题目内容

【题目】Have you ever wondered how a kite stays in the air? Wind is very important but so are two scientific words: gravity(重力) and lift(举力).

When something is in the air, gravity is what pulls something back to the ground. _______ you throw a ball in the air, it comes back down because of gravity. When leaves ____ trees onto the ground, that’s gravity. When you put a kite in the air, gravity wants to bring it ____ . Then what keeps it up? Wind! Wind creates lift.

Lift is what happens when wind pushes against something and carries it up. When a plastic bag gets caught in the wind, lift is what causes it to rise into the air. When you put a silk scarf ____ a fan, lift causes ____ to wave(摆动). An object’s lift depends on the size of its surface or its area. A piece of _____will float(漂浮)in the wind, but it won’t float if you make that paper into a ball. That’s because you’ve made the surface smaller.

To find out if there is enough wind to fly a kite, go outside and look up. If you ______leaves dancing on trees or flags waving sideways, it’s ____ good kite-flying weather. When the wind is strong enough to move a flag, it’s moving ____ 7 to 18 miles an hour. That’s just ____ to lift a common kite.

1A. WhichB. WhatC. WhenD. Where

2A. take offB. get offC. keep offD. fall off

3A. upB. downC. offD. out

4A. in the middle ofB. n the front ofC. at the back ofD. in front of

5A. tB. themC. thisD. that

6A. breadB. cakeC. cardD. paper

7A. hearB. seeC. smellD. feel

8A. probablyB. finallyC. quicklyD. hardly

9A. onB. atC. inD. by

10A. wrongB. favouriteC. rightD. strange

【答案】

1C

2D

3B

4D

5A

6D

7B

8A

9B

10A

【解析】

文章大意:你有没有想过风筝是怎么留在空中的?风是非常重要的,但两个科学术语也是如此:重力(重力)和升力(举)。当有东西在空中时,重力会把它拉回到地面。当风推动某物并将其向上移动时,就会产生升力。

1句意:当你把球抛向空中时,它会因为重力而下降。A.哪个;B.什么;C.什么时候;D.在哪里。A.哪个;B.什么;C.什么时候;D.在哪里。根据句意可知,此空是当……时,此空故填when,故选C

2句意:当树叶从树上掉到地上,那就是重力。A.起飞;B.下车;C.远离;D.掉下来。根据句意可知,此空是掉下来的意思,此空故填fall off,故选D

3句意:当你把风筝放在空中时,地心引力会把它降下来。A.up向上;B.down向下; 下;

C.off离开; 从…落下;D.out出局; 在外。根据句意可知,此句是向下的意思,此空故填down,故选B

4句意:当你把一条丝巾放在扇子前面时,掀起它会使它摇摆。A.in the middle of在…的中间;

B.in the front of在最前面,(指的是在……内部,是整体中的一部分);C.at the back of在…后方[背后]; 支持; 在内心中;D.in front of面前; 在…前面(指的是在……外部)。根据句意可知,此空应填in front of,故选D

5句意:当你把一条丝巾放在扇子前面时,掀起它会使它摇摆。A.它;B.它们;C.这个;D.那个。根据句意可知,根据上半句a silk scarf 可知,此空应填it,故选A

6句意:一张纸会在风中飘浮,但如果你把它做成一个球,它就不会飘浮。A.面包;B.蛋糕;C.卡片;D.纸。根据句意可知,此空是纸的意思,此空故填paper,故选D

7句意:如果你看到树叶在树上跳舞,或者旗帜在旁边飘扬,那可能是风筝飞行的好天气。A.听见;B看见;C.闻;D.感觉。根据句意可知,此空是看见的意思,此空故填see,故选B

8句意:如果你看到树叶在树上跳舞,或者旗帜在旁边飘扬,那可能是风筝飞行的好天气。A.可能;B.最后;C.很快;D.很难。根据句意可知,此空的可能的意思,此空故填probably,故选A

9句意:当风力足以移动旗帜时,它的速度是每小时718英里。根据句意可知,此空的意思是表示速度,要用介词at,故选B

10句意:举一只普通的风筝是不对的。A.wrong有毛病的,错误的,不正确的;B.favourite特别受喜爱的; 特别喜爱的人C.right正确的;D.strange陌生的,生疏的; 奇怪的。根据句意可知,此空是错误的意思,此空应填wrong,故选A

完型填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境的提示做题,先易后难,注意辨析选项中的单词的意思和用法,并注意空前后的搭配;最后应再读一遍短文,检查答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There was once a cave (岩洞) near a town. It was called “Cave of Fear”. Anyone who tried to enter it didn't return. People in the town said that there was a monster in the cave. In order to stop the monster from getting out of the cave, people often left gifts and food at the mouth of the cave, and these things always disappeared soon.

