题目内容

【题目】Recently we did a survey of students' dream jobs in our class. Here's the report about my group members’ ideas.

Mary: I want to be a teacher when I grow up. I think I am very patient and I enjoy working with children. Now, I am interested in all the subjects and work very hard to learn them well. I can get along well with the teachers and make friends with students easily at school. I am sure the kids will like me.

Kate: I am slim and good at dancing and I would like to be a ballet dancer in the future. I spend most of my spare time on ballet training every day. After high school, I will learn dancing lessons in a college.

Mike: I would like to be a writer when I grow up. I like to share my wonderful stories with others. Now I keep reading and writing every day. I also send some of my stories to the magazines.

Lucy: I want to be a singer because I like singing very much. I practise singing every day.

People have their own dreams and work hard for them, because they all know it is not easy to realize them in the future.

根据短文内容补全表格,每空一词。

A survey of students’ dream jobs

Names

Hobbies or special skills

Dream jobs

How to realize them

Mary

Enjoys working with 661

A teacher

Works very hard to learn all the subjects well

Kate

Is good at dancing

A 672 dancer

Spends her spare time on ballet training. Will learn dancing lessons after 683 high school.

Mike

Likes sharing his 694 stories with others

A writer

Keeps reading and writing every day

Lucy

Likes singing

A 705

Practises singing every day

【答案】

1children

2ballet

3finishing

4wonderful

5singer

【解析】

这篇短文讲述的是某班对学生们理想的工作的一个调查报告,文章中列举了作者所在小组里的四个人的理想工作。

1根据短文第二段中Mary的陈述I want to be a teacher when I grow up. I think I am very patient and I enjoy working with children.可知,她比较有耐心,喜欢和孩子们一起工作。由此可知这里应填children复数形式,“孩子们”。

2根据短文第三段中I am slim and good at dancing and I would like to be a ballet dancer in the future. 可知,Kate的梦想是成为一名芭蕾舞蹈演员。由此可知这里填ballet,芭蕾。

3根据短文第三段中After high school, I will learn dancing lessons in a college.可知,Kate在高中毕业后,去大学里学习舞蹈。原文中After后直接跟了名词,这个题目中需要我们填写一个单词,根据句意可知,这里说的是“完成高中之后”,所以可以用动词finish,并且After是介词,后面跟名词或者动名词形式,因此这里应填动名词finishing。

4根据短文第四段中I would like to be a writer when I grow up. I like to share my wonderful stories with others.可知,Mike想要成为一名作家,因为他喜欢和别人分享他的精彩的故事。由此可知这里应填的是wonderful,形容词,精彩的,极好的。

5根据短文第五段中I want to be a singer because I like singing very much.可知,Lucy非常喜欢唱歌,所以她想成为一名歌手。由此可知这里应填singer,名词,歌手,歌唱家。

这篇短文给我们介绍了某班四个学生未来梦想的工作。短文主题明确,在文章的第一段即点明了文章的中心。下面分成四段分别介绍了Mary, Kate, MikeLucy的梦想的工作,最后一段是总结。文章结构清晰,是总分总的结构。题目是完成表格,用适当的单词来填空,考查我们对文章细节内容的理解,题目相对都比较简单。做题时,先阅读短文,掌握大意;然后注意观察表格的内容,第一列是四个学生的名字;第二列是他们的爱好和特长;第三列是他们梦想的工作;最后一列是他们打算如何实现这一梦想。用人名作为关键词,定位到相关段落,寻找答案。第1小题、第2小题、第4小题和第5小题,这四个题目的答案都可以在原文直接找到,单词的形式也没有变化。就是第3小题稍有难度,首先根据人们Kate我们定位到原文的第三段,这一段的最后一句话After high school, I will learn dancing lessons in a college表示她打算如何实现梦想,原文这句话中是在After后面直接跟名词作宾语,表示“在之后”,根据原文意思,“高中之后”也就是“完成高中学业之后”,所以在这里我们可以填一个动词finish,“完成”,符合原文的意思。但要注意空前的After是介词,它后面应跟名词或者动名词形式,所以这里应填finishing。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Recently,a reader asked me about the dangers that pets can face around the house.So,I visited my local animal ______ last weekend and got some advice to share about how we can make our homes ___ for our pets.

