题目内容

【题目】任务型阅读

The CDC (疾控中心) says if you don’t wash your hands, you can pick up viruses (病毒) from many places and make yourself ill. You are dangerous (危险) every time you touch (触碰) your eyes, nose or mouth. One of the most common (普遍) ways people catch colds (感冒) is by rubbing (揉) their noses or their eyes when there are cold viruses on their hands and you may spread (传播) the viruses to others. You should wash your hands in the following situation.

After you use the bathroom

After you blow your nose or cough

Before having breakfast, lunch or supper

After you touch pets (宠物) or other animals

When your hands are dirty

There is a right way to wash your hands. Follow these simple steps to keep your hands clean.

Use warm water

Wash for 15 seconds

Rinse (冲洗) with warm water

A 【1】 to prevent(阻止) the spread of illness

Washing hands

Please wash your hands

After2 the bathroom

Before having 3

After blowing your nose or cough

After touching pets or other animals

When your hands are not4

The5 way to wash your hands

Using water which is not too hot or too cold

【答案】

【1】way

【2】using

【3】meals

【4】clean

【5】right

【解析】

试题分析:短文大意:该文中介绍了洗手是防止疾病传播的好方法,并且详细介绍了在哪些情况下必须洗手以及正确的洗手方法。

【1】根据文中The CDC (疾控中心) says if you don’t wash your hands, you can pick up viruses (病毒) from many places and make yourself ill.可知如果你不洗你的手,你可以从许多地方带上病毒让自己生病。因此洗手就是防止疾病传播的一种方式,所以填写way,方法

【2】根据文中After you use the bathroom可知在你使用浴室后要洗手,所以填写using,用

【3】根据文中Before having breakfast, lunch or supper 可知在你吃饭前要洗手,所以填写meals,饭

【4】根据文中When your hands are dirty 可知当你的手脏了时就要洗,所以填写clean,干净的

【5】根据右栏介绍的是洗手的正确方法可知该填写right,正确的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

We know that many animals do not stay in one place. Birds, fish and other animals move from one place to another at a certain time. They move for different reasons: most of them move to find food more easily, but others move to get away from places that are too crowded.

When cold weather comes, many birds move to warmer places to find food. Some fishes give birth in warm water and move to cold water to feed. The most famous migration (迁移) is probably the migration of fish, which is called “salmon”. This fish is born in fresh water but it travels many miles to salt water. There it spends its life. When it is old, it returns to its birthplace in fresh water. Then it gives birth and dies. In northern Europe, there is a kind of mouse. They leave their mountain homes when they become too crowded. They move down to the low land. Sometimes they move all the way to the seaside, and many of them are killed when they fall into the sea.

Recently (近来), scientists have studied the migration of a kind of lobster (龙虾). Every year, when the season of the bad weather arrives, the lobsters get into a long line and start to walk across the floor of the ocean. Nobody knows why they do this, and nobody knows where they go. So, sometimes we know why humans and animals move from one place to another, but at other times we don’t. Maybe living things just like to travel.

1】【1Most animals move from one place to another at a certain time to _______.

A. give birth B. find food more easily

C. enjoy warmer weather D. find beautiful places

2】【2The fish called “salmon” spends a long time in ______.

A. fresh water B. rivers

C. salt water D. its birthplace

3】【3The mice in northern Europe move when _______.

A. they give birth B. they haven’t enough food

C. the weather is bad D. the place gets too crowded

4】【4What is the main idea of the passage?

A. Animals move to find food more easily.

B. The migration of the fish called “salmon” is the most famous migration.

C. Sometimes we know why and how living things move from one place to another, but sometimes we don’t.

D. Living things move from one place to another because they like to travel.

【题目】广东省茂名市2015年中考英语试题阅读理解共20小题, 每小题1分, 满分20分)

阅读下面文章,根据文章内容从每小题所给出的A、 B、 C、 D四个选中选出最佳答案并在答题上将该项涂黑。

D

The crowd at the airport rushed forward. The passengers had been waiting for a couple of hours for an airport worker to open the door leading to the plane outside. No one was in a good mood. An old man got stuck in the middle of the rush, He fell down and his head hit the hard floor. B1ood came out of his head. He appeared to be

unconscious. Everyone rushed past him, except for Dana. She called for help.

A minute later, a young airport worker showed up. Hardly looking at the old man, she told Dana to get on her plane. She said the old man would be okay, and walked away.

Dana cried for help. Another airport worker appeared. He told Dana to get on the plane. Dana said that she was not moving until an ambulance(救护车) arrived. The worker said her plane would leave without her. Dana said that she didn't care.

An ambulance with a doctor and a nurse finally arrived. They put him into the ambulance and drove off.

On her way out to the plane, which was still refueling(加油), Dana saw the worker who didn't care about the old man at the very beginning. The worker said, “You're lucky the plane didn't leave without you.”

“The plane?” Dana asked.“Who cares about the plane? How could you be so cold? That was an old man; he could have been your grandfather! How would you like it if everyone just stepped over your grandfather and went on their way?”

【1】In the first paragraph, the passengers were

A. getting on the train B. getting on the plane

C. getting off the train D. getting off the plane

2The underlined word “unconscious” means in Chinese.

A.不耐烦的 B.不省人事的

C.不着急的 D.不屑一顾的

3According to the passage, of the airport workers cared about the old man.

A.two B. none C.some D.all

4Dana finally .

A. caught the plane. B. missed the plane.

C. went to the hospital. D. left the hospita1.

5What did the writer think about the accident?

A. The airport workers were right.

B. The passengers were right.

C. Nobody was right.

D. Dana was right.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网