One day, a young man came to the town. When he heard about the cave, he decided to enter the cave and found out whether there was a monster in it. As he went deep into the cave, he heard some strange sounds. So he followed the sounds. Suddenly, he felt that something was pushing his back. He was too scared to turn around to look at it. Finally, he was pushed into a huge cavern (洞穴). As he entered the cavern, he got very surprised. He found that he was right in the middle of a big party. There were a lot of people in the party. They were all those people who had never returned to the town.

Then those people told him that this was the idea of an old wise man in the town. The old wise man wanted to show people that if someone wanted to make a change, he should be brave and wanted to have a try. So the wise man made up the story of the monster. Only brave people could enjoy big parties in the cavern.

1The cave is called “Cave of Fear”,because _______.

A. there was a wise man in the cave

B. people who tried to enter it didn't return

C. there was a big party in the cave

D. people liked to live in the cave

2People left gifts and food at the mouth of the cave in order to ________.

A. attract the young man to enter the cave

B. thank the wise man for his good idea

C. stop the monster to get out of it

D. help the people to hold the party

3What can we learn from the passage?

A. Success belongs to the brave.

B. No pains, no gains.

C. Seeing is believing.

D. Where there is a will, there is a way.

【题目】Most of us have made an exercise plan but only a few can follow it WebMDan American website has listed the following tips for making exercise a habit in your life

1.Do activities you enjoy

Remember there's no rule that says you have to go to a sports centre or buy equipment like swimming suits Many types of activities such as pushup(俯卧撑), can be done whenever it is rainy or snowy

2.Exercise after work

Don't go home first Few people are so motivated(有动力的) that they will go out again and exercise after they go home and change clothes

3.Exercise even when you are tired

Tiredness is not an excuse While exercising you breathe deeply and your body makes better use of the oxygen exchange Then you will feel energetic

4.Notice that you are better than before

It's great when your clothes fit better you can lift heavier things or take exercise longer There's something good too like getting a good night's sleep or thinking more clearly

5.Walk with a pedometer(计步器)

Not everyone can start out with 10000steps a day Use a pedometer and find out your daily steps And then try your best to walk 300extra steps each day Finally you can reach 10000steps a day

阅读以上信息,用恰当的单词完成下面的短文,每空一词.

According to WebMD there are some easy ways to make exercise a habit First when you do activities you enjoy such as pushup you don't have to consider1 conditions Second the best way is to exercise before going home because most people are unwilling to go out again and exercise after2clothes at home Third keep on exercising even though you feel tired That's because taking a 3breath will help your body make better use of oxygen exchange Moreover pay attention to your 4in exercising like losing some weight exercising longer etc Finally walk with a pedometer and find out your daily steps Then5 the number of steps day by day Your goal of 10000steps a day can be achieved

【题目】请认真阅读下面短文并用英语回答问题,将答案写在横线上。

Mother Teresa once said, "Every time you smile at someone, it is an action of love, a gift to that person" However, a recent survey showed that 25% of Chinese never smiled or smiled less than five times a day. It also found that 2~6 of Chinese were willing to smile at strangers.

To make a change, forty students from Shanghai Normal University started a team of "Smiling Volunteers". Their first smiling task was-to smile at all the visitors in the Shanghai Film Art Centre and ask if they needed their help. Not all students found it easy to smile all the time. "When volunteers help other people, smiling is the best way to make them understand that volunteers are ready and sincere(诚挚的),”one team leader said.

A teacher in charge of(负责)the team thought the team's work was not all fun and games. "Most of our students will be teachers after they leave university. Smiling is necessary for good teachers. We hope they can learn how to smile at each other, she said. Everyone smiles in the same language. So it's not important whether you are a teacher or not. After all, sincere smiling and helping hearts are the most important. If today you don't start a day with a smile, it won't be too late to start practising for tomorrow. Remember "The world always looks brighter from behind a smile."

1How many Chinese never smiled or smiled less than five times a day?

2What will most of the students be after they leave Shanghai Normal University?

3Do you think smiling is necessary in your life? Why or why not?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网