题目内容

“Let’ s go wrestling ,Dad!”《( 摔跤吧,爸爸!》) is one of the Top 10 movies recently. It tells

a true story about an Indian man and his two daughters. His name’s Mahavir. In real life, he is called“the father of India women wrestling”because thousands of girls across India have been supported to take up wrestling with his efforts.

A very famous Indian actor, Aamir Khan, played the role of Mahavir in the movie. It was an unusual experience for him to play this role. Aamir Khan was very serious about his character and he tried to make this character close to the true story. In order to act well, he needed to put on weight to be very fat and then do sports to be very strong in a short time.

Aamir Khan started to eat a lot every day before making the movie. He ate at least 5 meals a day including much junk food. He became too fat to run quickly.

It is simple to be fat but difficult to be strong. Aamir Khan invited many coaches to train him to lose weight and took him a few months to be strong. He must eat less and drink more. Strength training is also important. This kind of physical training is very boring. He had to lift different weights and do it over and over again. Aamir Khan set a goal to himself day by day and the minute he made it, he fell down on the ground and could hardly stand up. In the end, he became the exact person the movie needs.

The role he played was very moving and he succeeded at last. As he says, the most important thing in life is not whether you can reach your goal but whether you have made the greatest efforts.

1.From the passage, what is Aamir Khan’s job?

A. A player. B. An actor. C. A director. D. A coach.

2.Why is Mahavir called “the father of Indian women wrestling”?

A. Because he is a very famous Indian player.

B. Because he played a role in the movie “let’s go wrestling, Dad!”

C. Because he supported many Indian women to take up wrestling.

D. Because he became strong in short time.

3.What is the correct order of the following things about Aamir Khan?

① He changed his eating habits and did sports to become strong.

② He was serious about the character and he needed to make great efforts.

③ To be fat, he ate too much food.

④ Finally, he succeeded.

A. ③②①④ B. ②③④① C. ②①④③ D. ②③①④

4.Which of the following is NOT true about Aamir Khan from the passage?

A. “let’s go wrestling, Dad! ” is a true story about Aamir Khan himself.

B. He became very fat at first and then lost weight in a very short time.

C. In order to act well, he trained so hard.

D. He tried to playa perfect role in the movie.

5.According to the acting experience of Aamir Khan ,what can we learn ?

A. Where there is a will, there is a way.

B. Practice makes perfect.

C. Many hands make work light.

D. The fatter,the better.

1.B 2.C 3.D 4.A 5.A 【解析】短文大意:《摔跤吧,爸爸!》是最近最棒的10大电影之一。它讲述的是一个印度男人和他的两个女儿的真实故事。在现实生活中,电影中的男主角被称为“印度女子摔跤之父”。他的扮演者Aamir Khan为了尽他所能使这个角色更加贴近原故事,做出了很大的努力。为了肥胖,他每天都吃很多食物,为了使自己变得强壮起来,他改变了饮食习惯,每天...
练习册系列答案
相关题目

任务型阅读

One of the most common questions I am asked is whether, when, and how to follow up after a job interview. Following up in some way is necessary. Yes, you can get a job without it, but if you compete (竞争) with other top candidates (候选人), following up can sometimes help you when the other candidate doesn’t. Here’s how to follow up well:

Send a thank-you note at once. E-mail is fine for this and has the advantage of arriving faster, but handwritten notes are still appreciated (欣赏). And if there are many interviews, send a thank-you note each time.

Find out their timeline. Hopefully, you asked about their timeline in the interview itself, but if you didn’t, follow up within a week to strengthen (强化) your interest and politely ask what they expect their timeline for a decision to be.

Be patient. Most commonly, job seekers are too worried about the result. It doesn’t look worried to express your interest in the job or check in to ask about the timeline.

Don’t be nervous if you don’t hear from them at once. The hiring process (招聘过程) often takes longer than a candidate would like, maybe the decision makers are out of town. If you’re past the time they indicated you would hear something, this isn’t necessarily cause for nervousness. Hiring often ends up taking longer than expected. Just politely follow up, explain you’re very interested but understand that hiring can take time, and ask if they have the latest timeline.

根据上面文章,完成下面的表格,每空一词。

Title: How to follow up after a job interview (就职面试)

Importance of following up

Following up is very 1. in some way.

2. of following up

Send a thank-you note 3..

E-mail can arrive faster than handwritten notes. ﹡The employer still appreciate handwritten notes.

Find out the timeline.

Follow up to strengthen your interest.

Politely ask what they expect the timeline to be.

Be patient.

It is 4. that job seekers are too worried.

Don’t be nervous

The hiring often takes a longer time.

The decision makers are not 5. town.

If the indicated time is past, follow up politely and explain you are interested in the job.

1.necessary 2.Ways/Ideas 3.immediately 4.common 5.in 【解析】这篇短文给我们讲述的是在参加了工作的面试之后,继续跟进是很重要也很有必要的。那么如何更好的跟进,短文中作者提出了一些好的建议。 1.根据短文的第一段中Following up in some way is necessary.可知,作者认为在面试后,...

Middle East

Egyptian birthday parties in these countries are filled with dancing and singing. To celebrate the child’s age, family and friends gather around the chair, lifting and raising it once for each year of life——plus one more for good luck!

Japan

When Japanese children turn 3, 5 or 7, it is thought to be especially lucky. They are allowed to take part in the upcoming Shichi-go-san Festival, which is celebrated on November 15th every year.

China

In China, people believe that tigers protect children. Family members bring newborns special food and present them with gifts of clothing or toys decorated with tigers. When a Chinese girl or boy turns one year old, kinds of toys are placed on the floor around the child.

Philippine

Filipino families display blinking(闪光的) colored lights to show that someone is having a birthday at his home. The whole family usually goes to church together to thank god.

Korea

In Korea, “Paegil”, the 100th day after a child’s birth, is a get-together day for the child’s family. On a Korean child’s first birthday, a “Tol” or “Dol” is held. Family and friends gather to enjoy food together and offer the one-year-old gifts of money.

1.__________ celebrate the child’s age by lifting and raising a chair.

A. Egyptians B. Japanese C. Korean

2.Shichi-go-san is a special ____________.

A. present B. food C. day

3.In China, family members bring the children present decorated with tigers because they think _______________.

A. tigers are strong and healthy

B. tigers protect children

C. the children look like the tiger

4.In Korea, a “Tol” or “Dol” is the name of ___________.

A. party B. game C. present

5.Which of the descriptions is true for birthday celebrations?

A. Shichi-go-san Festival is celebrated on Chinese children’s birthday.

B. Filipino families get together at home to thank God.

C. People in Korea celebrate a child’s birthday on the 100th day.

1.A 2.C 3.B 4.A 5.C 【解析】本文介绍了埃及、日本、中国、菲律宾和韩国人给孩子们庆贺生日的一些风俗。 1.细节理解题。根据Egypt信息栏中“family and friends gather around the chair, lifting and raising it once for each year of life.”可知,在埃及,...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网