题目内容
【题目】 ![]()
In the middle of the dark forest,there lives an owl(猫头鹰).All the animals know that he is the wisest among all of them.So they often go to him and tell him their problems.Then the owl always teaches them what to do.
One day,a little bird goes up to the owl.She starts crying.
"I'm not happy at all.I don't want to be a bird," says the bird.
"Why don't you want to be a bird?"asks the owl.
"I am so small,weak and useless.I want to be big and strong like the lion.He is very important,but I am not,"she cries.
Then the owl whispers(耳语)something in her ear.At once the bird dries her tears and goes away.One week later,the bird comes back."Oh,thank you very much.You are a very wise owl,"she says to the owl."I am very happy now.Every day,I sit on the tallest tree and watch for lions and tigers.When they come near,I shout at the top of my voice.Then my friends all run and hide.They are very thankful to me.I am useful and important now."
The wise owl smiles and says,"No one in this world is useless."
【1】Why doesn't the bird want to be a bird at the beginning of the story?_____
【2】Does the owl help the bird?_____
【3】When does the bird come back to say she is happy now?_____
【4】How does the bird tell her friends that they are in danger?_____
【5】What can you learn from the passage?_____
【答案】
【1】Because she thinks she is so small,weak and useless.
【2】Yes,he does.
【3】One week later.
【4】By shouting.
【5】No one in this world is useless.
【解析】
本文是记叙文。一只小鸟因为自己太小而很伤心。一天它来到聪明的猫头鹰前,告诉它不想当小鸟,想跟狮子一样强壮,猫头鹰跟它耳语了一阵。一周后,小鸟非常感谢猫头鹰,它说“我在最高的树上待着,看老虎狮子,当他们走过来时,我用最大声音呼叫,我的朋友就跑开了。”世界上没有一个人是没有用途的。
【1】 根据第四和第五段内容"Why don't you want to be a bird?"asks the owl."I am so small,weak and useless.I want to be big and strong like the lion.He is very important,but I am not,"she cries.可知"你为什么不想做一只鸟呢?"猫头鹰问."我是如此的渺小、软弱和无用.我想跟狮子一样高大和强壮.他是非常重要的,但我不是,"她喊道.故答案为Because she thinks she is so small,weak and useless.
【2】 根据Then the owl whispers(耳语)something in her ear.At once the bird dries her tears and goes away.One week later,the bird comes back."Oh,thank you very much.You are a very wise owl,"she says to the owl.然后猫头鹰在她耳边低语.鸟儿立刻擦干眼泪走开了.一周后,鸟儿回来了."哦,非常感谢你.你是一只非常聪明的猫头鹰,"她对猫头鹰说.可见猫头鹰是帮了小鸟的,故答案为Yes,he does.
【3】根据文章内容 Then the owl whispers(耳语)something in her ear.At once the bird dries her tears and goes away.One week later,the bird comes back."Oh,thank you very much.You are a very wise owl,"she says to the owl."I am very happy now."然后猫头鹰在她耳边低语.鸟儿立刻擦干眼泪走开了.一周后,鸟儿回来了."哦,非常感谢你.你是一只非常聪明的猫头鹰,"她对猫头鹰说."我现在很高兴.每天,我都坐在最高的树上看着狮子."老虎和老虎.当它们靠近时,我高声喊叫.然后我的朋友们都跑去躲起来.他们非常感谢我.我现在很有用,也很重要."可知是一周后小鸟回来告诉猫头鹰她很开心.
【4】根据文章Every day,I sit on the tallest tree and watch for lions and tigers.When they come near,I shout at the top of my voice.Then my friends all run and hide.They are very thankful to me.I am useful and important now.每天,我都坐在最高的树上看着狮子."老虎和老虎.当它们靠近时,我高声喊叫.然后我的朋友们都跑去躲起来.他们非常感谢我.我现在很有用,也很重要.可知当她的朋友处于危险时,她通过大声叫喊来提醒她的朋友们,故答案为By shouting.
【5】根据文章故事的内容以及最后一段的内容The wise owl smiles and says,"No one in this world is useless."我们可以受到的启发是每个人乃至动物都有他的价值和用处,没有谁是毫无用处的,故答案为No one in this world is useless.