题目内容

【题目】O. Henry was a pen name used by an American writer of short stories. His name was William Sydney Porter. He wasborn in North Carolina in 1862. As a young boy he lived an life. He did not go to school for very long, but he teach himself everything he needed to . When he was about 20 years old , Henry went to Texas, where he tried jobs. He first worked a newspaper, and then had a job in a bank. some money went missing from the , O. Henry was believed to have it. Because of that, he was to prison. During the three years in , he learned to write short stories. After he prison, he went to New York and writing. He wrote mostly about New York and the life of the poor there. People liked his stories, because simple as the tales were , would finish with a sudden change at the end to the surprise.

【1】A. real B. the other C. last D. first

2A. important B. exciting C. unhappy D. uneasy

3A. yet B. still C. managed to D. wanted to

4A. do B. write C. read D. know

5A. difficult B. different C. important D. good

6A. with B. on C. for D. as

7A. Because B. So C.When D. Where

8A. newspaper B. prison C. school D. bank

9A. seen B. got C. had D. stolen

【10A. sent B. madeC. given D. taken

【11A. school B. bank C. North Carolina D. prison

【12A. got out of B. stayed in C. went in D. looked out of

【13A. stopped B. continued C. enjoyed D. finished

【14A. readers B. people C. they D. he

【15A. readers’ B. newspaper’s C. book’s D. stories’

【答案】

【1】A

【2】B

【3】C

【4】D

【5】B

【6】B

【7】C

【8】D

【9】D

【10】A

11D

12A

13B

14C

【15A

【解析】

试题分析:本文介绍了美国著名的短篇小说大师欧亨利的一生,他的写作生涯,他的作品的特点等。

【1】A 形容辨析及语境的理解。句意:他的真名是威廉悉尼波特。A. real真实的;B

the other另一个;Clast姓氏;D. first名字根据句意,故选A

【2】B 考查形容词辨析及语境的理解。句意:当他还是个小男孩的时候,他过着令人兴奋的生活。A. important重要的;B. exciting 令人兴奋的;C. unhappy不快乐的;D. uneasy不容易的联系后文He did not go to school for very long,可知应该是令人兴奋的生活。故选B

【3】C考查动词短语及语境的理解。句意:他尽力自学他想要知道的一切。A. yet仍然还;B.still还;C.managed to试图做某事,尽力做某事;D. wanted to想要做某事根据句意,故选C

【4】D考查动词辨析及语境的理解。句意:他尽力自学他想要知道的一切A. do做;B. write写;C. read读;D. know知道据句意,故选D。

【5】B考查形容词辨析及语境的理解。句意:当他20岁的时候,他去了德克萨斯州,在那里他尝试不同的工作。A. difficult困难的;B.different不同的;C. important 重要的;D.good好的;根据句意和后文He first worked a newspaper, and then had a job in a bank.可知,故选B。

【6】B考查词辨析及语境的理解。句意:他首先在一家报社工作,然后又在一家银行工作此题考查固定短语Work on从事……工作故选B。

【7】C考查特殊疑问词辨析及语境的理解。句意:当一些钱在银行里丢失了,人们相信是欧亨利盗的。A. Because因为;B. So因此;C.When当……时候;D Where在哪;根据句意,故选C

【8】D考查词辨析及语境的理解。句意:当一些钱在银行里丢失了,人们相信是欧亨利盗的。A. newspaper报社;B. prison监狱;C. school学校;D. bank银行根据句意及常识,故选D。

【9】D考查动词辨析及语境的理解。句意:当一些钱在银行里丢失了,人们相信是欧亨利盗的。A. seen看到;B. got得到;C. had有;D. stolen偷,盗根据句意,故选D

【10】A考查词及语境的理解。句意:正因为如此,他被送进监狱。A. sent送往;B made制造,制作;C. given给;D. taken带走根据句意,故选A

11D考查名词及语境的理解。句意:在他在监狱里的三年里,他学会了写短篇小说。A. school学校;B. bank银行;C. North Carolina北卡罗来纳州;D. prison监狱根据句意,故选D。

