题目内容

【题目】Li Feng: Han Qi, long time no see. 1

Han Qi: Not too bad. How about you?

Li Feng: I am a little scared all the time. It’s because of COVID-19(2019冠状病毒).

Han Qi: Yeah, it’s terrible. 2

Li Feng: That’s for sure. It gets spread like most cold and flu viruses(病毒). If someone coughs, a second person standing nearby can get infected that way.

Han Qi: So everybody stayed at home and everything was quiet and peaceful outdoors for a long time. People’s study and work plans are different now.

Li Feng: 3

Han Qi: You’re right. We often wash hands and take temperature. My parents told me to be careful outside.

Li Feng: That’s true. Now we’re at school. There are so many people here. 4

Han Qi: Yeah, there are a few things we should do. First of all, wear a mask(口罩) when we go out. Secondly, never touch our faces with unclean hands. Thirdly, keep at least one metre away from other people.

Li Feng: I’ll do all of them for sure. 5

Han Qi: That’s great. It can make us stronger. Let’s keep healthy and don’t be afraid of viruses.

A.And it’s really hard to keep people from getting infected(感染).

B.Really, it has changed our daily life.

C.How’s your day going?

D.I think we should protect ourselves.

E.We can go to school and meet our friends.

F.I also suggest that we should do some exercise every day.

【答案】

1C

2A

3B

4D

5F

【解析】

这是一段李峰和韩琦的对话,内容主要关于新冠肺炎对生活的影响以及自我保护措施。

1

根据下文Not too bad可知,空格处说的是李峰问韩琦今天过得怎么样。C选项How’s your day going?“今天过得怎么样?”符合语境,故选C

2

根据下文If someone coughs, a second person standing nearby can get infected that way.可知,病毒传播速度很快,故此处说的是要想防止被感染上很难。A选项And it’s really hard to keep people from getting infected“而且很难防止人们被感染”符合语境,故选A

3

根据下文You’re right. We often wash hands and take temperature. My parents told me to be careful outside可知,经常洗手和量体温、出门要小心,这些在以往的日常生活中很少见,故此处说的是我们的生活变得大不同了。B选项Really, it has changed our daily life“真的,它已经改变了我们的日常生活”符合语境,故选B

4

根据下文Yeah, there are a few things we should do可知,此处说的是在学校这种人多的地方我们应该要学会保护好自己。D选项I think we should protect ourselves“我想我们应该保护好自己”符合语境,故选D

5

根据下文That’s great. It can make us stronger可知,做某事可以使我们更强壮,故此处说的是应该多多锻炼,让身体更健康。F选项I also suggest that we should do some exercise every day“我还建议我们应该每天锻炼”符合语境,故选F

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据文章内容,完成下列表格。每空一词。

Stop Smoking Now——We Can Help!

In most US cities and towns, there are local organizations to help people stop smoking. One of the most popular and successful organizations is California Smokers’Helpline.Here is a page from one of their leaflets(传单).

When you really want a cigarette(香烟)——try the three Ds:

1. Delay: Look at your watch and wait for a couple of minutes. If you can wait two minutes, you won't want to smoke.

2. Drink something: If you drink water or some other drinks, you will reduce the need to have something in your mouth.

3. Deep breathing(呼吸): Take a deep and slow breath. Count to five when your lungs are full. Then breathe out slowly. Repeat several times.

And here are some ideas from Florida Anti—smoking Club to help people to give up smoking:

1. Make a plan: Make a list of friends who smoke and places where you smoke. Don't see those people and don't go to those places!

2. Keep busy: Instead of smoking, make a phone call, take a short walk, or talk with a friend.

3. Develop new interests: Exercise—walking, biking, jogging, swimming or taking a music class——helps you to forget about cigarettes.

Set a date and act at once to give up smoking for your own good.

Passage Outline(概要)

Supporting Details

Organizations to help stop smoking

There are local organizations to help stop smoking.Among them are California

Smoker’s Helpline and Florida Anti—smoking1.

Ds to help stop smoking

Delay your action.Delay for more than two minutes,and you'll probably give up the desire to smoke.

2something. Drink water or something else,and you can reduce the need to smoke.

Deep breathing. Take a deep breath slowly, count to five, and then breathe out.

3to help give up smoking

Make a plan to avoid meeting the friends who smoke and don't go to the places where you smoke.

Keep 4doing something instead of smoking.

Develop your interests to help you forget about cigarettes.

Advice to smokers

For your own good, you 'd' better set a date and 5at once to give up smoking.

【题目】 When I was a twelve-year-old newspaper boy, an old lady who was my customer lived near my house. I have even forgotten her name. On a winter afternoon, I was playing with my friend near the old lady's backyard. I found a perfectly smooth rock and threw it out, but the stone hit a small window of her house. Suddenly, I saw the old lady standing behind the window. We knew we were in trouble, and ran away quickly. We were scared about that we would be caught and didn't worry about the old lady with the broken window in winter.

The next morning, she was still greeting me with a smile when I gave her the newspaper. I made up my mind to save my money to correct my mistake. After four weeks, I had ten dollars. I put the money in an envelope (信封)with a note explaining everything and hoped that the ten dollars would cover the cost for repairing the window.

I waited until it was dark, and put the envelope in her door. The next day, I handed the old lady her newspaper and she thanked me for it as usual and gave me a bag of cookies. After eating several cookies, I found an envelope and pulled it out. When 1 opened it, I was surprised. Inside were the ten dollars and a short note that said, "I'm proud of you." I smiled in relief. However, I shall never forget the lesson she taught me: It is a virtue (美德)to excuse a mistake.

1The writer was scared because he___________________.

A.hit the old ladyB.forgot the old lady's name

C.broke the old lady's windowD.lost the old lady's newspaper

2The old lady ____________ at last.

A.got some cookiesB.gave back the money

C.corrected her mistakeD.taught herself a lesson

3What did the writer learn from the old lady?

A.To pay for his own faults.B.To help people in trouble.

C.To make money in a right way.D.To excuse other's mistake.

【题目】 At the age of 16, Einstein always played with a group of crazy kids. Because he was so busy playing, he didn’t study enough and failed his final exam.

One morning, when Einstein was holding a fishing tool and was about to go fishing with his friends, his father stopped him and said seriously, “Einstein, you’re so crazy about playing that you failed your exam. I’m worried about your future.”

“What are you worrying about? Jack and Robert also failed, but don’t they still get to go fishing?”

“My boy, you can’t think like that,” his dad said. “There is a story that people tell in our hometown. Listen to it now.”

“There were two cats playing on the top of a house. One cat was careless and fell down the chimney(烟囱) while holding the other cat. When the two cats climbed out of the chimney, one of the cats had soot(烟灰) on his face, while the other cat’s face was clean. Seeing the soot-faced cat, the clean cat thought its face must be dirty, so it quickly ran to the riverside and washed its face. The soot-faced cat saw the clean-faced cat and thought its face was also clean, so it just walked down the street happily.”

“Einstein, no one can be your ‘mirror’. You have to think for yourself. If you follow others, you will never learn.”

Hearing this, Einstein laid down his fishing tool and returned to his room. He studied hard and didn’t follow others from then on. This allowed him to be successful.

So, what kind of people do you usually hang out with? Do they study a lot or do they just want to play all the time? Don’t blindly follow others.

根据短文内容,回答下列问题。

1Who did Einstein always play with when he was 16?

_________________________________________________________

2Why did Einstein’s father worry about Einstein’s future?

_________________________________________________________

3Where did one of the cats clean its face?

_________________________________________________________

4How did Einstein become successful?

_________________________________________________________

5What does the passage want to tell us?

_________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网