题目内容

【题目】任务型阅读。阅读下列短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

A young man traveled by train. As it was running across a wild land, the passengers looked out of windows without aims.

When the train came near a turning, it slowed down and then a simple house came into view. It was the only house the passengers saw on such a long journey. Everybody on the train admired it with eyes wide open. Some passengers even began a discussion about it.

The young man was also impressed by the scene. On his return, he got off the train at the nearest station from the house and found his way there. Its owner told him he was troubled by the noise of the train and that he wanted to sell the house but nobody would buy it.

Soon the young man paid 30,000 dollars for the house, thinking it a wonderful place for advertisement. It faced the railway turning, where the train had to slow down and the bored passengers would cast their eyes at the house to refresh their minds.

The young man tried to contact big companies and make them realize the place was the perfect for advertisement. Finally the Coca-Cola Company put up an advertisement on the house. The young man got 180,000 dollars for three years rent.

Good chances always hide somewhere around us, waiting for those who are careful and smart enough to find them.(改编于《初中英语读本9A》)

Where the railway 【1】

The thing

A simple house

The only one the passengers saw on a 2 journey.

The 3

The passengers

Everybody thought 4 of it with eyes wide open.

Some passengers even 5 it.

The owner

He was 6 by the noise of the train.

He wanted to sell the house but 7 would buy it.

The young man

He got off the train and found his way there;

He 8 the house for 30,000 dollars;

He rented the house to Coca-Cola Company for its 9 .

The theme

Good chances always hide somewhere around us, waiting for those who are 【10 and smart enough to find them.

【答案】

【1】turns

【2】long

【3】people/persons

【4】highly

【5】discussed

【6】troubled

【7】nobody

【8】paid

【9】advertisement

【10】Careful

【解析】

试题分析:本文讲述的是一个机会与成功之间的故事。长途火车上的人们在漫长的旅途中终于见到了一座房屋,火车上的一年轻人在附近的车站下车找到这座房子。主人正愁火车太吵想要卖出房子,而年轻人认为这是一个很好的广告位,于是花三万美元买下了这座房屋,后来他联系各大公司,提供广告位出租,最后可口可乐公司花十八万美元租下三年。故事告诉人们:机会就在我们身边,等着那些够细心和聪明的人们去找到。

【1】turns 铁道转变处。由第二段的第一句:When the train came near a turning, 可知本故事发生在火车转变处。故填:turns。

【2】long 由文中的:It was the only house the passengers saw on such a long journey. 可知,这是在这次长途旅行中人们所见到的唯一的一座房子。故填:long。

【3】people/persons 第二栏里的:the passengers, the owner, the young man都是人,故填:people/persons

【4】highly 由文中的:Everybody on the train admired it with eyes wide open.可知,人们见到房屋时,眼睛睁得大大地欣赏着。think highly of 看重,敬重。故填:highly.

【5】discussed 由第二段最后一句: Some passengers even began a discussion about it.可知一些乘客甚至开始讨论起来。故填:discussed.

【6】troubled 由文中的这句: Its owner told him he was troubled by the noise of the train 可知,房主被火车的噪声所烦恼,故填:troubled.

【7】nobody 由第三段最后一句: Its owner told him he was troubled by the noise of the train and that he wanted to sell the house but nobody would buy it.可知主人想要卖掉房子,可是没有人买。故填:nobody。

【8】paid 由文中的:Soon the young man paid 30,000 dollars for the house可知年轻人付了三千美元买下了房子。故填:paid.

【9】advertisement 由文中的: Finally the Coca-Cola Company put up an advertisement on the house.可知最后可口可乐公司在他的房屋上打了广告。故填:advertisement。

