题目内容

完形填空(每小题i分,共10分) 

   The Read family comes to a new big city,but Mrs. Read’s son,Bob,is not happy. He doesn5t have anyone to play with. “Don’t 1 !” says his mother. “You will soon make friends here. ”

   One morning,there is a 2 at the door. Bob's mother,Mrs. Read,opens it. There stands a woman with brown hair. It is Mrs. Miller. She comes to borrow some 3 She wants to 4 cakes. Mrs. Read gives her two. In the afternoon,there is another knock at the door. Mrs. Read opens it and sees a boy 5 there. “My name is Jack Miller ,” he says. “My mother sends you this cake and the two eggs. ” “Well,thank you,Jack ,” says Mrs. Read. “ 6 and meet my son Bob. ”

   Look!Bob and Jack are having a cake and milk. They are playing football. Now they are 7 ! Jack says,“I'm glad you live next door. ” Bob says, “I must thank your mother for coming to 8 eggs." Jack laughs and tells Bob ,“My mother doesn’t want the two eggs,but she wants to make friends 9 your mother. ” Bob says , “That's a funny way to make friends. It's a(n) 10 way,too. It can work!”

   Only if you’re willing to make friends can you always find some ways!

1. A. worry   B. frighten   C. excite   D. interest

2. A. shout   B. cry   C. knock   D. bark

3. A. cakes   B. desks   C. milk   D. eggs

4. A. cook   B. pay   C. ask   D. make

5. A. lifting   B. sitting   C. standing   D. lying

6. A. Come in   B. Go away   C. Get out   D. Turn around

7. A. classmates   B. enemies   C. friends   D. brothers

8. A. lend   B. borrow   C. give   D. take

9. A. into   B. to   C. after   D. with

10. A. easy   B. difficult   C. foolish   D. bad

1. A 2. C 3. D 5. C 6. A 7. C 8. B 9. D 10. A

1. A 解析:worry“担心”;frighten“使害怕”;excite “使激动”;interest “使感兴趣”。根据 下一句Bob妈妈的话“你很快会在这儿交 到朋友”可推知,妈妈让他不要担心没人陪 他玩。故选A.

2. C 解析:shout“喊叫声”;cry“哭喊声”; knock “敲门声”;bark “狗叫声”。根据句中 at the door 及下句 Mrs. Read,opens it 可 推知,这里指的是“敲门声”。故选C.

3. D 解析:cake“蛋糕”;desk“书桌”;milk “牛奶”;egg“鸡蛋”。根据下文中Mrs. Read gives her two 及 My mother sends you this cake and the two eggs.可推知,她 来借两个鸡蛋。

4 . D 解析:cook“ 煮”;pay “付钱”;ask“ 问”; make “制作”。根据上句“借鸡蛋”的信息可 推知她想“做蛋糕”。故选D.

5. C 解析:lift “举起”;sit “坐着”;stand “站 着”;lie“躺着”。根据下文可知“Jack是来 送蛋糕和鸡蛋的”,所以应是“站”在门口。 故选C.

6. A 解析:come in“进来”;go away“离开”; get out“出去”;turn around“转过来”。根据 句中meet my son可推知:Mrs. Read让 Jack进来。故选A.

7. C 解析:classmate“同班同学”;enemy “敌 人”;friend“朋友”;brother“兄弟”。根据上 文意思及下句 I'm glad you live next door. 可知:他们不是兄弟,排除D;根据上文“他 们一起吃蛋糕并一起玩”可推知,他们现在 应该是朋友。故选C.

8. B 解析:lend“借出”;borrow“借人”;give “给”;take“带走”。根据上文“Jack的妈妈 借鸡蛋做蛋糕”可推知Bob的意思,“我”应 该感谢“你”妈妈来借鸡蛋。故选B.

9. D 解析:make friends with...为固定词组, 意为“与……交朋友”。故选D.

10. A解析:easy“容易的,简单的”;difficult “困难的”;foolish “愚蠢的”;bad“坏的”。 根据上句“那是一种有趣的交友方式”及 下句“它产生了作用!”可推知,这也是一 种简单的交朋友的方法。故选A.

练习册系列答案
相关题目

  Most students have biology classes in the classrooms or the labs in China. But several days ago,I had a biology class outside in my American school.

   My biology teacher,Mr. Kwak,divided us into three groups and asked us to play a game about natural selection (选择) and how birds find food.

   He gave the first group one spoon per person,the second group forks and my group knives. I thought we were going hunting,so knives might work better. Surprisingly,he told us to pick up the beans on the grass with our tools.

   When the game started,all of us ran to the grass area. We squatted (蹲) down and looked for beans. It was hard to pick up something that small,especially from the grass.

   When I almost lifted a bean,it dropped back to the ground. When I finally picked up several beans,one of my friends ran into me. I couldn’t keep my balance and fell over. All my beans dropped to the ground!Just at that moment,Mr. Kwak called us back. I had to leave the game and of course I got a bad result. I couldn’t help thinking that if I were a bird living on the Galapagos Islands,I would be dead soon.

   The fun game made me realize that natural selection is really competitive (竞争的) . Everyone is trying his or her best to survive.

6. What did the writer's group use to pick up the beans?

   A. Spoons. B. Forks. C. Knives. D. Hands.

7. How many beans did the writer get at last?

   A. None. B. One. C. Several. D. Many.

8. Which of the following is TRUE according to the passage?

   A. The writer did a good job in the biology class.

   B. The writer had a biology class outside their school.

   C. The writer found that picking up the beans from the grass was hard.

   D. The writer didn't find enough food for the birds on the Galapagos Islands.

9. What's the meaning of the underlined word “survive” in the last paragraph?

   A. Find food. B. Remain alive. C. Be lovely. D. Keep balanced.

10. What was the aim of Mr. Kwak's class?

   A. To play an interesting game. B. To pick up the beans.

   C. To know different kinds of birds. D. To learn natural selection.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网