题目内容

【题目】

Dear Mr. Wise,
I’m a slow student. Most of my classmates are much better than me, so I usually get stressed out. Although I spend much time studying for the tests, I can’t get good grades. Sometimes my father gives me some help. He tells me not to worry about it, but it doesn’t work. What do you think I should do?
Li Lei

Dear Li Lei,
Many famous people were not so good when they were young. Edison, a famous scientist, did poorly in his studies when he was a young boy. But, as an adult, he made many inventions that helped a lot of people. When I was at young age, I didn’t do well at school. I just kept working hard, and at last, I succeed. You should take it easy and try your best. Tomorrow is another day. I believe you can do better.
Mr. Wise


1Li Lei feels worried because ______________.

A.he doesn’t like going to school

B.he is not as good as most of his classmates

C.his father doesn’t like him

D.he doesn’t want to work hard

2.Li Lei writes this letter to ______________.

A.ask for some help

B.find a pen pal

C.tell his father his problem

D.let all his classmates know it

3In Mr. Wise’s letter, “Tomorrow is another day” means “____________”.

A.Tomorrow is the weekend

B.One can get good friends tomorrow

C.Tomorrow is the same as today

D.There are a lot of hopes in our lives

【答案】

1B

2A

3D

【解析】

试题这篇短文主要介绍了李磊在学校遇到了问题,大部分同学比他要出色,他为此很焦虑。所以写信向智慧先生请求帮助。智慧先生就他的问题给他写了回信。

1】细节理解题。根据李磊的来信Most of my classmates are much better than me, so I usually get stressed out可知,大部分同学比他要出色,所以他焦虑,故选B

2】推理判断题。根据李磊的信可知他是在向智慧先生请求帮助,故选A

3】词意猜测题。根据后文I believe you can do better.可知,,明天将是另外的一天,明天还有希望,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
E
If you go into the forest with friends, stay with them. If you don't, you may get lost. If you get lost, this is what you should do. Sit down and stay where you are. Don't try to find your friends. Let them find you. You can help them find you by staying in one place. There is another way to help your friends or other people to find you. You can shout or whistle three times. Stop. Then shout or whistle three times again. Any signal given three times is a call for help.
Keep up shouting or whistling. Always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making a noise for fun. They will let you know that they have heard your signal. They will give you two shouts or two whistles. When a signal given twice, it is an answer to a call for help.
If you don't mind that you will get help before night comes, try to make a little house with branches. Make yourself a bed with leaves and grass.
(1)If you get lost in the forest, you should ______.
A.walk around the forest to find your friends
B.stay in one place and give signals
C.climb up a tree and wait for your fiends quietly
D.shout as loudly as possible
(2)Which signal a call for help?
A.Shouting once as loudly as you can.
B.Crying twice.
C.Shouting or whistling three times together.
D.Whistling everywhere in the forest.
(3)When you hear two shouts or two whistles, you know that ______.
A.Someone finds something interesting
B.people will come and help you
C.someone needs help
D.something terrible will happen
(4)Before night comes, you should try to make a little house with ______.
A.stones
B.earth
C.leaves and grass
D.branches

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网