题目内容

【题目】 In my earliest memories, I used to wait for my dad back home from work every night. After putting his wallet and car keys away on the table, he'd smile,_________________me his comb (木梳) and say, "Be a good girl and clean it, OK?"

I was happy to do it. I'd clean the comb as well as I could._________________that I'd done a good jobI'd return the comb to Dad. He would_________________at me, and put the comb on top of his_________________.

Two years later, dad left his job and started his own business. That was when things started to change. Dad's business wasn't doing so well,_________________he didn't come home as much as he used to. It was always_________________when he got home. Over the years, I stopped_________________for him to come home and we seldom had a talk together.

Years later, Dad's business started to do well. However, the uncomfortable_________________between Dad and me continued.

Two days before my birthday last year, Dad came home early. As usual, I helped him to carry his bags into his study._________________I turned to leave, he said "Heywould you like to help me clean my comb?" I__________________him for a while, then took the comb and walked to the toilet.

I__________________then, as a child, helping my dad clean his comb meant that he was home early to spend the evening with Mom and me. It meant a happy and loving__________________.

When I passed the comb back to Dad, I noticed something__________________, my dad had wrinkles(皱纹) when he smiled, yet his smile was still as sweet as before.

Dad still__________________puts his comb on top of his wallet when he gets home. I guess some things__________________change. And for that, I'm glad.

1A.handB.sendC.holdD.lend

2A.WorriedB.DisappointedC.SurprisedD.Satisfied

3A.pointB.shoutC.smileD.laugh

4A.walletB.bagC.bedD.chair

5A.butB.andC.norD.or

6A.rapidB.scaryC.lateD.early

7A.callingB.guessingC.waitingD.answering

8A.praiseB.competitionC.differenceD.silence

9A.AfterB.WhenC.UntilD.Since

10A.listened toB.looked atC.discussed withD.played with

11A.decidedB.realizedC.promisedD.doubted

12A.familyB.journeyC.businessD.word

13A.impossibleB.enjoyableC.similarD.different

14A.hurriedlyB.hopefullyC.carefullyD.tiredly

15A.neverB.alwaysC.stillD.already

【答案】

1A

2D

3C

4A

5B

6C

7C

8D

9B

10B

11B

12A

13D

14C

15A

【解析】

本文讲述了在我的记忆中,爸爸下班回家让我把梳子打扫干净,然后他把梳子放在钱包上面。后来爸爸的生意从不太好到生意兴隆,我和爸爸之间的沉默还继续着,直到去年生日前爸爸又让我给他清洗梳子,他仍然小心地把他的梳子放在钱包上面。我想有些事情永远不会改变。为此,我很高兴。

1

句意:他会微笑着把梳子递给我,说:“做个好孩子,把它打扫干净,好吗?”

