题目内容

【题目】根据上面的短文,回答问题:(No more than five words)。 In a cold winter, a couple had to move out from the luxury (豪华的) house because of bankruptcy(破产). The husband worked day and night to support the family but with no care of his wife. So she thought, "He doesn't love me any more. He just cares about his business ...... not me".
One day, she began to take a bath, but he stopped her at the door, "Let me take it first, okay?"
"Why not let me shower first," she asked.
"I was tired, sweetie! You take it later, okay?" She was totally discouraged. (泄气的)
On a tiring day, she found nothing to do and turned on his computer, a few words blurred(使……模糊)her eyes. It was his diary:
Today, I was quite sad. She asked me why I was always taking the bath first, and I said to her that I was tired out. She was unhappy, in her mind, to think I treated her not as well as usual. But what can I do? I was not as rich as before! We moved to the small apartment, and there was only a shower in the bathroom. It was so cold to take a shower in such a freezing winter. But I found that if one person took the shower first, the room could get warmer, so every time I rushed to the bathroom first. I was thinking that, when she took the shower, the room would get warmer, at least 1℃, 2℃ or 3℃. Now I can't give her comfortable life, bring her the luxury restaurant, buy expensive dresses for her, but at least, I can give her 1℃ love.
After reading the diary, the wife was deeply moved.

(1)When did the couple move into the small apartment?
(2)Why did the husband work day and night?
(3)What did the husband do one day when the wife began to take a bath?
(4)Why did the husband take shower first every time?
(5)How did the wife know the husband's real reason for taking shower first?

【答案】
(1)In a cold winter.
(2)To support the family.
(3)He stopped her.
(4)To get the room warmer.
(5)By reading his diary. / She read the diary.
【解析】本文讲述了一对夫妇在破产之后,搬出了豪华的庄园之后发生的故事。丈夫日夜工作也无法给与妻子之前的奢华享受,但是,丈夫想至少让妻子能够多感受到1°的温暖。
(1)根据短文中的句子"In a cold winter, a couple had to move out from the luxury (豪华的) house because of bankruptcy(破产)."可知,在一个寒冷的冬天,一对夫妇由于破产,搬出了豪华的庄园,答案为In a cold winter.
(2)根据短文中的句子"The husband worked day and night to support the family but with no care of his wife."可知,丈夫日夜操劳是为了支撑起这个家,所以答案是To support the family.
(3)根据短文中的句子One day, she began to take a bath, but he stopped her at the door, "Let me take it first, okay?"可知,当妻子准备洗澡时,被丈夫阻止了,答案为He stopped her.
(4)根据短文中的句子"But I found that if one person took the shower first, the room could get warmer, so every time I rushed to the bathroom first."可知,丈夫争着先洗澡的原因是为了房间更暖和一些,答案为To get the room warmer.
(5)根据短文中的句子"After reading the diary, the wife was deeply moved."可知,妻子看到了电脑里丈夫写的日记,知道了事情的真相,深受感动,所以答案是By reading his diary. / She read the diary.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网