题目内容
【题目】Do you have pocket money?
![]()
Students all around the world think it great to have some money in their pocket. But how much do they get?
American kids andpocket money
Most American children think having pocket money will help them to understand money better. Here’s what some of them say:
Jacob---- I have to do 10 times of the housework a week to get pocket money.
Katty---- I get $20 twice a month. I put $5 in the bank and spend $15 on new stuff
Nathan, Sam---- We save half of our pocket money every week.
Amy---- I get $10 a week for doing the housework. I don’t get money if I don’t do that.
Amber---- I don’t save too much. I spend a lot when I go shopping.
Sam, Tess----We put our pocket money in the bank, and spend our birthday and Christmas money.
British children and pocket money
In London, children get 10 pounds every week, children in Scotland (苏格兰) get 8 pounds, and children in Wales (威尔士) get the most, about 13.5 pounds! Also, British boys get a little more pocket money than girls.
Like kids in the US, British children do the housework to earn their pocket money. That’s why British children know a lot about spending money. 7% of them spend less than £1 each week, 22% spend between £1 and £5, and 20% spend over £5 each week. What do they buy with their money? Most of them spend it on sweets, crisps (薯片) and chocolate.
Is it good to have pocket money?
Some parents may ask the question, the answer is: Of course yes! If children have some pocket money, they can learn to find out what things cost, save money for things that they want. There are lots of good lessons to learn:
If you spend it all at once, there is no money until your next “pay day” (发薪日).
If you bought the wrong thing, you’ll be more sensible (明智的) next time.
If you borrow money, you have to pay it back.
【1】What do most of American children think of having pocket money?
They think having pocket money ______________________________________.
【2】British children earn their pocket money just like kids in the US, don’t they?
________________________________________.
【3】Who get more pocket money in Britain, boys or girls?
________________________________________.
【4】In the US, according to Katty, how much does she save in the bank every month?
________________________________________.
【5】What do most of British children spend money on?
Most of them spend it on ___________________________________.
【答案】
【1】will help them to understand money better
【2】Yes, they do.
【3】Boys.
【4】(She saves) $10 (in the bank every month)
【5】sweets, crisps and chocolate.
【解析】
文章大意:本文主要讲述零花钱,分别从美国与英国两个国家的学生零花钱来表达。
【1】句意:大多数美国孩子认为有零花钱怎么样?
根据文章第二段第一句Most American children think having pocket money will help them to understand money better.“大多数美国孩子认为有零花钱可以帮助他们更好地理解钱。”,可知帮助他们更好地理解钱,故答案填will help them to understand money better。
【2】句意:英国孩子挣零花钱就像美国孩子一样,不是吗?
本题考查肯定回答,根据文章British children and pocket money这个标题下的第二个段落第一行Like kids in the US, British children do the housework to earn their pocket money.可知英国孩子和美国孩子一样挣零花钱,可知答案是肯定的,故答案填Yes, they do。
【3】句意:在英国谁能得到更多的零花钱,男孩还是女孩?
根据文章British children and pocket money这个标题下第一个段落第二行Also, British boys get a little more pocket money than girls.可知男孩子比女孩子挣得多,故答案填Boys。
【4】句意:在美国,根据凯蒂的说法,她每个月在银行存多少钱?
根据文章第七行Katty---- I get $20 twice a month. I put $5 in the bank and spend $15 on new stuff,“一个月发两次20美元,每次存银行5美元”,一个月存两次5美元,本句时态是一般现在时,故答案填(She saves) $10。
【5】句意:大多数英国孩子把钱花在什么上?
根据文章Is it good to have pocket money?标题上面一段中最后一行What do they buy with their money? Most of them spend it on sweets, crisps (薯片) and chocolate.“他们花大部分钱在甜食、薯片及巧克力上”,故答案填sweets, crisps and chocolate。
任务型阅读中的回答问题,细节理解题,首先找到问题中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后找出答案即可。
例如题目3中,关键词是get more pocket money,可定位到文章British children and pocket money这个标题下第一个段落第二行Also, British boys get a little more pocket money than girls.可知男孩子比女孩子挣得多,故答案填Boys。
【题目】A. Choose the best answer. (根据短文内容,选择最恰当的答案)
Welcome to the Sports FANS!
Are you looking for up-to-date scores? Do you want more information about your favourite players? Would you like to connect with keen fans just like you? You’ve come to the right place! The SPORTS FANS is the only sports website you’ll ever need. | |
The SPORTS FANS has more features than any other website, including: | You are just ONE CLICK away! Best of all, you can use the SPORTS FANS FREE! No, thanks, not right now. YES, join right now! ☆New members get free use for the first 90 days. |
live scores from baseball, football, basketball, soccer, hockey, tennis, cricket, bowling, volleyball, table tennis, and other sports around the world. | |
pre-game predictions and post-game analysis(分析) by experts that can help you improve your game. | |
message boards where you can exchange information with players and other fans. personal home pages that allow you to find out your favourite teams and players. | |
【1】We can find this material from __________.
A.a websiteB.a newspaperC.a magazineD.an advertisement board
【2】The person who wants to __________ may NOT need the “SPORTS FANS”.
A.connect with fans of famous football players
B.know more information about his favourite tennis players.
C.look for the latest scores of sports
D.buy his friend a baseball
【3】The live score of __________ ISN’T mentioned in this reading material.
A.hockeyB.baseballC.bicycleD.soccer
【4】You can find out your favourite teams and players through __________.
A.message boardsB.personal home pages
C.pre-game predictionsD.post-game analysis
【5】The information after the asterisk(星号) at the bottom right corner explains _______.
A.that the service is free only for 90 days
B.how to pay for the service
C.that new members have to pay at the very beginning
D.how to get a free one-year membership
【6】The main purpose of the reading material above is __________.
A.to introduce great players and teams.
B.to encourage users to write about sports
C.to teach users how to be better players
D.to invite people to join the SPORTS FANS