题目内容

【题目】用括号中所给词的适当形式填空,使语篇意思完整,必要时请用否定式。

In Switzerland, it’s very important 1 (be) on time. We’re the capital of clocks and 2 (watch), after all! If someone 3 (invite) you to meet him or her at noon, then you’re expected to be there at noon. If you’re even 15 minutes late, your friend may 4 (get) mad. So I make 5 (a) effort to be on time in order that I 6 (let) my friend down. I always leave the house early to avoid heavy traffic because I think it’s impolite to keep others 7(wait).

8 (also), we never visit a 9 (friend) house without calling 10 (one). We almost always make plans to see friends. We usually plan to do something interesting, or go somewhere together.

【答案】

1to be

2watches

3invites

4get

5an

6don’t let

7waiting

8Also

9friend’s

10first

【解析】

本文是一篇说明文。文章主要介绍在瑞士守时很重要,与朋友有约,不要迟到,让人等待。拜访朋友前要先打电话,大家都是有计划的一起去做某事或去某地。

1句意:在瑞士,守时非常重要。

根据it is+adj.+to do sth. 可知,故填to be

2句意:我们是钟表和手表的首都。

根据常识及句意可知瑞士是钟表和手表的首都。所以填watch,因and,故填watches

3句意:如果有人中午约你见面,那么你应该中午到那。

invite sb. to do sth.邀请某人做某事,主语为someone,谓语动词用单数。故填invites

4句意:如果你迟到15分钟以上,你的朋友可能会发狂。

情态动词may后接动词原形。故填get

5句意:所以我努力做到准时是为了不让我的朋友失望。

make an effort to do sth.努力做某事。故填an

6句意:所以我努力做到准时是为了不让我的朋友失望。

根据句意可知准时是为了不让朋友失望。let为实义动词。否定用助动词do,因主语为I,故填don’t

7句意:我总是早些离开家以避免交通拥堵,因为我认为让别人等待是不礼貌的。

keep sb. doing sth.让某人做某事。故填waiting

8句意:而且,若没先打电话,我们从不拜访朋友家。

also用在句首,首字母需要大写,故填Also

9句意:而且,若没先打电话,我们从不拜访朋友家。

根据后文“We almost always make plans to see friends.”可知拜访朋友要计划好。拜访朋友家的英语表达visit a friend’s house。故填friend’s

10句意:而且,若没先打电话,我们从不拜访朋友家。

根据后文“We almost always make plans to see friends.”可知瑞士人基本是制定计划去看朋友。所以拜访某人一定会先打电话。故填first

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容, 从方框中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

proud always time money watch as worried. relaxed offered

Gloria is a famous TV host. When she was 15, she happened to walk into a bookstore. The owner of the bookstore, John Smith, asked if she’d like a job. Gloria needed to start saving 1 for college, so she said yes. One day a woman came in and asked Gloria for books on cancer. The woman seemed 2. Gloria showed her everything they had and found other books they could offer. The woman left the store less worried, and Gloria has always remembered how 3 she felt for having helped her customer.

Years later, 4 a television host, Gloria heard about a child who was born with problems with his hand. His family could not afford an operation and the boy lived in shame. He hid his hand in his pocket all the time. Gloria reported the story after she persuaded her boss to let her do it. Shortly after, some doctors called. They5 to perform the operation for free. Gloria visited the boy in the hospital after the operation. The first thing the boy did was to hold up his repaired hand and say, “Thank you.” What a sweet sense of satisfaction Gloria felt.

At Smith’s bookstore, Gloria 6 realized she was working for the customers, not the store. Today it's the same. The TV station pays her, but she feels that she should work for the people who7 the programs and help them understand the world better.

【题目】 Can you imagine a five-year-old boy writing and playing music on a child-sized violin? This was true of Wolfgang Amadeus Mozart, a gifted boy who grew up to be one of the most creative composers (作曲家) of all time. Then you might think that the life of this child was easy all the time. Read on. Decide for yourself.

Mozart was born in January of 1756 into a musical family. His father, Leopold Mozart, recognized the talent of his child and devoted himself to teaching him. Later, Mozart toured Europe, putting on concerts for the people of high social positions. He could listen to any piece of music once and then play it from memory. He could play the piano or the violin with his eyes covered. What's more, music that Mozart wrote at the age of five was as good as works by many adult composers.

Mozart earned a living by selling his compositions, giving concerts and providing music lessons for the wealthy. Some of the operas Mozart wrote, such as The Marriage of Figaro, The Magic Flute and Don Giovanni, are still performed today. He composed 41 symphonies(交响乐). However, none of them earned him much money, and he spent far more than he was able to earn. Mozart often waited until the last moment to work on pieces that had been asked for.

By the spring of 1791, Mozart was ill and sad. He was deeply in debt(债务). His health, which had never been good, was becoming even worse. A stranger asked Mozart to write a musical piece for a funeral( ). Mozart agreed, but then began to fear that it was being written for his own death. His fears turned out to be true. Mozart died in December of 1791, at the age of 35.

1What is the purpose of the writer by saying "Read on. Decide for yourself "in paragraph1?

A.To increase your reading interest.

B.To tell you it is your business to read it or not

C.To introduce that the child always led an easy life

2Which of the following can't show that Mozart was a born musician?

A.He could play any music wonderfully

B.He could write good works at an early age.

C.He held concerts for the people of high social positions

3We can infer from the paragraph 3 that________.

A.Mozart could support himself by working so hard

B.Mozart led a poor life although he wrote many pieces

C.Mozart's compositions sold well and he made a lot of money

4According to the passage, which statement is TRUE?

A.Mozart was still poor before his death

B.Mozart's fame gave him a hard life and he felt unhappy

C.Mozart was in poor health so he wanted to wrote a piece for his own funeral

5What's the passage about?

A.Mozart's lifetimeB.Mozart's talentC.Mozart's works

【题目】 One Friday night, a poor young man stood at a gate of the railway station, playing his violin. Many people put money into the hat ______ in front of him.

The next day, ______ young man came to the gate of the railway station again, and put his hat on the ground. But ______ what he always did in the past days, he took out a large piece of paper and laid it on the ground. It said, "Last night, a gentleman named George Sang put an important thing into my hat by mistake. Please come soon, Mr. Sand." After about half an hour, a middle-aged man ran to the young man ______ and said "It's you! You do come here. I know that you're an honest man and will certainly ______ here. "The young man asked "Are you Mr. George Sang? Did you lose anything?" "A lottery (奖券) ticket answered the middle-aged man. The young man took out a lottery ticket and gave it to the man.

The prize of the lottery ticket was $ 500, 000. Yesterday when the middle-aged man knew he______, he was very happy. He took out 50 dollars and put it in the hat. However, the lottery ticket was also ______ in.

Later, someone asked the young man, "You ______ the violin in the railway station every day to make money. Why didn't you just take the prize of the lottery ticket for yourself?" The young man said, "Although I don't have much money, I live ______. But I lose ______. I won't be happy forever."

1A.lyingB.sleepingC.bowingD.dropping

2A.不填B.aC.anD.the

3A.far fromB.similar toC.different fromD.same as

4A.slowlyB.in a hurryC.stronglyD.sleepily

5A.hideB.comeC.fleeD.leave

6A.lostB.wonC.fellD.chased

7A.filledB.pulledC.kickedD.thrown

8A.playB.sellC.buyD.repair

9A.sadlyB.happilyC.normallyD.lively

10A.jobB.pleasureC.honestyD.purse

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网