题目内容

【题目】Hi, I am Joe. I’m 13 years old.1 I am from Sao Paulo, Brazil, but now I live in Los Angeles, USA.I have two brothers and a sister. My brothers are Carlos and Mattias and my sister is Giovanna. My parents are Luisa and Johan. We live in a big house(房子).2 There is a big bookcase ,a blue bed and a small sofa in it. Carlos and Mattias are in a room. They have yellow beds ,but they don’t have a bookcase .My sister’s room is tidy . 3

In my free time ,I like reading and playing sports. My favorite books are about music and sports .4 On Saturdays, I have a music class. On Sundays, I like to play basketball with my father and my brothers.

I like traveling(旅行)very much . 5 We have visited many cities ,like London ,Tokyo ,New York and Paris. We will(将要)go to Beijing next time(下次).

A. I’m a student in a middle school.

B. But in my room there are books everywhere.

C. My favorite room in the house is my bedroom.

D. I go on trips with my family every holiday(假期)

E. I always play soccer or basketball with my friends after school.

【答案】

1A

2C

3B

4E

5D

【解析】

本文是作者的自我介绍。介绍自己的名字,年龄,地址,兄弟父母以及自己的业余生活和爱好

1句意:我是中学的学生。考查细节理解题。本文是一篇自我介绍。根据上文Hi, I am Joe. I’m 13 years old (嗨,我是乔。我13岁。)介绍了姓名,年龄,可知要介绍职业;结合选项(句意)可知选A。

2句意:我最喜欢的房间是我的卧室。考查细节理解题。根据上文We live in a big house(我们住在一个大房子里).和下文There is a big bookcase ,a blue bed and a small sofa in it.(里面有一个大书柜,一张蓝色的床和一张小沙发。)可知介绍房子有关的;结合选项(句意)可知选C。

3句意:但是在我的房间里到处都是书。考查细节理解题。根据上文My sister’s room is tidy.(我姐姐的房间很整洁。)结合选项(句意)可知选E。

4句意:我总是在放学后和朋友们踢足球或打篮球。考查细节理解题。根据第二段第一句In my free time ,I like reading and playing sports.(在业余时间,我喜欢阅读和运动。)可知下文要介绍阅读和运动。接下来谈到了阅读(My favorite books are about music and sports .)可知要谈运动;结合句意(选项)可知选E。

5句意:我每个假期都和家人一起旅行考查细节理解题。根据第一句I like traveling(旅行)very much.(我非常喜欢旅行。)可知本段谈论旅游;结合句意(选项)可知选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中选出最佳选项。
B
For most of us, when we were 12 years old, schoolwork and video games may well be our only memories of those days. If we remember guns being pointed at our heads, we think that we must be remembering video games or movies.
Unluckily, at age 12, that was Malala Yousafzai's real life.
Malala lived a quiet life in Pakistan until 2009, when the Taliban, an Islamic organization of violence(暴力) took control of her village. They forbade girls to go to school as groups. They believe that educating girls is against Islam. But Malala didn't agree. She wrote on the BBC site, "We want all girls to get their schools back."
However, her actions put her in danger. On Oct 9, 2012, when Malala was taking a bus a man from the Taliban holding a gun shot her in the head. Luckily, the shot didn't kill her. She was taken to a hospital in the UK, and she gradually recovered.
The shot didn't kill her courage to carry on, either. She set up the Malala Fund, which helped put 40 girls from her former home province in Pakistan into schools.
Malala has become an international symbol of inspiration and bravery, commented BBC News. Her survival has instilled(渗透) educators with courage and is slowly helping make Pakistani schools safer.
Malala said in her speech, "The terrorists(恐怖分子) thought they would change my aims and stop my ambitions. But nothing changed in my life except this: Weakness, fear and hopelessness died. Strength, power and courage were born."
On Oct 10, the European Union awarded Malala its top human rights prize. She was considered an icon (符号) of courage for all teenagers who dared to follow their aspirations .
(1)We can infer from Paragraph 1 that ________.
A.our life is peaceful.
B.video games and homework change our life.
C.students at the age of 12 watch video games every day.
D.we often watch movies in which there are guns pointing at our heads.
(2)According to Islam, which of the following can girls do?
A.Write a blog.
B.Go to school.
C.Stay at home.
D.Give a speech in public.
(3)Why did BBC comment "her survival is slowly helping make Pakistani schools safer"?
A.She guards the schools every day.
B.The terrorists change their goals gradually.
C.She proved that courage and ambition can be powerful.
D.She gave a speech at the United Nations broadcast internationally.
(4)The underlined word "aspirations" in the last paragraph means ________.
A.ambition
B.intention(意图)
C.devotion
D.inspiration(激励)
(5)The best title for the passage is _________.
A.Fight for your rights
B.A girl driven by her dreams
C.Follow your dream
D.Strength, power and courage help us succeed

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网