题目内容
Miracles(奇迹)will happen if you don't give up trying. Even if you have1for one hundred times, you may succeed when you try for the 10lst time.
When I was born, my doctor told my mother that there was something wrong with my2. They were too soft to be able to walk. Although the news was bad, my mother didn't become3. She didn't believe what the doctor said4started to look for other ways.
My mother kept looking for other doctors for me, and finally she5. The doctor and his team in the hospital did6they could to help me. They also asked my parents to teach me to do some7to help me walk. One day when my mother came to pick me8. I crawled(爬) towards her. She was so surprised and happy that she couldn't believe9eyes. Crawling was not walking, but it was a good10. Day by day, I could walk by myself.
When I grew up, my mother11told me these stories. She said that if I thought of what she said whenever I met12, I could do anything successfully. I have been working hard and I have turned out to be a very13person. I get best14in school and I am a good dancer and swimmer. Thanks to my mother's strong resolution(决心), I live a15life now. What the story tells us, as my mother always says, is: Never give up.
- 1.
- A.achieved
- B.failed
- C.suggested
- D.told
- A.
- 2.
- A.legs
- B.hands
- C.arms
- D.eyes
- A.
- 3.
- A.patient
- B.confident
- C.frustrated(沮丧的)
- D.proud
- A.
- 4.
- A.or
- B.and
- C.if
- D.because
- A.
- 5.
- A.forgot
- B.changed
- C.succeeded
- D.worked
- A.
- 6.
- A.nothing
- B.somewhere
- C.anywhere
- D.everything
- A.
- 7.
- A.time
- B.exercise
- C.medicine
- D.shopping
- A.
- 8.
- A.away
- B.from
- C.into
- D.up
- A.
- 9.
- A.her
- B.my
- C.his
- D.its
- A.
- 10.
- A.advice
- B.end
- C.chance
- D.start
- A.
- 11.
- A.hardly
- B.never
- C.always
- D.nearly
- A.
- 12.
- A.dreams
- B.experiments
- C.jobs
- D.difficulties
- A.
- 13.
- A.excellent
- B.dangerous
- C.busy
- D.special
- A.
- 14.
- A.presents
- B.friends
- C.books
- D.grades
- A.
- 15.
- A.happy
- B.sad
- C.tired
- D.boring
- A.
本文主要讲述的是如果你不放弃尝试,奇迹就会发生。作者用自己的事例证明这句话。
1.句意:甚至你已经失败了100次,当你第101次尝试的时候就会获得成功。故选B。
2.根据下文可知腿太软不能走路,故选A。
3.根据下面妈妈并不相信医生的话,因此妈妈并没有变的沮丧。故选C。
4.这里表示顺承关系,故用and。
5.这里表示妈妈成功了,故选C。
6.句意: 医院里的医生和他的团队做了他们能够做的一切来帮助我。故选D。
7.这里指做一些锻炼。故选B。
8.考查固定短语。Pick …up 接某人。
9.不相信他的眼眼睛,故选A。
10.句意:爬行不是走路,但这是一种好的开始。故选D。
11.这里考查的频率副词。指一直。
12.这里指碰到困难,故选D.
13.这里指成为了一个优秀的人,故选A。
14.考查固定短语get best grades,取得最棒的成绩。
15.考查固定短语,live a happy life .过着一种快乐的生活。选A。
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
It was one of the hottest days of the dry season. If we didn't see any rain soon, we would lose everything.
One day when I was in the kitchen, I saw my six-year-old son, Billy, walking towards the forest. He was clearly trying to be as still as possible. Several minutes after, he had gone into the forest, he ran out again, towards. the house. This activity went on for an hour, walking carefully to the forest and running back to the house. I really wanted to know what Billy was doing.
Finally I followed him into the forest. I found that he was holding a cup of water. He walked very carefully not to drop the water.
I saw a baby deer lying on the ground. It lifted its head to drink the water in my son's cup. After the deer drank up, Billy jumped up and ran back to the house to get more water. When he saw me, he said, "I'm not wasting. " I found that his eyes were filled with tears.
“I know. " I watched the most beautiful heart working so hard to save another life.Tears ran down my face. As my tear drops began to hit the ground, other drops and more drops and more suddenly joined them I looked up at the sky. It was raining.
Some people would say this was all just a huge coincidence (巧合). Those miracles(奇迹) don't really exist (存在). I would like to believe it was a miracle. All I can say is that the rain that came that day saved our farm just like the actions of one little boy saved a life.
【小题1】We can know the writer was _______.
| A.Billy's friend | B.Billy's parent |
| C.Billy's sister | D.Billy's brother |
| A. take more exercise | B. practice running |
| C. get water for the baby deer | D. get water for his mother |
A.抬起 B. 电梯 C. 摇晃 D. 点头
【小题4】Which of the following is NOT true according to the passage?
| A. They hadn't got any rain for long. |
| B. Billy used a cup to hold water for the baby deer. |
| C. The writer cried because she was moved. |
| D. Billy walked carefully in order not to wake up the baby deer. |
| A. A Miracle of Tears | B.A Baby Deer |
| C. A Beautiful Cup | D. A Great Coincidence |