A. hand传递,B. send发送,C. hold举行,D. lend借。结合句意可知是把梳子递给我,故选A

2

句意:我很满意自己做得很好,就把梳子还给爸爸。

A. Worried担心的,B. Disappointed失望的,C. Surprised惊奇的,D. Satisfied满意的。根据 I'd done a good job可知是满意的,故选D

3

句意:他会对我微笑,然后把梳子放在他的钱包上面。

A. point指向,B. shout大喊,C. smile微笑,D. laugh大笑。根据上文 he'd smile可知这里是爸爸对我微笑,故选C

4

句意:他会对我微笑,然后把梳子放在他的钱包上面。

A. wallet钱包,B. bag书包,C. bed床,D. chair椅子。根据短文最后一段中的句子Dad still14puts his comb on top of his wallet可知这里是放在钱包上,故选A

5

句意:爸爸的生意不太好,他不像以前那样经常回家。

A. but但是,B. and而且,C. nor也不,D. or或者。根据句意可知这里是并列关系,故选B

6

句意:他到家时总是很晚。

A. rapid迅速的,B. scary吓人的,C. late晚的,D. early早的。根据上文句子 he didn't come home as much as he used to. 和句意可知是回家晚,故选C

7

句意:这些年来,我不再等他回家,我们也很少在一起交谈。

A. calling大喊,B. guessing猜测,C. waiting等待,D. answering回答。根据语境和固定搭配wait for sb to do sth可知这里是等,故选C

8

句意:然而,不舒服的沉默在爸爸和我之间继续着。

A. praise表扬,B. competition比赛,C. difference区别,D. silence沉默。根据上文句子 we seldom had a talk together. 可知这里是沉默,故选D

9

句意:当我转身离开时,他说:“嘿,你愿意帮我清理梳子吗?”

A. After……之后,B. When……时候,C. Until直到,D. Since自从。根据句意和语境可知这里是当……时候,故选B

10

句意:我看了他一会儿,然后拿起梳子,走向厕所。

A. listened to听,B. looked at看,C. discussed with……讨论,D. played with……玩。根据句意和语境可知是我看了看爸爸,故选B

11

句意:当我还是个孩子的时候,我就意识到,帮爸爸清理梳子意味着他可以提前回家和我和妈妈共度夜晚。

A. decided决定,B. realized意识到,C. promised答应,D. doubted怀疑。根据下文that he was home early to spend the evening with Mom and me可知是我意识到,故选B

12

句意:这意味着一个幸福和充满爱的家庭。

A. family家庭,B. journey旅行,C. business商业,D. word单词。根据上文爸爸和我跟妈妈共度夜晚可知是有爱的家庭,故选A

13

句意:当我把梳子递给爸爸的时候,我发现有些不同,爸爸笑的时候脸上有了皱纹。

A. impossible不可能,B. enjoyable令人愉快的,C. similar相似的,D. different不同的。根据下文句子my dad had wrinkles(皱纹) when he smiled, yet his smile was still as sweet as before. 可知是不同的,故选D

14

句意:当爸爸回到家时,他仍然小心地把他的梳子放在钱包上面。

A. hurriedly匆忙地,B. hopefully有希望地,C. carefully小心地,D. tiredly疲劳地。由句意可知这里是小心地,故选C

15

句意:我想有些事情永远不会改变。

A. never从不,B. always总是,C. still仍然,D. already 。根据短文前后的照应可知作者认为事情没有改变,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Around the World on Children’s Day

In 1954, there was the first Universal Children’s Day on 20th November to celebrate and protect children all over the world. This was International Children’s Day, but now many countries around the world have their own day each year when they celebrate with their children.

23rd April

TURKEY: This day is a national holiday in Turkey. On this day, Turkey

invites groups of children from other countries to stay with Turkish families

and celebrate with them.

1st June

BULGARIA: Parents do special things with their children and give them big

presents. The day is like a second birthday for the children.

span>

CHINA: This is a very special day in schools. They take the children on

camping trips or trips to the cinema. Many children also get gifts from their

parents.

5th May

JAPAN: The official children’s day is on 5th May. But some people in Japan

celebrate two children’s days: one on 3rd March for girls and one on 5th May

for boys. On 5th May they fly carp streamers (a type of wind sock in the shape

of a fish).

30th April

MEXICO: Some schools close for the day, other schools have a special day

for the children when they play games. The children also bring in their

favourite food to share with friends.

1When is Children’s Day in Turkey?

A.23 rd April.B.30 th April.C.5 th May.D.1 st June.

2Children’s Day is like a second birthday in ______.

A.TurkeyB.JapanC.BulgariaD.Mexico

3On Children’s Day in Japan, ______.

A.parents invite other kids to their home

B.children get gifts from their parents

C.children share food at school

D.children fly carp streamers

【题目】请阅读下面非连续性文本,简要回答所给问题。

Like most senior high school students in China, 17-year-old Liu Yu, from Yantai Development Zone Senior High School, Shandong, had planned to start her studies earlier this year to prepare for the coming gaokao.