When I arrived,several pets and their ___ were in the waiting room.One man with a cat chatted with me.“My cat will be ____ for an uncomfortable stomach in a minute,”he said.“My children gave ___ a bowl of milk.However,if she is given milk,she will get a stomach ache.”

Just then,the vet(兽医) walked over to us.“Yes,Mr.Smith is ____.Not many people know this,but milk mustn’t be fed to cats ____ some cats cannot take it in easily,”the vet said.“Other human foods are bad for pets ____.For example,if a dog eats chocolate,it will become _____.”

I asked the vet what other hidden _____ there are for pets around the house.“Well,”she replied,“we should not _____ small things,such as batteries or coins,lying around as they can be eaten by pets.Last Christmas,a baby cat was brought _____ because it had eaten the ribbon(丝带) from a Christmas present!”

Before I left,the vet _____ me some more important advice to share with you:

You should keep all medicines and cleaning products away from pets.Also,pets,such as cats and dogs,sometimes will ____ their hair if they are unwell.If your pet looks unwell or is acting unusual,you should ____ your vet immediately.Follow the advice and you can keep your pets safe.

1A. school B. hospital C. market D. museum

2A. warm B. safe C. clean D. beautiful

3A. owners B. visitors C. teachers D. ancestors

4A. paid B. chosen C. treated D. returned

5A. it B. me C. him D. her

6A. friendly B. healthy C. good D. right

7A. until B. though C. while D. because

8A. as well B. so far C. as usual D. just now

9A. brown B. sick C. smart D. comfortable

10A. secrets B. changes C. dangers D. mistakes

11A. buy B. use C. leave D. collect

12A. in B. out C. up D. down

13A. offered B. posted C. wasted D. accepted

14A. cut B. keep C. lose D. grow

15A. point to B. ring up C. hear from D. look after

【题目】Take a class at Dulangkou School, and you’ll see lots of things different from other schools. You can see the desks are not in rows and students sit in groups. They put their desks together so they’re facing each other. How can they see the blackboard? There are three blackboards on the three walls of the classroom!

The school calls the new way of learning “Tuantuanzuo”, meaning sitting in groups. Wei Liying, a Junior 3 teacher, said it was to give students more chance to communicate.

Each group has five or six students, according to Wei, and they play different roles (角色). There is a team leader who takes care of the whole group. There is a “study leader” who makes sure that everyone finishes their homework. And there is a discipline (纪律) leader who makes sure that nobody chats in class.

Wang Lin is a team leader. The 15-year-old said that having to deal with so many things was tiring.

“I just looked after my own business before,” said Wang. “But now I have to think about my five group members.”

But Wang has got used to it and can see the benefits (好处) now.

“ I used to speak too little. But being a team leader means you have to talk a lot. You could even call me an excellent speaker today.”

Zhang Qi, 16, was weak in English. She used to get about 70 in English tests. But in a recent test, Zhang got a grade of more than 80.

“I rarely(很少)asked others when I had problems with my English. But now I can ask the team leader or study leader. They are really helpful.”

1What makes Dulangkou School different from others? __________

A. The students’ desks are in rows. B. Students sit and study in groups.

C. There are three blackboards in the classroom. D. Both B and C.

2A discipline leader is supposed to __________.

A. take care of the whole group

B. make sure that everybody finishes homework

C. make sure that nobody chats in class

D. collect all the homework and hand it in to teachers

3The new way of learning is said to give students more chance to __________.

A. chat with each other B. listen to the teachers

C. make friends D. communicate

4We can tell from the story that some students __________ this new way of learning.

A. get benefits from B. are tired of C. cannot get used to D. hate

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网