题目内容

17.Mike Robinson is a fifteen-year-old American boy and his sister Clare is fourteen.At the moment,Mike and Clare are in Cairo in Egypt,one of the biggest and busiest cites in Africa.
They moved here with their parents two years ago.Their father,Peter,works for a very big company.The company has offices in many countries,and it has sent Peter to work in Germany,France and China before.Peter usually stays in a country for about two years.Then the company moves him again.His family always goes with him.
The Robinsons love seeing the world.They have been to many interesting places.For example,in Egypt,they have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.
Mike and Clare have also begun to learn the language of the country,Arabic.This language is different from English in many ways,and they find it hard to spell and pronounce the words.However,they still enjoy learning it.So far they have learnt to speak German,French,Chinese and Arabic.Sometimes they mix the languages."It's really fun,"said Clare.
The Robinsons are moving again.The company has asked Peter to work back in the US.Mike and Clare are happy about this.They have friends all over the world,but they also miss their friends in the US.They are counting down the days.
A)阅读表达.
阅读第I卷第三大题D篇短文,根据短文内容回答下列问题.
46.How long have the Robinsons been in Egypt?Two years.
47.Why do the Robinsons live in Egypt?Because Peter works in Egypt.
48.What have the Robinsons done in Egypt?They have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.
49.What do Mike and Clare find difficult about Arabic?They find it hard to spell and pronounce the words.
50.Who do Mike and Clare miss?They miss their friends..

分析 这篇短文讲的是罗伯逊一家因为爸爸皮特的公司在很多国家,所以他们不得不随皮特到处搬迁.但他们很喜欢这种生活.尤其是Mike和Clare兄妹俩,他们不但学会很多种语言而且交了很多朋友.

解答 答案:46.Two years.细节理解题.根据第二段第一行句子They moved here with their parents two years ago.两年前他们和父母搬到了这里.可知罗宾逊一家在埃及呆了两年.故答案为Two years.
47.Because  Peter works in Egypt. 细节理解题.根据第一段第二行句子Their father,Peter,works for a very big company.The company has offices in many countries,Peter usually stays in a country for about two years.His family always goes with him.他们的父亲,彼得,一个非常大的公司工作,该公司在许多国家设有办事处,彼得通常在一个国家呆两年左右,他的家庭总跟着他.可知因为他的父亲的工作.故答案为Because Peter works in Egypt.
48.They have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.细节理解题.根据第二段第一行句子For example,in Egypt,they have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.例如,在埃及,他们看到了金字塔,在尼罗河乘船旅行,参观宫殿和古代的国王和王后塔.可知他们看到了金字塔,在尼罗河乘船旅行,参观宫殿和古代的国王和王后塔.故答案为They have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.
49.They find it hard to spell and pronounce the words.  细节理解题.根据第三段第一行句子This language is different from English in many ways,and they find it hard to spell and pronounce the words.这个语言在许多方面不同于英语,他们发现很难拼写和发音,可知他们发现很难拼写和发音,故答案为They find it hard to spell and pronounce the words.
50. They  miss their friends. 细节理解题.根据最后一段句子but they also miss their friends in the US.但是在美国他们也想念他们的朋友.可知他们也想念他们的朋友.故答案为They miss their friends.

点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.

练习册系列答案
相关题目
1.While you are much safer inside than out,lightning(闪电)can strike(击) you even in the home.Here's how to protect you indoors:
●Stay away from windows.Get out of the shower or bath.Don't touch conductors such as fireplaces and metal pipes(管子).
Cherry,was struck by lightning last year while washing her clothes.Lightning entered a window next to the washing machine,struck her right hand,traveled through her body and finally out of her left arm."It was as though I was holding a bolt(电光) in my hands,"remembered Cherry,who was thrown across the room.
●Stay off the telephone.
It isn't an old wives'story-many people have been hurt through the telephone lines.It was raining outside while Peter Anderson was on the phone at his house in Florida."Ban!A bolt hit the building,"he says."I felt the hair on my arms stand on end,and a lightning hit me through telephone,which was almost blown out of my hand."
●Unplug(拔去插头) televisions,computers,etc.
Don't just turn them off.If the house is struck,they could be damaged(毁坏) if you keep them plugged in.
●Try lightning rods(避雷针) if your area is very often hit by lightning.
Properly fixed,lightning rods reduced chances of damage to a home and to the people inside it.

65.Was Cherry washing her clothes when she was struck by lightning?Yes,she was.
66.Where can lightning even strike people?In the home
67.How did Peter feel when a lightning hit him?He was afraid
68.What will you do when the lightning happens?Stay away from windows;Stayoff the telephone;Unplug(拔去插头)televisions,computers,etc.Try lightningrods(避雷针)if your area is very often hit by lightning.
69.What does the writer want to tell us?Howtoprotectyouindoors fromstriking by light.
2.Waiter:Can I help you,sir?
Foreigner:Yes.(66)C
Waiter:You can go to the Center Hall.There's a store there.You can buy one there.
Foreigner:Thanks.Your English is quite good.
Waiter:(67)B.By the way,are you working here in Jinan?
Foreigner:No,I'm not.I've come for an athletic meeting
Waiter:Oh,so you are an athlete.Welcome to Jinan.What sport are you in?
Foreigner:Oh,no,no.I'm not an athlete.I'm just a football fan.
Waiter:Me too!.(68)D
Foreigner:Two weeks.I've visited some places of interest.
Waiter:What do you think of Jinan?
Foreigner:(69)A,Baotu Spring,Black Tiger Spring and Thousand Buddha Hill…They are really fascinating.Oh,I forgot.My friend is waiting for me.I must go.Goodbye.
Waiter:Goodbye.(70)C

66.A.Do you have a map of Jinan?
B.Where is the Centre Hall?
C.I'd like a map of Jinan.
D.I need your help.
67.A.Don't say that,please.
B.Thank you.
C.No,my English is bad.
D.You are welcome.
68.A.How often do you come to Jinan?
B.Where did you visit?
C.When did you come here?
D.How long have you been here?
69.A.It's a very beautiful city  
B.That's a good question.
C.I don't think so.
D.Sorry,I have never heard of Jinan.
70.A.Good idea.
B.Thanks for your help.
C.Have a nice day                 
D.It doesn't matter.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网