题目内容
【题目】Happy Middle School is a bilingual (双语) school for children of 6-15. Now we want a cook, library assistant(助理), a PE teacher and a language(语言) teacher.
Job | Age | Language | Skill | Other terms (条件) |
cook | 25- 40 | Chinese | can cook Chinese and Western(西方的) food | healthy |
Library assistant | 20 - 35 | Chinese and English | read different kinds of books | careful |
PE teacher | 20- 40 | Chinese and English | major in(主修) PE | healthy and strong |
language teacher | 25-40 | Chinese and English | major in English | healthy and kind |
【1】Which of the following can go to Happy Middle School?
B. A ten-year-old child.
C. A sixteen-year-old child.
D. A five-year-old child.
【2】Happy Middle School doesn’t want ______.
A. a cook B. a nurse
C. a library assistant D. a PE teacher
【3】Which of the following may not speak English?
A. The cook. B. The library assistant.
C. The PE teacher. D. The language teacher.
【4】 The cook can cook ______ .
A. Chinese food B. Western food
C. Chinese and Western food D. everything
【5】Which of the following that a PE teacher doesn’t need?
A. He majors in PE.
B. He must he healthy and strong.
C. He can speak Chinese and English
D. He must read different kinds of books
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
试题分析:本文叙述了幸福中学招收6至15岁的学生,还要招聘一名厨师,一名图书馆助理,一名体育老师和一名语言老师。厨师要求年龄是25至40岁,会说汉语,会做中餐和西餐,身体健康。体育老师要求年龄是20-40岁,会说汉语和英语,主修体育,身体健康强壮。语言老师主修英语,会说汉语和英语。图书馆助理要求细心,阅读不同种类的书。
【1】B细节理解题。根据Happy Middle School is a bilingual (双语) school for children of 6-15可知幸福中学招收的学生是6至15岁,故选B。
【2】B细节理解题。根据Now we want a cook, library assistant(助理), a PE teacher and a language(语言) teacher.可知现在这所中学想要招聘厨师,图书馆助理,体育老师和语言老师,因此文中没有提到要招聘护士nurse。故选B。
【3】A细节理解题。根据cook25- 40 Chinese可知厨师要求会说汉语,没有要求说英语,因此厨师可能不会说英语。故选A。
【4】C细节理解题。根据cook 25- 40 Chinese can cook Chinese and Western(西方的) food可知要求厨师会做中餐和西餐。故选C。
【5】D细节理解题。根据PE teacher20- 40Chinese and English major in(主修) PE healthy and strong可知要求体育老师年龄是20-40岁,会说汉语和英语,主修体育,身体健康强壮。不要求会做西餐,故选D。
【题目】摘录要点阅读下面的短文,根据短文内容填写表格,将信息补充完整,每空不超过1个单词。并在答题卡上将答案填写在对应题号的横线上。
Please look at my family photo.
Those are my grandparents. These are my parents. My mother is Susan. She likes red. She likes apples for breakfast. And she often plays ping-pong. That is my brother. His name is Jack. He doesn’t like red. He just likes white. He often has milk for breakfast and then plays soccer. Now this is me. My name is Tony. I like blue very much. My sweaters, my T-shirts, my pants, my shoes are all blue. For my breakfast, I like eggs. I don’t like soccer. It’s so boring. I just like tennis. It’s so fun. This is my family. I love my family.
Name | Likes | ||
Color | For breakfast | Sports | |
Susan | 【1】 | apples | 【2】 |
Jack | white | 【3】 | soccer |
Tony | 【4】 | eggs | 【5】 |