题目内容
Throughout history,people have used jewelry(珠 宝 ) to make their clothes look more special. Jewelry was,and still is,in fashion all over the world. Through the years,people have worn jewelry for different _______:to make themselves look beautiful,to protect them from bad things,and to _______ how much money they have.
![]()
In South Africa,men in the Ndebele tribe(部 落 )often gave their_______ jewelry made of silver or gold rings. Ndebele women wore necklaces around their necks and bracelets around their arms. Rings were _______worn on their legs. The rings showed wealth. Awoman with many rings had a( n)_______ husband. In the past,women only took the rings off when their husbands died. Today Ndebele women still wear the rings,but not all of the time.
People in India have been wearing jewelry for more than 5,000 years. In the past,both men and women wore a lot of jewelry. Women wore as many as 50 bracelets at a time!Over time,men _______ wearing so much jewelry,but for women jewelry continues to be very important. In India,jewelry means safety. If a family has trouble with money,they can always _______ their jewelry. And,as with the Ndebele tribe,jewelry means wealth. Indian women can expect to receive jewelry as gifts for each important life event,such as birth,marriage,and becoming a mother.
In ancient China,people wore jewelry not just to show wealth but also for _______. They believed that the jade(玉 石 )used in their jewelry was alive and that it could keep bad things away. Many Chinese people today still believe this, and some people only wear the bracelets on their left arms.
1.A. reasons B. clothes C. places D. problems
2.A. ask B. show C. guess D. explain
3.A. daughters B. mothers C. wives D. friends
4.A. still B. never C. just D. even
5.A. older B. richer C. smarter D. stronger
6.A. kept B. hated C. stopped D. suggested
7.A. sell B. wear C. hide D. design
8.A. fun B. beauty C. friendship D. protection
1.A 2.B 3.C 4.D 5.B 6.C 7.A 8.D 【解析】 很多人们都喜欢佩戴珠宝,这篇短文给我们讲述了人们佩戴珠宝的各种理由,并以不同国家和地区、不同时代的人们为例,解释了这些理由。 1.句意:多年来,人们因为不同的原因佩戴珠宝:为了使自己更漂亮、为了避免一些不好的事情,为了显示他们多么有钱等等。reasons 原因,理由...After-school Activities in Johnson Height
Reading Club
Time: 4:00pm---6:00pm Monday to Friday Tel: 8204 375 | Football Club
Time: 4:30pm---6:30pm Every Tuesday & Friday Tel: 8204 201 |
Singing Group
Time: 5:00pm--6:00pm On Wednesday Tel: 3612 407 | Art Group
Time: 5:00pm---7:00pm On Thursday Tel: 0312 586 |
1.If you are interested in football, you can phone .
A. 8204 375 B. 8204 201 C. 3612 407 D. 0312 586
2.Joining , and you will have a chance to meet Yi Yangqianxi.
A. Reading Club B. Football Club C. Singing Group D. Art Group
3.In Art Group in Johnson Height you can .
A. read books B. play football C. sing songs D. draw pictures
1.B 2.C 3.D 【解析】文章大意:本文讲述了在Activities in Johnson Height有读书俱乐部、足球俱乐部、唱歌俱乐部和美术俱乐部,并详细介绍了四个俱乐部的内容和联系方式。 1.细节理解题。根据Football Club一栏最后Tel: 8204 201,可知如果你对足球感兴趣的话,你可以打电话8204 201,故答案选B。 2.细节理解题...书面表达
去年,一部片名为《摔跤吧,爸爸!》的印度电影在各地热映,引发了观众对父母育儿方式的热议,为此英文报Teens将在下期开设专栏讨论这一话题。假设你是Alice, 上周观看了此片, 请结合观后感受给报社写一封英文信参与讨论。
总体印象 | 一部充满正能量(positive energy)的作品 |
内容概要 | ▲一个印度父亲和他两个女儿的故事 ▲父亲为实现自己的世界冠军(world champion)梦逼迫女儿们接受训练 ▲起先两人都不愿意,但父亲非常严厉,最后成功了。 |
热议焦点 | 父母是否该为孩子决定未来? |
你的观点 | …… |
Dear Editor,
I went to see the film last week.
Yours sincerely,
Alice
Dear Editor, I went to see the film last week. It is a film full of positive energy. It tells a story about an Indian father and his two daughters. The father forces them to receive training to rea...