题目内容

【题目】

Reader Notice

Library closed: 20 to 24 September

We regret to tell you that our library will be closed next Wednesday, Thursday, Friday, Saturday and Sunday for repairs. The Reading Room will open again on Monday with the new opening hours:

Monday Friday: 8 a.m. 6 p.m.

Saturday &Sunday: 10 a.m. 5 p.m.

Public(公众) holidays: closed

If you want to borrow books, please come after September. And those who want to return books, please return them in the Reading Room during the opening hours. We have a desk for you.

Thank you for your attention!

1The library will be closed because of __________.

A.the repairsB.public holidaysC.the sports meetingD.too many readers

2What time will the Reading Room open on September 25?

A.At 7 a.m.B.At 8 a.m.C.At 9 p.m.D.At 8p.m.

3At weekends, the Reading Room will _________.

A.be closedB.open earlierC.close earlierD.be open for more hours

4Tom wants to borrow a book, and he can come and borrow one __________.

A.on October 1B.next MondayC.on September 25D.on October 10

【答案】

1A

2B

3C

4D

【解析】

本文是一篇应用文。公告告知读者图书馆在920日至24日因修补需要闭馆。之后将会重新开放,并附加开放时间。如果读者想借书,请在9月份过后来,如果想要还书,请在重新开放后过来。

1细节理解题。根据“We regret to tell you that our library will be closed next Wednesday, Thursday, Friday, Saturday and Sunday for repairs我们很遗憾告诉你我们的图书馆因为修补将会在星期二、星期三、星期五、星期六和星期日关闭”可知图书馆关门是因为需要修补,故选A

2细节理解题。根据“The Reading Room will open again on Monday with the new opening hours: Monday Friday: 8 a.m. 6 p.m”可知图书馆925日将会在早上8点重新开放,故选B

3细节理解题。根据“Monday Friday: 8 a.m. 6 p.m.Saturday &Sunday: 10 a.m. 5 p.m周一到周五:上午8——下午6点;周六到周日:上午10——下午5点”可知周末图书馆关闭较早,故选C

4推理判断题。根据“If you want to borrow books, please come after September如果你想借书,请在九月份之后来”和“Public(公众) holidays: closed公众休息日:闭馆”可知Tom可以在1010日借书,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

There are stock (股票) markets in large cities. Stock markets in Paris, London, Tokyo, Shanghai and New York are the largest and most well-known. The stock market also called Stock Exchange, is a place where people can buy or sell shares of a factory or company. And each share means certain owner-ship (股份) of a factory or company.

Different people go to stock markets. Some are rich, who want to get more: money than they already have. Others are not very rich, who buy stocks to try to become rich. Still others buy stocks as part of their plans to save money.

Of course, investing (投资) money in the stock market is not the safest way to make money. No one can tell exactly whether the shares will be doing well. The factory or company may do badly. Then stocks will go down, and investors (投资者) will lose money. The stock may go up, but sometimes even if a factory or company does a good job, the stock may still go down.

No wonder going to the stock market is compared to gambling (赌博). All are eager to make money by ‘gambling’ in the stock market. Factories and companies that need money are pleased that so many people willing to ‘gamble’. Indeed, the stock market is an attractive and complex part of the business world.

1Stock markets in ________ are the largest and most well-known.

A.Pairs, London, Washington, Shanghai and New York

B.New York, London, Tokyo, Pairs and Shanghai

C.Pairs, London, Los Angeles, Shanghai and New York

D.Pairs, London, Sydney, Shanghai and New York

2If you are an investor, you ________.

A.can tell exactly when the stock goes up and downB.may sometimes lose money

C.are sure to gain or lose moneyD.can always make money

3Which of the following statements is NOT right?

A.Going to the stock market is like gambling.

B.The stock will always go up if a factory or a company does a good job.

C.People buy or sell stocks in the hope of making money.

D.Some of the people who are not rich will probably become rich by buying or selling stocks.

4Factories and companies are pleased that so many people “gamble” because ________.

A.they need their money to do businessB.they need more people to work for them

C.they can make them richD.some people win and some lose

5The underlined word “complex” in the last sentence probably means ________.

A.completeB.worthyC.modemD.difficult to control

6The passage mainly wants to tell us ________.

A.how to buy and sell sharesB.the stock market is a gambling house

C.the common knowledge of stock marketsD.investing money in the stock market is not the safest way

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网