题目内容
【题目】阅读下面节选自学校国际文化周活动中的海报,根据其内容回答下列各个小题。![]()
The golden rule: Watch the other people. Do as they do!
(1)What time do western people usually have dinner?
A.About midday.
B.At 5:00 in the afternoon.
C.Around 7 p.m. or even later.
D.Before 7:00 in the afternoon.
(2)Most food in the West is eaten with ______________.
A.spoons
B.chopsticks
C.fingers
D.knives and forks
(3)What will a host probably say to a guest at the start of a meal?
A.“Can I help you?”
B.“Eat slowly!”
C.“Help yourself!”
D.“Could you serve me?”
(4)When might people want to say, “I'm sorry, I can't eat this.”?
A.If they've been given something they don't like.
B.If they are full.
C.If the hosts keep offering a lot of food to them.
D.If they are not hungry.
(5)Which of the following is helpful when you're in the West according to the poster?
A.You can leave as soon as you've finished eating.
B.If you don't know what to do, just watch the others and do as they do.
C.You can't eat chicken legs with your fingers.
D.The fork is held in your right hand and the knife in your left.
【答案】
(1)C
(2)D
(3)C
(4)A
(5)B
【解析】本文是一则海报,通过图表形式详细介绍了罗马的餐桌礼仪,讲述的是一起吃西餐需要注意的事项,包括:几餐饭的时间、工具、进餐时如何服务、如何拒绝等等。最后得出黄金定律:看别人,跟别人学,按别人的方式做。也就是:入乡随俗!
(1)细节理解。由Meal time下面的:Dinner="around" 7 p.m. or even later可知晚餐在下午七点或更晚,故选C。
(2)细节理解。由How to eat food?下面的信息:Knives and forks are used for most可知西餐大多数用刀或叉子,故选D。
(3)细节理解。由Being served一段可知,主人常说:Help yourself或Can I serve you?故选C。
(4) 细节理解。由Refusing food一段:Given something you don't like可知当提供了自己不喜欢吃的食物时,说:I'm sorry, I can't eat this。故选A。
(5) 推理判断。由海报中The golden rule: Watch the other people. Do as they do!可知,黄金定律:看别人,按他们做的做。故选B。
【题目】Animal shows in City Zoo
Lion show | ||
Day: Friday: Time: 6:00 p.m.----8:00 p.m. Place: Lions’ Home Price: ¥20/ one person(人) |
| |
Elephant show | ||
Day: Saturday Time:8:00a.m.----9:30a.m. Place: Elephants’ House Price: ¥30/ one person |
| |
Monkey show | ||
Day: Sunday Time: 10:30 a.m.----11:30 a.m. Place: Monkeys’ Home Price: ¥10/ one person |
| |
【1】When is the lion show?
A. On Friday morning. B. On Friday evening.
C. On Saturday morning. D. On Sunday afternoon.
【2】If (如果) John’s parents take him and his sister to see the lion show, they need to pay ________.
A. ¥30 B. ¥40 C. ¥60 D. ¥80
【3】How long is the elephant show?
A. Half an hour. B. One hour.
C. One and a half hours. D. Two hours.
【4】Where can we see the monkey show?
A. Near Elephants’ House. B. Next to Lions’ Home.
C. At Monkeys’ Home. D. In City Zoo’s hall.
【5】Which of the following is TRUE?
A. You can't see the elephant show and the monkey show on the same day.
B. The ticket (票) for the lion show is the most expensive (最贵的) of all.
C. Ben has ¥50 and he can see all the animal shows in City Zoo.
D. The monkey show is two hours long.