题目内容
【题目】We all know that food makes us grow every day, but sometimes it can make us happy when we feel bad. Food such as sea fish, bananas, pumpkins and chicken can help us be happy. How can they affect (影响)our feelings?
People living by the sea look much happier than other people, because the fresh sea air helps them clear their minds and they eat a lot of sea fish. Bananas have much Vitamin B6. Having more bananas can help us make a quick decision, and become more confident (自信). Eating pumpkins can also help people get into a good feeling because it’s rich in Vitamin B6 and iron (铁).
Are you in a bad mood (情绪)? If you are, don’t sit alone. Go to eat such happy food with your friends. Maybe you’ll feel better.
根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。
【1】Food gives us energy and sometimes it can make us feel sad.
【2】People living by the sea look happier because they have fresh air and eat sea fish.
【3】Apples can make us more confident.
【4】Eating pumpkins can help us get into a good feeling.
【5】Vitamin B6 and iron can make us happier.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】A
【5】B
【解析】试题分析:短文大意:该篇短文中介绍了食物对我们情绪的影响,详细介绍了部分食品是如何影响我们的情绪的。
【1】B题干意思:食物给我们能量,有时会使我们感到悲伤。根据第一段中We all know that food makes us grow every day, but sometimes it can make us happy when we feel bad.可知食物使我们每天都在成长,但有时当我们感觉不好的时候它能使我们快乐。所以选B。
【2】A题干意思:住在海边的人看起来开心因为他们有新鲜的空气,吃海中的鱼。根据第二段中People living by the sea look much happier than other people, because the fresh sea air helps them clear their minds and they eat a lot of sea fish可知生活在海边的人们看起来比其他人快乐得多,因为新鲜的海风能帮助他们头脑清晰,他们吃很多海鱼。所以选A。
【3】B题干意思:苹果可以让我们更自信。根据第二段中Having more bananas can help us make a quick decision, and become more confident (自信).可知吃更多的香蕉可以帮助我们很快地做出决定,并且变得更加自信,所以选B。
【4】A题干意思:吃南瓜可以帮助我们进入好的感觉。根据第二段中Eating pumpkins can also help people get into a good feeling可知吃南瓜可以帮助人们进入好的感觉,所以选A。
【5】B题干意思:维生素B6和铁,能使我们更快乐。根据第二段中Eating pumpkins can also help people get into a good feeling because it’s rich in Vitamin B6 and iron (铁).可知维生素B6和铁,能使人们进入好的感觉,所以选B。
【题目】Being safe at school and in your everyday life needs knowledge. If you remember the following information,your life will be much safer.
●Always notice the environment around you. You shouldn’t walk alone outside. 【1】_If anything dangerous happens,you can find them quickly.
●Don’t use earphones(耳机) when running in the school yard or on the street. 【2】
●School bags should be carried towards the front of your body instead of pulling them on your back. 【3】
●If you are followed by a stranger(陌生人),cross the street and go in the other direction(方向),let the stranger know that you know he or she is there. Next,go and get help from others if it is necessary. 【4】 You are safer on the street than you are in your home or in a lift.
●If you have to take a bus to a place far away,try to get to the bus stop a few minutes before the buses leave. 【5】 On buses,don’t sit alone,sit behind the driver or with friends. Don’t sleep.
根据短文内容,从A~E选项中选出短文所需要的句子。
A. Don’t go home directly. B. You will keep yourself from the outside world and can be dangerous. C. Make sure where the public phones are. D. This stops a stranger from following you. E. When buses are crowded,it is easy enough for thieves to steal the things in your bags on your back. |