题目内容

【题目】The teacher is giving his students a written examination. He wants them to write a composition. The title is “My dog”. No less than 150 words.

Little Tom thinks for a moment, then he begins to write, “ I have a dog. I call him Bobby. I like my dog. He is all black, and only the nose is white…” Tom stops writing, and counts the words: “Every day I take Bobby out for a bath. He likes having a bath, and I like giving him… We both like it.” He counts the words again:67. Tom scratches(挠) his head again, looks out of the window, looks at the blackboard, but finds nothing there. He has to continue, “Bobby likes sugar, so I often give him some sugar. But sometimes we do not have any sugar in the house, and then I do not give him any.” He stops for a long time. Suddenly a thought strikes Tom. He smiles happily and writes quickly, “When I want Bobby to come, I call ‘Bobby! Bobby!’” Tom counts the words: 149. He adds one more “Bobby” and writes his name at the bottom of the paper and hands it in to the teacher.

根据短文内容,判断下列句子的正 (T)误(F)

1Now Tom is at school.

2Tom is studying new words..

3Tom doesn’t think hard when he writes the composition.

4There is a dog in Tom’s home.

5At last, Tom adds a word ”Bobby” in his composition.

【答案】

1T

2F

3T

4T

5T

【解析】试题分析:短文写了汤姆的一次作文考试,对汤姆的不认真思考进行了非常细致的描绘,反映出学生作文时胡乱凑字数的现象。

1题意:现在汤姆在上学。考查细节理解题。根据第一句The teacher is giving his students a written examination.,可知汤姆正在参加作文测验,故填T。

2题意:汤姆正在学习新单词。考查细节理解题。根据短文意思汤姆正在参加作文测验,可知说法错误,故填F。

3题意:汤姆写作文时不认真思考。考查细节理解题。根据短文对汤姆的描述Tom stops writing, and counts the words/ He counts the words again:67/ Tom counts the words: 149,他在不停地查字数,可知说法正确,故填T。

4题意:汤姆家里有一条狗。考查细节理解题。根据汤姆作文中对Bobby的描述可知他对Bobby非常熟悉和喜欢,所以说法正确,故填T。

5题意:最后,汤姆在他的作文中增加了一个词“Bobby”。考查细节理解题。根据最后一句话He adds one more “Bobby” and writes his name at the bottom of the paper and hands it in to the teacher.,可知汤姆凑成了150字,说法正确,故填T。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
D
Long long ago people made fires(火) from lightning(闪电). But they had to keep the fires burning(燃烧), for they couldn't start it again if there was no lightning. Later, they found out hitting two pieces of stone(石头) together could make a spark(火花). The spark could fire dry leaves(树叶). In this way they could make the fire again if it went out. Then people also learned to make a fire by rubbing(摩擦). They made a hole on a big piece of wood(木头) and put a smaller stick(树枝) into the hole. They turned the stick again and again. After a few minutes they got a fire.
As years went by, people learned other ways to make a fire. Sometimes they used the heat(热) from the sun. They held a piece of glass in the right way and made a piece of paper on fire.
About two centuries(世纪) ago, people began to make matches(火柴). Matches brought people a quick and easy way to make fires. Today matches are still being used, but people have more new ways to make fires. One of them is to use an electric(电子) fire starter. Of course an electric fire starter is much more expensive than a box of matches. But it is convenient.
(1)A spark can .
A.fire any leaves
B.burn anything
C.burn dry leaves
D.keep fires burning
(2)We can also get a fire by .
A.making a hole on a big piece of wood
B.putting a smaller stick into the hole
C.turning the stick hard for a while
D.all above together
(3)Matches have been used .
A.for about two thousand years
B.for about two hundred years
C.since people began to use fire for cooking
D.since people used the heat from the sun
(4)From this passage we know .
A.an electric fire starter is widely used
B.people haven't used matches since they had electric fire starters
C.today there are only two ways to make fires
D.some forest fires happen from lightning
(5)Choose the right order of the ways to make fires people got to know.
a. with a match b. from the sun c. from lightning
d. by rubbing e. with an electric fire starter
A.a, b, c, d, e
B.b, c, a, e, d
C.c, d, b, a, e
D.d, a, c, b, e

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网