题目内容

【题目】首字母短文填空

Years ago in Scotland, the Clark family had a dream. The couple(夫妇)worked and saved, making m 【1】for their nine children and themselves to travel to the USA. It had taken years before they saved enough money and got everything r 【2】for the trip.

The whole family was e______【3】 about their new life. However, seven days b___ 【4】they left for the USA, the youngest son was bitten by a dog. The doctor treated the boy, b____ 【5】 because there was a possibility of rabies(狂犬病), they would be kept away from others for fourteen days.

The family’s dream could not come t _ 【6】. They would not be able to make the trip to America as they had planned. Watching the ship leave---without the Clark family, the father was quite a 【7】 with both his son and God for their bad luck.

Five days later, a piece of sad news spread(传播)all over Scotland---the strong and powerful ship, Titanic, had gone down, taking h 【8】 of lives with it. The Clark family should have been on that ship, but because the son was bitten by a dog, they were l__【9】 behind in Scotland.

When Mr. Clark heard the news, he thanked his son for saving the family. He thanked the God for t 【10】a sad thing into a good one.

Although we may not always understand, all things happen for a reason.

【答案】

【1】money

【2】ready

【3】excited

【4】before

【5】but

【6】true

【7】angry

【8】hundreds

【9】left

【10】turning

【解析】

试题分析:这篇文章讲述的是克拉克一家由于小儿子出了点意外打破了他们去美国度假的计划,克拉克先生对此耿耿于怀甚至抱怨儿子和上帝,然而在听到他们要乘坐的船在途中出了事故,他又感到非常幸运。

【1】句意:这对夫妇一边工作一边攒钱,挣钱带着他们的九个孩子去美国旅行。Make money挣钱的意思,结合下文中的before they saved enough money…,故答案为money。

【2】句意:在他们攒够足够的钱准备好一切已经花费了好几年了。get ready for…做准备,结合句意,答案填ready

【3】句意:整个家庭对即将到来的新生活感到很兴奋。be excited about对感到兴奋,结合句意理解,答案为excited。

【4】句意:然而,在他们动身去美国前七天,最小的儿子被狗咬了。从下文内容可知,由于突发事件,儿子被狗咬了,计划没能实现,答案为before。

【5】句意:医生给他做了处理,但是因为有狂犬病,他们要远离别人14天。上下句是转折关系,答案填but。

【6】句意:这家人的梦想不能实现了。Come true实现,结合句意,答案填true。

【7】句意:这个农民对他的儿子和上帝给他的坏运气感到生气。be angry with生的气,梦想落空,克拉克先生非常生气,答案填angry

【8】句意:泰坦尼克号带着数以百计的生命沉了下去。Hundreds of数以百计的,故答案填hundreds。

【9】句意:因为他的儿子被狗咬了,所以他们留在了苏格兰。结合句意可知,此句是被动语态,缺少动词的过去分词,故答案为left。

【10】句意:他感谢上帝把坏运气转换成好运气。介词后用动词的ing形式。结合句意,答案填turning。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A punctual person is in the habit of doing a thing at the correct time and is never late for anything.

An unpunctual man never does what he has to do at the right time. He is always in a hurry and in the end of losing both time and his good name. A lost thing may be found again, but lost time can never be got back. Time is more useful than material things. In fact, time is life itself. An unpunctual man is always wasting his most important things as well as others'. An unpunctual person is always complaining that he finds no time to answer letters or return calls. But the man who really has much to do is very careful of his time. He knows that he can not finish all his work unless he carefully does every piece of work.

Being unpunctual is the sign of disrespect (不尊重) towards others. If a person is invited to dinner and arrives later than the time when he should be there, he keeps all other guests (客人) waiting for him. Usually this will be thought as a great disrespect to the host and all the other guests.

Not like a punctual person, an unpunctual one can't do his duty wonderfully, whether it is public or personal. Imagine how it would be if those who should do important tasks failed to be on time. A man who is known to be often unpunctual is never believed by his friends or fellow men.

【1】The Chinese meaning of the word “punctual” in this passage is probably “_______”.

A. 听话的 B. 能干的 C. 守纪律的 D. 守时的

【2】Which of the following is TRUE according to the passage?

A. An unpunctual person often has more time.

B. A punctual person often does his work wonderfully.

C. A punctual person often has a busy life.

D. An unpunctual person has more work to do.

【3】When you are invited to dinner, you'd better arrive there________.

A. at the decided time B. after the host

C. in a hurry D. before other guests

【4】 From the passage, we learn that an unpunctual man usually ________ in the bed.

A. saves time for others

B. loses his time and good name

C. gets his chances and knowledge

D. leaves his family and friends

【5】According to the author, which one is more useful?

A. Good name. B. Respect.

C. Material things. D. Time.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网