题目内容
17.Mike Robinson is a fifteen-year-old American boy and his sister Clare is fourteen.At the moment,Mike and Clare are in Cairo in Egypt,one of the biggest and busiest cites in Africa.They moved here with their parents two years ago.Their father,Peter,works for a very big company.The company has offices in many countries,and it has sent Peter to work in Germany,France and China before.Peter usually stays in a country for about two years.Then the company moves him again.His family always goes with him.
The Robinsons love seeing the world.They have been to many interesting places.For example,in Egypt,they have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.
Mike and Clare have also begun to learn the language of the country,Arabic.This language is different from English in many ways,and they find it hard to spell and pronounce the words.However,they still enjoy learning it.So far they have learnt to speak German,French,Chinese and Arabic.Sometimes they mix the languages."It's really fun,"said Clare.
The Robinsons are moving again.The company has asked Peter to work back in the US.Mike and Clare are happy about this.They have friends all over the world,but they also miss their friends in the US.They are counting down the days.
A)阅读表达.
阅读第I卷第三大题D篇短文,根据短文内容回答下列问题.
46.How long have the Robinsons been in Egypt?Two years.
47.Why do the Robinsons live in Egypt?Because Peter works in Egypt.
48.What have the Robinsons done in Egypt?They have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.
49.What do Mike and Clare find difficult about Arabic?They find it hard to spell and pronounce the words.
50.Who do Mike and Clare miss?They miss their friends..
分析 这篇短文讲的是罗伯逊一家因为爸爸皮特的公司在很多国家,所以他们不得不随皮特到处搬迁.但他们很喜欢这种生活.尤其是Mike和Clare兄妹俩,他们不但学会很多种语言而且交了很多朋友.
解答 答案:46.Two years.细节理解题.根据第二段第一行句子They moved here with their parents two years ago.两年前他们和父母搬到了这里.可知罗宾逊一家在埃及呆了两年.故答案为Two years.
47.Because Peter works in Egypt. 细节理解题.根据第一段第二行句子Their father,Peter,works for a very big company.The company has offices in many countries,Peter usually stays in a country for about two years.His family always goes with him.他们的父亲,彼得,一个非常大的公司工作,该公司在许多国家设有办事处,彼得通常在一个国家呆两年左右,他的家庭总跟着他.可知因为他的父亲的工作.故答案为Because Peter works in Egypt.
48.They have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.细节理解题.根据第二段第一行句子For example,in Egypt,they have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.例如,在埃及,他们看到了金字塔,在尼罗河乘船旅行,参观宫殿和古代的国王和王后塔.可知他们看到了金字塔,在尼罗河乘船旅行,参观宫殿和古代的国王和王后塔.故答案为They have seen the Pyramids,travelled on a boat on the Nile River,and visited the palaces and towers of ancient kings and queens.
49.They find it hard to spell and pronounce the words. 细节理解题.根据第三段第一行句子This language is different from English in many ways,and they find it hard to spell and pronounce the words.这个语言在许多方面不同于英语,他们发现很难拼写和发音,可知他们发现很难拼写和发音,故答案为They find it hard to spell and pronounce the words.
50. They miss their friends. 细节理解题.根据最后一段句子but they also miss their friends in the US.但是在美国他们也想念他们的朋友.可知他们也想念他们的朋友.故答案为They miss their friends.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.
| A. | How many | B. | How tall | C. | What |
Last Friday,their daughter was hurt in a traffic accident and had to be in hospital.Mrs.White had to look after her there and she couldn't go home to take care of the house and her husband.When Mr.White was at home alone,he never cooked meals.(57)D.
Yesterday morning,before Mr.White got up,the telephone rang.(58)A.His friend told him to write down an important telephone number.(59)C.At this moment,he found there was much dust (灰尘) on the table and he wrote the number on it with his forefinger (食指).(60)B.In the afternoon,his wife came back to look for a sweater for her daughter.When Mr.White returned from work and saw his wife cleaning the table,he rushed to her while shouting,"Stop!"But it was too late!
| A.He sat up to answer it B.But soon he forgot it and went to work C.But he could find neither a pen nor a piece of paper D.And he never cleaned up the rooms,either E.So he's always paid more than his workmates |
| time | 6:30 in the evening,next Sunday | people | some classmates, friends |
| place | at my home(at No.38 Yinbin Road,near the station,a white house of three storeys) | how to come | take No.8 or 23 bus |