However, the Ministry of EducationMOE)(教育部)gave notice in late January that the spring semester for all schools would be put off because of the novel coronavirus pneumonia outbreak(新冠肺炎疫情爆发),疾病使得像Liu Yu一样的学生待在家里。

Rather than falling behind their plan they had made. Liu and many others have already continue studying full-time again - only from home - in what may have become the largest online teaching experiment.

For students in remote(偏远的)or rural (农村的)areas with poor internet, a television channel by China Education Television started airing classes on Feb 17 so they can study at home.

" To go with students' new learning environment, a "cloud platform"(云平台)was began on Feb 17 to provide students in elementary and secondary schools with education resources covering almost all school subjects. Students will be able to attend classes online or study through television," noted LvYugang, head of the ministry's Department of Basic Education.(教育部基础教育司司长)

"I like online teaching because I have more freedom at home," Yuan, who began her all-day courses on Feb 3 said.

"My enthusiasm to study is stronger when my classmates are around me and all working very hard," Yuan also said.

But the online platform and TV channel don't just offer school knowledge. Student can also learn about epidemic prevention and control tips(疫情防控措施)during the period, and receive education on patriotism(爱国主义), life and psychological heath(心理健康).

For some students, the chance to study from home has had some unexpected benefits.

Yuan Siyi, who lives in Hubei province, used to get up before 6 am on school days, but since starting online courses, she gets more hours of sleep each morning. However, online teaching and learning has its weaknesses compared to studying in a real classroom.

According to the MOE, online courses are only measures taken for a short time during disease. “when the new semester begins, online classes will not take the placc of classroom teaching," Lv added.

1Please translate the underlined sentence into English.

_____________________________________________

2How do students like Liu Yu continue their study?

_____________________________________________

3What knowledge can students learn through the "cloud platform"?

_____________________________________________

4What are the weaknesses about online learning at home?

_____________________________________________

5Do you like online classes? What do you think of your online learning?

_____________________________________________

【题目】 Greeting people can be confusing (令人困惑的) during cross cultural (跨文化) communications.

Will a simple handshake do? Should you give a hug or offer a kiss on the cheek (脸颊)? People in different countries have their own greetings.

The COVID 19 (2019冠状病毒病) has challenged traditional greetings such as shaking hands, kissing and hugging. After all, close physical contact will increase the chance of spreading the virus (病毒). People have realized the risk and stopped using some traditional greetings.

Shaking hands is a common greeting. Now in the US, the elbow bump (碰肘) is the new handshake. US Surgeon General Jerome Adams introduced the elbow bump, which has been used by political (政治的) leaders, health officials and professional athletes (运动员). Brad Hazzard, a health minister in New South Wales, Australia, advised people to pat () each other on the back in place of a handshake.

French Health Minister Olivier Veran has advised the public not to kiss on the cheek. Italian authorities (官方) have made the same suggestion. French lifestyle expert Philippe Lichtfus said simply looking into a person’s eyes is enough.

In the face of such changes, how should you go about changing the way you greet people? Australian etiquette expert (礼仪专家) Susan Wilson has suggested simply greeting people by looking them in the eye, smiling and saying hello.

Choose the best choice from A, B or C according to the passage.

1Why did people stop using traditional greetings during the outbreak (疫情爆发) ?

A.Because it can be safer for each other.

B.Because different countries have different customs.

C.Because new greetings can increase the risk of spreading the virus.

2Who has used the elbow bump according to US Surgeon General Jerome Adams?

A.The people all over the world.

B.Jerome Adams and Brad Hazzard.

C.Political leaders, health officials and professional athletes.

3What does the underlined word “contact” mean in Chinese?

A.碰撞B.接触C.隔离

4Which countries have suggested avoiding kissing each other on the cheek?

A.France and Australia.B.France and Italy.C.Italy and Australia.

5What is the story mainly about?

A.Safer ways to greet.B.Changing the tradition.C.Smiling and saying hello.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网