【10】Careful由短文最后一段Good chances always hide somewhere around us, waiting for those who are careful and smart enough to find them.可知机遇始终是那些细心而且够聪明的人的。故填:careful.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
D
Do you know a kind of bird called tawny owl? Where does it come from? It comes from Finland (芬兰). What color is it? It is brown. Are all the tawny owls brown? No. Tawny owls come in two colors: pale gray and brown. And in Finland, it often snowed in winter. Many tawny owls were pale gray. But as the Finnish (芬兰的)winters get warmer, there are more brown ones. Why is that?
The University of Helsinki team tries to study tawny owls. They find that tawny owls get the color from their parents. The gray owls could get food easily in the snow in the past. But now the winter is warmer. There is little snow so the brown owls can live well, too. The number of the owls is getting bigger.
The leader of the team, Dr Patrick Karell, said that the birds change their color to meet the weather. We are sure the weather change can do something to the animals.
(1)Tawny owls come in two colors: .
A.pale gray and black
B.pale gray and brown
C.blue and brown
D.yellow and brown
(2)What was the weather like in Finland in the past?
A.It was warm.
B.It was windy.
C.It was snowy.
D.It was rainy.
(3)What does the underlined word “meet” mean?
A.To see and talk with sb.
B.To change something to suit different conditions.
C.Tb suffer from sth.
D.To fight against sth.
(4)Which of the following is WRONG?
A.The tawny owl comes from Finland.
B.In Finland, it was cold in winter.
C.There is little snow so the brown owls can live well.
D.There is little snow so the gray owls can live well.

【题目】阅读与回答问题

Lizzie was born in 1842. She lived in a small house on a farm with her parents and two brothers. Her father and older brother worked in the fields picking cotton, and her mother and younger brother worked in the vegetable garden. Lizzie worked in the farmers house.

The farmer didn’t like Lizzie’s older brother and gave him the hardest jobs. Lizzie was afraid that one day the farmer would hurt her brother, or sell him to another farmer.

Many slaves(奴隶) tried to run away to the free states. But most were caught by slave catchers or tracking dogs. However some slaves found clever ways to escape(逃跑). Lizzie was one of them.

Everyday she went to the farmers house, where she made beautiful clothes for the farmers daughters. She was allowed to keep small pieces of left-over materials, and she stitched(缝) these together into small patterns. Then she stitched the small patterns together to make a quilt. The patterns all had names such as Flying Geese, Bears Paw, or Nine Patch.

That quilt was really a map. Lizzie hung it on the clothes line outside the house, and her brother and other slaves saw Lizzies map and knew which way to go.

They also knew that Lizzies cabin was a safety house because a quilt with a sky blue square in the middle meant safety house. At each safe house, they were hidden and given food. With the quilts help, they knew the way to get to the next safe house until they got to the free states in the north.(改编于《新理念英语》)

回答下面5个问题, 每题答案不超过6个词。

【1】How many people were there in Lizzies family?

________________________________________

【2】Why did Lizzie decide to help her older brother?

Because _________________________________

【3】Who did Lizzie make the clothes for?

________________________________________

【4】How did she help her brother and other slaves?

________________________________________

【5】What do you think of Lizzie?

________________________________________

【题目】阅读理解
In the world today, all of the people need to have fun when they are free. We can't work all the time if we are going to keep healthy and enjoy life.
Everyone has his own way of relaxing. Perhaps the most popular form (形式) is to take part in sports. There are team sports, such as basketball and football. There are also individual(个人的) sports, such as swimming and running. Skating and mountain climbing are the most popular recreation (消遣) for people who like to be outdoors.
Not everyone who enjoys sports likes to take part in them. Many people like watching them on TV or listening to them on the radio. So many people like some indoor relaxation, such as watching TV, singing and dancing.
It doesn't matter if we like indoor recreation or take part in outdoor sports. It is important for everyone to relax from time to time, and enjoy some themselves.
(1)Which is the most popular form of recreation?
A.Sleeping.
B.Watching TV.
C.Sports.
D.Singing and dancing.
(2)People want to take part in sports to.
A.make friends
B.keep healthy and enjoy life
C.find a good job
D.make more money
(3)Outdoor sports include.
A.watching TV
B.singing and dancing
C.listening to the radio
D.skating and mountain climbing
(4)Why do many people like watching sports on TV or listening to them on the radio?
A.Because they don't enjoy life.
B.Because they don't enjoy sports.
C.Because they like sports but they don't like to take part in them.
D.Because they don't need recreation.
(5)The passage (文章) mainly (主要) tells us that.
A.basketball is a kind of team sports
B.indoor recreation is not as important as outdoor sports
C.different people have different ways of relaxing
D.everyone who enjoys sports should take part in them

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网