12A考查动词短语释义及语境的理解。句意:当他从监狱里出来了,他继续写他的小说。A. got out of走出;B. stayed in呆在;C. went in进入;D. looked out of 朝外看根据句意,故选A。

13B考查当他从监狱里出来了,他继续写他的小说。A. stopped停止;B. continued继续;C. enjoyed喜欢;D. finished完成根据句意,故选B。

14C考查代词及语境的理解。句意:人们喜欢他的故事,因为简单,他们将完成最后一个突然的变化,对读者也是个惊喜。A. readers读者;B. people人们;C. they他们;D. he他根据句意,故选C。

【15A考查名词及语境的理解。句意:人们喜欢他的故事,因为简单,他们将完成最后一个突然的变化,对读者也是个惊喜。A. readers’读者;B. newspaper’s报社的;C. book’s书;D. stories’故事根据句意,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Alexander Graham Bell was a British man who was a teacher to people who could not hear. He was born in Edinburgh Scotland in 1847 and went to school in Edinburgh and London. People who cannot hear any sounds at all are called deaf people and Alexander became interested in helping them to learn to speak. He taught people how to use their mouths to make the sounds needed for talking.

Bell’s family moved to Canada in 1870 and to the USA in 1871. For several years he taught the people who could not speak in Boston( 波士顿). But at the same time he was developing a way to use electricity to send the sounds of talking along a wire(电线) and he made the first telephone in June 1875. He worked hard in his workshop for six months with his helper Tom Watson. Finally he spoke these famous words slowly into the telephone “Mr. Watson come here. I want to see you.” And Watson came to him.

The telephone developed quickly in the USA over the next few years. The Bell Telephone Company started in 1877 and in 1878 the first telephone centre was built in New York. More than 150 000 people had telephones in their homes ten years later. Alexander Graham Bell was a kind man and spent much of his money and time during the rest of his life helping deaf people . In 1922 he died in Canada.

【1】Was Alexander Graham Bell born in Scotland?

_____________________________________________

【2】What was he interested in doing when he was in Britain?

_____________________________________________

【3】Where was Bell’s family in 1870?

_____________________________________________

【4】When was the first telephone invented?

_____________________________________________

【5】What do you think of the great inventor?

_____________________________________________

【题目】【2013年重庆】Sometimes the easiest way to get somewhere is on the back of a bike.

More and more people are using cars in many places in Africa today. However, things are different in Malawi( 马拉维 ).Bikes are the most popular in this African country.

Bike riding is a way of life in Malawi. People use them to carry heavy things. They also use bikes to carry people, especially tourists. These years, taking a bicycle taxi” to travel around Malawi has become quite popular among tourists from all over the world.

If you go to Malawi, you will find a lot of bike taxis waiting on the sides of the roads. The riders make the bikes comfortable for passengers to sit on . You can jump on a bike taxi and get around at a very low cost.

Alice is a 21-year-old student from Canada. She enjoys the special bike riding a lot. “I really like the bike taxi,” she says. “It’s easy and cheap.” Alice usually pays just $1 for going shopping in town.

28-year-old Panjira Khombe began to ride a bike taxi two years ago. The young man enjoys this job.“I used to make boats for a living, but that’s a hard job. Being a bike taxi rider is easy for me and I don’t mind carrying heavy people,” he says.

【1】In Malawi ________ are the most popular way for people to get somewhere.

A.cars B.bikes

C.trains D.buses

【2】The passage tells us that Alice enjoys the bike taxi because it’s________.

A.on the side of the road B.popular and havy

C.all over the country D.cheap and easy

【3】From the passage we can learn Panjira Khombe thinks that________.

A.going shopping is easy

B.making boats is difficult

C.riding a bike taxi is cheap

D.carrying heavy people is interesting

【4】The best title of the passage may be “________ .

A.Bike Riders B.A Special Country

C.Bike Taxis D.A Cheap Journey

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网