题目内容

【题目】 Most scientists say animals never feel happy or sad. In fact, they say animals probably don't feel love, anger, hate or other emotions, either.

Scientist Joseph LeDoux studied mice to find out whether animals have emotions. He found that mice feel at least one emotion—fear. He also found the part of the brain that seems to control fear in mice. In humans, that part of the brain controls fear and some other emotions.

A number of scientists say animals have emotions. Some scientists who have studied such animals as dogs, cats, elephants and lions say those animals feel emotions.

Scientist Joyce Poole studies elephants. She has written that pachyderms often show sadness when a relative dies. She says elephants have "deep emotions".

Jane Goodall studies chimpanzees(黑猩猩). She says she has seen them playing and running after one another for fun. Goodall also says they feel sad sometimes. For example, an old chimpanzee died, and one of her sons, Flint, refused to eat food. Flint's brothers and sisters tried to get him to eat, but they failed. Three weeks later, Flint died. Goodall says Flint "died of sadness".

More recently, scientist Marc Bekoff watched an elk(糜鹿)run back and forth through the snow. Bekoff said it was feeling the "joy of life". He said he couldn't prove that animals have feelings, because animals can't talk. But he said animals can communicate feelings in other ways. "I can't prove that an animal is feeling happy or sad, but I can guess how he or she is feeling through body language and facial expressions, "he said.

1The underlined word "pachyderms" may refer to

A.elephantsB.lionsC.chimpanzeesD.cats

2Marc Bekoff believes animals have feelings because ________.

A.he saw a mouse full of fearB.he saw an elk run

C.he saw a chimpanzee die of sadnessD.he saw an elephant feel sad for a dead relative

3What's this passage mainly about?

A.Joyce Poole's studies of how elephants feel.

B.Scientists who are arguing over some animals.

C.Jane Goodall's work with chimpanzees,

D.Scientists' ideas about whether or not animals have feelings.

【答案】

1A

2B

3D

【解析】

本文是一篇说明文。文章主要介绍了科学家们提出关于动物是否有感情的观点,并给出实例进行证明。

1

词义猜测题。根据文中第四段“Scientist Joyce Poole studies elephants. She has written that pachyderms often show sadness when a relative dies.”可知科学家乔伊斯·普尔研究大象。她曾写道,当亲人去世时,厚皮动物常常表现出悲伤。所以句中“pachyderms”是指大象。故选A

2

细节理解题。根据文中最后一段“…scientist Marc Bekoff watched an elk(糜鹿)run back and forth through the snow. Bekoff said it was feeling the "joy of life".”可知科学家马克·贝科夫看着一只麋鹿在雪地里来回奔跑。Bekoff说它感受到了“生活的快乐”。所以贝科夫认为动物有情感是因为他看到一只麋鹿奔跑。故选B

3

主旨大意题。通读全文,根据文章第一段“Most scientists say animals never feel happy or sad. In fact, they say animals probably don't feel love, anger, hate or other emotions, either.”可知很多科学家认为动物没有情感。根据文中第三段“A number of scientists say animals have emotions.”可知许多科学家认为动物有情感。文中第二段,第四至六段讲述了不同的科学家研究不同的动物发现他们有情感。所以文章的主题是介绍科学家对动物是否有情感的观点。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 "Look at the moon," my son shouts excitedly. Our son's best friend joins in the celebration, and soon the whole room is looking out of the window, enjoying this simple sight.

It's not the first time we've _______ our love of the moon as a family. Last time we celebrated as we sat in a taxi after a meaningful day trip. Both our son and little daughter were jumping around with _______ in the back of the cab at the sight of the big golden October harvest moon. The driver couldn't help but join in the simple joy.

In order not to _______ the moon whenever it appears, we even _______ our bedroom to the back of the house. So our son has a _______ from Bath in the East to the Forest in the West. It has paid off as he often now shouts down to us about sunrises, sunsets, rainbows or a storm.

I'm not sure if he knows just _______ this pleases me. At seven, it feels like he is starting to understand more about the rhythm of life, the passing of time, and how it _______ us humans. He knows that the sun doesn't _______ rise in one place, that it travels _______ the sky. He knows that clouds will gather near hills or mountains and a rainbow often ________ rain. It feels like he is developing a ________ connection with the earth through the ________ he spends sitting on his windowsill.

He then understands what he is enjoying is temporary (短暂的). The ________ doesn't stay full for long and rainbows disappear quickly. ________, he's catching those moments with both ________ and holding them in his arms. And what I love about this the most is that his first thoughts are always to share this joy with those whom he loves.

1A.sharedB.developedC.wantedD.accepted

2A.hopeB.joyC.courageD.peace

3A.seeB.welcomeC.loseD.miss

4A.decoratedB.changedC.preparedD.bought

5A.viewB.tripC.dreamD.memory

6A.how longB.how oftenC.how muchD.how

7A.influencesB.tellsC.worriesD.warns

8A.reallyB.evenC.justD.ever

9A.throughB.aboveC.acrossD.under

10A.appearsB.followsC.invitesD.brings

11A.softerB.harderC.lighterD.deeper

12A.thoughtsB.momentsC.effortsD.money

13A.cloudsB.rainbowsC.sunD.moon

14A.MoreoverB.OtherwiseC.SuddenlyD.However

15A.handsB.eyesC.earsD.feet

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网