题目内容
【题目】 Dolphins are not fish. They are mammals. They live in groups and speak to each other in their own language. But they aren't the same as almost all land animals. Their brains are as big as men's and they live a long life--- at least 20 or 30 years.
Like some animals, dolphins use some sounds to help them find their ways around. They also use sounds to talk to each other and to help them find food. They don't use their ears to receive sounds, but use the jaws(下颚).
It's strange that dolphins are friendly to man, and for thousands of years, there are many stories about dolphins and man. In the 19th century, in a dangerous part of the sea near New Zealand, there was a dolphin. The seamen liked him very much and gave him a very good name, Jack. From 1871 to 1903, Jack met every ship in the area and showed it the way. In 1903, a passenger on a ship with the name of " The Penguin" shot and hurt Jack. Luckily the dolphin didn't die, and after a long time he was well again. He guided the ships through the area for nine more years, but he refused to help the ship " The Penguin".
Today, some people still kill dolphins, but more people in the world protect them.
根据短文内容,回答下列问题。
【1】Are dolphins fish or mammals?
__________________________________________________________
【2】What do dolphins use to receive sounds?
__________________________________________________________
【3】Where did Jack live?
__________________________________________________________
【4】Why did Jack refuse to help the ship "The Penguin"?
__________________________________________________________
【5】How many years did Jack guide the ships through the area in total(总共)?
__________________________________________________________
【答案】
【1】They are mammals.
【2】The jaws.
【3】A dangerous part of the sea near New Zealand.
【4】Because a passenger on a ship with the name of " The Penguin" shot and hurt Jack in 1903.
【5】32 years.
【解析】
本文介绍了海豚的具体情况,并且讲述了海豚是人类的好朋友。
【1】细节理解题,根据文中第一句“Dolphins are not fish. They are mammals.”可得出答案,故填They are mammals.
【2】细节理解题,根据文中“They don't use their ears to receive sounds, but use the jaws(下颚). ”可以得出海豚是用下颚接受声音的。故填The jaws。
【3】细节理解题,根据文中“In the 19th century, in a dangerous part of the sea near New Zealand, there was a dolphin. The seamen liked him very much and gave him a very good name, Jack.”可以得出杰克生活在新西兰附近的危险海域。故填A dangerous part of the sea near New Zealand.
【4】推理判断题,根据文中“In 1903, a passenger on a ship with the name of " The Penguin" shot and hurt Jack.”可以推断出它不愿意帮助企鹅号,是因为曾经企鹅号上一个乘客射伤过它。故填Because a passenger on a ship with the name of " The Penguin" shot and hurt Jack in 1903.
【5】细节理解题,根据文中语句“From 1871 to 1903 ,Jack met every boat in the area and showed it the way. 和He guided the ships through the area for nine more years,”可知。1903减去1871是32年,故填32 years.