题目内容
【题目】 Maybe we three were the most unlucky graduates in our school history.I'l never forget the day when we had our graduation ceremony(毕业典礼).
I was known for being careless. I often fell down for no reason.Since I fell off the stage(舞台)during my Primary Graduation Ceremony,my family bet(打赌)that I would fall down again during my next graduation ceremony. The day came so quickly.This time,I proudly made it through the whole ceremony without falling...but I knocked over the whole backdrop (背景板)used to take pictures for graduates! I felt so embarrassed (尴尬的)the whole morning.
My friend Julia was even more embarrassed. When she together with all the graduates wassitting quietly in the hall at eight in the morning,she didn't expect her father to come to attend her ceremony because he was really busy then. The hall was very quiet and you could even hear a pin(针)drop on the ground. When all of a sudden,out of the silence,she heard “Hey,Julia!”Everyone in the hall looked behind and found Julia's father,with a camera in his hand,smiling at her!
Tiffany was the most beautiful girl of us three. She loved all kinds of dresses. On that day,she dressed herself beautifully and wanted to have some beautiful photos .Unluckily, it was oneof the windiest days of our life.The wind blew her beautiful dress up in front of the whole graduate class!She didn't know whether to cry or laugh.
Lucky?Unlucky?So lucky! All of these became the unforgettable part of our life!
【1】The writer was very ▲ in her daily life.
A. carelessB. carefulC. friendlyD. lazy
【2】Julia's father ▲ at the graduation ceremony.
A. sat quietly in his seat
B. was busy with his work
C. took pictures for her
D. dropped a pin on the ground
【3】This story happened on a ▲ morning.
A. cloudyB. windyC. sunnyD. rainy
【4】Tiffany was embarrassed because ▲ that day.
A. she fell off the stage
B. she didn't have beautiful dresses
C. her dress was blown up
D. her photos weren't unforgettable
【5】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The girls weren't in the same school.
B. The writer knocked over the backdrop.
C. Julia knew that her father would come.
D. Tiffany loved all kinds of shoes.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【5】B
【解析】
短文大意:本文是记叙文,讲述了“我”和好朋友茱莉亚、蒂凡尼在毕业典礼上发生的尴尬事。
【1】题意:这位作者在日常生活中很粗心。考查细节归纳。A. 粗心的;B. 小心的;C. 友好的;D. 懒惰的。根据I was known for being careless.可知“我”是个很粗心的人,故选A。
【2】题意:茱莉亚的父亲在毕业典礼上为她拍照。考查细节理解。根据Everyone in the hall looked behind and found Julia's father,with a camera in his hand,smiling at her!可知父亲在为她拍照,故选C。
【3】题意:这个故事发生在一个刮风的早晨。考查细节推断。根据The wind blew her beautiful dress up in front of the whole graduate class风把她漂亮的衣服吹到全班同学面前,可知那天有风,故选B。
【4】题意:蒂凡尼很尴尬,因为那天她的裙子被刮起来了。考查细节判断。根据The wind blew her beautiful dress up in front of the whole graduate class! She didn't know whether to cry or laugh.可知蒂凡尼感觉很尴尬,故选C。
【5】题意:根据短文,下列哪个选项是正确的?考查细节判断。A. 女孩们不在同一所学校;根据Maybe we three were the most unlucky graduates in our school history.可知说法错误。B. 作者打翻了背景板;根据but I knocked over the whole backdrop used to take pictures for graduates!可知说法正确。C. 朱莉亚知道她父亲会来;根据she didn't expect her father to come to attend her ceremony because he was really busy then可知说法错误。D. 蒂芙尼喜欢各种各样的鞋子;根据Tiffany was the most beautiful girl of us three. She loved all kinds of dresses.可知说法错误。综合以上分析,故选B。
【题目】
To:Carla@yahoo.com | From:Eric@163.com |
Subject: Help! | Date:15/04/20199:05 AM |
Dear Aunt Carla, I'm having a problem with my classmate,Joan,at school. The other day I wrote an email to another classmate,Beth,in which I said something about Joan that perhaps wasn't very nice. Unluckily,when Beth was writing back to me,she sent it to Joan@163.com, which is Joan's email address! Now Joan is really angry with me and won't talk to me,and Beth is unhappy as well. She has said sorry to me a hundred times already,but the harm is done. I feel bad,because I would never have said those things to Joan's face,but how do I get her to forgive(谅解)me? What should I do? | |
To:Eric@163.com | From:Carla@yahoo.com |
Subject: Some advice | Date:16/04/20198:30 AM |
Dear Eric, This problem is more common than you might think! Email is very useful,but also very dangerous,as you don't know where your message might end up! First of all,you should say sorry right away to Joan. Explain that it was a mistake,and that you didn't mean to hurt her feelings. It may take time for her to be able to forgive you,but that's up to her. Then you might want to do something nice for her. Perhaps send her some flowers to show that you're truly sorry. Also,you should remember that old saying: "If you don't have anything nice to say,don't say anything at all.” And good luck! Carla | |
【1】If you have any problem,you'd better send an email to .
A. Eric@163.comB. Joan@163.com
C. Beth@yahoo.comD. Carla@yahoo.com
【2】How soon did Eric get the reply from Aunt Carla?
A. In one day.B. In two days.
C. In a week.D. In a month.
【3】Why did Eric write the email to Carla?
A. To say sorry.B. To ask for advice.
C. To give advice.D. To say something unfriendly.
【4】Carla gave pieces of advice to Eric.
A. fiveB. fourC. threeD. two