题目内容
【题目】 Playing video games has become a real job now. Players can get a lot of money. They compete, watched by thousands of fans in arenas (竞技场), with millions more following online.
40 years ago the first known competition (playing Spacewar at the US’s Standford University) offered a magazine as first prize. In 2014 the world championship (冠军赛) for Dota 2 had the prize of almost $11 million and 10,000 fans watched live as Chinese team won the first prize.
Last year also saw the first e-sports arenas open in the US and a 15,000-seater e-sports stadium (体育场) in China, the e-TV sports report by sports network ESPN and the $450,000 worth e-sports scholarship (奖学金) offered by Chicago’s Robert Morris University.
If you’re over 30, you probably don’t, directly, unless you happen to be a fanatical (狂热的) player of the most popular e-sports games. But your children or grandchildren do. They know the players by their gaming handles (用户名) and hope to follow their heroes into a gaming world.
【1】What has playing video games become now?
A. A job. B. A sport. C. A hobby. D. A competition.
【2】When did the Chinese team win the first prize?
A. 40 years ago. B. 30 years ago. C. In 2014. D. In 2015.
【3】What did Chicago’s Robert Morris University offer?
A. The first e-sports arenas.
B. An e-sports stadium.
C. The e-TV sports report.
D. An e-sports scholarship.
【4】 Who likes e-sports best, according to the passage?
A. Newly-born babies. B. Young children.
C. Middle-aged people. D. Old people.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了玩电子游戏已经成为一项真正的工作。玩家可以得到很多钱。许多的年轻人利用手中的游戏手柄在游戏中追逐他们的游戏世界中的英雄。
【1】A细节理解题。根据Playing video games has become a real job now.故选A。
【2】C细节理解题。根据In 2014 the world championship (冠军赛) for Dota 2 had the prize of almost $11 million and 10,000 fans watched live as Chinese team won the first prize.故选C。
【3】D细节理解题。根据the $450,000 worth e-sports scholarship (奖学金) offered by Chicago’s Robert Morris University.故选D。
【4】B细节理解题。根据最后一段But your children or grandchildren do. They know the players by their gaming handles (用户名) and hope to follow their heroes into a gaming world.可以推断是年轻人喜欢电子游戏,故选B。