节理解。根据文中If he succeeds this time, he will become the youngest person to the top of the world's highest mountain.可知,如果乔丹成功登上珠穆朗玛峰,他这次将创造一项新的世界纪录。Jordan will set up a new world record this time if he succeeds in climbing up Mount Qomolangma.这个说法是正确的。故选T

5细节理解。根据文中When he was 10, he climbed the highest mountain in Africa可知,10岁时,他爬上了非洲最高的山。这个说法Jordan climbed the highest mountain in Africa when he was 12.是错误的。故选F

这篇短文主要是讲述了爬世界上最高的山不是一件容易的事,需要抵抗坏天气,疾病和害怕。但是美国的十三岁男孩Jordan Romero 不怕,他将会爬亚洲和世界上最高的山,珠穆朗玛峰。

阅读理解题通常从细节,文章主旨,推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据。如第4小题,细节理解。根据文中If he succeeds this time, he will become the youngest person to the top of the world's highest mountain.可知,如果乔丹成功登上珠穆朗玛峰,他这次将创造一项新的世界纪录。这个说法是正确的。故选T

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Welcome to Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park is one of the most popular parks in the United States. Every year, around 5.5 million people go to visit the Grand Canyon. It is often considered one of the Wonders of the World.

The “South Rim (南缘)”

Most visitors see the Grand Canyon from the “South Rim”. The “South Rim” is open all year long. It includes

Grand Canyon Village: It can be reached by driving and is served by the Grand Canyon Railway.

Scenic Hermit Road: west of the village

Desert View Drive: east of the village

A free bus system operates on the “South Rim”. Make your visit easier by parking your car at the Visitor Center and using the free buses to travel around the “South Rim”.

The “North Rim”

A much smaller number of people see the canyon from the “North Rim” of the park. The “North Rim” has a short season. During winter months, all roads are closed to visitors. Even in good weather, the “North Rim” is harder to get to.

Fees and passes

Admission (入场费) to Grand Canyon National Park is for seven days and includes both the “North Rim” and the “South Rim”.

Vehicle Pass: 35

For one single vehicle and all its passengers.

Motorcycle Pass: 30

For one single motorcycle and all its passenger(s).

Individual (个体) Pass: 20

For one individual when entering on foot, by bicycle, bus or the Grand Canyon Railway. Admission is free for individuals 15 years old and younger.

2020 Annual (每年的) Pass: 70

Valid (有效的) for 12 months from the date of purchase and for unlimited (无限的) visits to the park.

1Visitors can reach the Grand Canyon Village EXCEPT .

A.by busB.by carC.by railwayD.by plane

2According to the passage, the “South Rim” .

A.more popularB.more beautifulC.more dangerousD.higher

3If David wants to enter the park from the South Rim by bike with his wife and his 12-year- old son, he should pay .

A.40B.50C.60D.70

4We can infer from the passage that .

A.the “North Rim” aren’t allowed to visit in winter

B.the annual pass is useful for 12 visits after it is bought

C.Desert view Drive is to the west of the Grand Canyon Village

D.Grand Canyon National Park is the most popular park in the United States

5We can probably see this passage .

A.in a dictionaryB.in a travel guideC.in a science bookD.in a fashion magazine

【题目】 Every day, the world uses about a thousand million tons of water. Water is a human right and everyone should have their share. Yet more than 700 million people around the world have trouble getting clean, safe water.

Treating(处理)wastewater is a good way to provide fresh water for us. And it also helps the environment by keeping waste out of rivers and oceans. 80% of wastewater around the world is not treated at all, and it is running into oceans. But now we have got the technology to treat and reuse the wastewater.

While 75% of our planet is covered with water, only 2% is fresh water—that comes from rivers, lakes, ice and snow. The rest, 98% of the water, is in seas and oceans. It is too salty to drink. Then desalination businesses come in. More than 19,000 factories have been built around the world, mostly in coastal(海岸的)countries. They process(加工)more than 92 million tons of salty water every day. But the technology they use requires a lot of energy.

Scientists are working to create a less costly technology. They want to produce 20 times more clean water and make sure everyone has enough. But for now, the world still faces each day with not having enough water for everyone.

1How many tons of water does the world use every day?

A.Over 700 million.B.About 1,000 million.

C.Only 10 million.D.Under 92 million.

2How does treating wastewater help the environment?

A.By letting waste run into oceans and rivers.

B.By putting waste into lakes.

C.By stopping waste running into rivers and oceans.

D.By sending waste to coastal countries.

3What does the underlined word “desalination” in Paragraph 3 mean?

A.远洋运输B.潮汐发电

C.海水淡化D.食盐销售

4At present, the technology to process water .

A.causes pollutionB.saves much water

C.wastes much moneyD.needs much energy

5What can we know about from the passage?

A.Thanks to the technology, people have enough clean water now.

B.75% of our planet is covered with water, and most is fresh water.

C.Though we have tried many ways, water problem is still serious.

D.Desalination companies can treat much wastewater every day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网