题目内容
【题目】四、阅读理解
Jim, Kate and Lin Tao are doing their homework together. Jim's spelling of “Monday” is wrong. Kate are talking to him about it. Lin Tao doesn't have the eraser in his pencil case. He wants to borrow one from Jim or Kate. Jim has one and gives it to Lin Tao. Lin Tao thanks Jim for his help. Jim says, “You are welcome!” And then Jim Says “Thanks a lot” to Kate for her help. “Not at all”, says Kate. The three children are students in Class Three, Grade One of No. 11 Middle School in Beijing. Jim is from the U.K. and Kate is from the U. S. Lin Tao is a Chinese boy. The three students are good friends. They often do homework together and play together. They often help each other.
【1】_______spells “Monday” in a wrong way.
A. Lin Tao B. Kate C. Jim D. Li Lei
【2】Lin Tao borrows an eraser from_______.
A. Jim B. Kate C. his friend D. his brother
【3】Kate is from ________ and Jim is from__________.
A. the U.K., the U.S. B. Australia, the U.K.
C. the U. S., England D. China, the U.K.
【4】Are those students in the same class in the school?
A. Yes, they are B. No, they aren't
C. Yes, they do D. No, they're
【5】They often_______ together.
A. play B. do their homework
C. A and B D. swim and sing
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】A
【5】C
【解析】这篇短文介绍了吉姆,凯特及林涛在一起做作业的情景。他们三个经常在一起做作业一起玩,彼此经常互相帮助。
【1】细节理解题。根据Jim's spelling of “Monday” is wrong.可知是吉姆周一的拼写出错了,故选C。
【2】细节理解题。根据Lin Tao doesn't have the eraser in his pencil case. He wants to borrow one from Jim or Kate. Jim has one and gives it to Lin Tao.可知吉姆从林涛那里借了橡皮,故选A。
【3】细节理解题。根据Jim is from the U.K. and Kate is from the U. S.可知吉姆来自英国,凯特来自美国。故选C。
【4】细节理解题。根据The three children are students in Class Three, Grade One of No. 11 Middle School in Beijing.可知他们在一个班,所以肯定回答,故选A
【5】细节理解题。根据They often do homework together and play together.可知他们一起玩一起做作业,故选C。