题目内容

【题目】

Presidents of the United States

William Jefferson Clinton was born in 1946 in Hope, Arkansas three months after his father died in a traffic accident. Clinton graduated from Georgetown University and England’s Oxford University. He received a law degree from Yale University in 1973. He ran for President and was the 42nd President instead of George H.W. Bush in 1992 .

George Walker Bush served as the 43rd President of the United States, from 2001 to 2009. He was born on July 6,1946, in Connecticut, to George H.W.Bush—the 41st President of the United States. He received a bachelor(学士) degree in history from Yale in 1968 and then served as a pilot in the Texas Air National Guard.

Barack Obama is the 44th President of the USA. He was born in Hawaii in 1961 . He worked his way through college and went on to Harvard Law School. After graduating, he taught law at the University of Chicago. At Harvard, he was the 1st African-American president .

1Who was the President of the United States in 1992 ?

A.George H.W. Bush.B.William Jefferson Clinton.

C.George Walker Bush.D.Barack Obama.

2What did Barack Obama used to be before being the President of the U.S.?

A.A teacher.B.A pilot.C.A lawyer.D.A bachelor.

3Which is TRUE according to the passage?

A.William Jefferson Clinton is the 44th President.

B.George H.W. Bush worked his way through college.

C.George Walker Bush graduated from Yale University.

D.William Jefferson Clinton died in a traffic accident.

【答案】

1B

2A

3C

【解析】

这篇短文给我们介绍了三位美国总统,他们分别是美国第42任总统克林顿、第43任总统布什和第44任总统奥巴马。

1细节理解题。根据第一篇短文中“He ran for President and was the 42nd President instead of George H.W. Bush in 1992”可知,1992年克林顿竞选总统,并取代老布什成为美国第42任总统。故选B

2细节理解题。根据第二篇短文中“After graduating, he taught law at the University of Chicago.”可知,奥巴马大学毕业后在芝加哥大学当老师。故选A

3细节理解题。根据第二篇短文“He received a bachelor(学士) degree in history from Yale in 1968”可知,小布什毕业于耶鲁大学,C选项符合文意,故选C。根据第一篇短文“William Jefferson Clinton was born in 1946…He ran for President and was the 42nd President instead of George H.W. Bush in 1992”可知,克林顿是美国第42任总统,故A不对;根据第三篇短文“Barack Obama is the 44th President of the USA. He worked his way through college and went on to Harvard Law School.”可知,是奥巴马靠自己的努力读完了大学,不是老布什,故B不对;根据第一篇短文“William Jefferson Clinton was born in 1946 in Hope, Arkansas three months after his father died in a traffic accident.”是克林顿的父亲死于一场交通事故,故D不对。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When we have troubles we turn to our family. But what would we do if we lost our family? I want to share with you a touching film about an Indian child who loses his loved ones.

The main character in the 2016 Australian film Lion is a child named Saroo. When he is 6 years old, he follows his brother Guddu to a job, but gets lost. Saroo ends up in a new city and is adopted by a kind Australian family.

However, one day Saroo is reminded of his original family. He knows immediately that he must find out as much about them as he can, so he racks his brains (绞尽脑汁)for all that he can remember.

Lion is the most moving film that I have ever seen. When I saw the young Saroo trying to help his brother while they worked on a construction site at such a young age, I was amazed.

In today’s societythe poor are always looked down upon. But I saw in the eyes of young Saroo great courage and kindness that made me think differently. He has great qualities that help him survive in the strange city where he finds himself.

When Saroo sees that people are kind he rewards them with the sweetest smiles and loves them with all of his heart. Saroo’s goodness, I believe, allows him to live a happy life with his Australian foster (收养)family.

It is unbelievably hard for Saroo to reunite with his original family. He can’t even remember the name of his hometown. It takes him days to find the real one. In fact, he has to go through every alternative (供选择的东西)he can find on Google Maps.

I’m deeply impressed by Saroo’s determination. It is why, when I saw the movie, I cried at the moment when he finally found his mother.

Lion is full of moving and impressive details. There are so many that I can only mention a few of them here. But what stands out most to me is Saroo’s commitment (投身)to finding his original familyand the fact that his search doesn’t stop him from loving his foster family.

I want to recommend this film to everyone. See it and you’ll come to understand so much about family and love.

1According to the passage, we can know that Saroo ______________________.

A.had been living a happy childhoodB.got lost when he played outside

C.was living a hard life when he was 6D.succeeded in finding his brother

2Which of the following can best describe Saroo's qualities?

A.Brave and determined.B.Loveable and helpful.

C.Poor and troublesome.D.Great and warm-hearted

3Which of the following event orders is right?

Saroo unfortunately got lost one day.

Saroo was fostered by an Australian family.

Saroo followed his brother to work every day.

Saroo was committed to finding his original family.

A.③①④②B.③①②④C.①③②④D.①②③④

4The aim of the passage is to ________________.

A.tell a touching story of an Indian child

B.ask people to treasure family love

C.make us turn to our family when in trouble

D.recommend a film to the readers

【题目】 For a long time now, science fiction has shown people traveling through space. And of course many astroanuts have also experienced space travel. But space tourism for ordinary people is just beginning.

The first space tourist was a US engineer and millionaire, Dennis Tito. In 2001, he paid for his own trip as a member of a Russian Soyuz Spacecraft visiting the International Space Station. He spent almost eight days in space, going around the world over a hunded times. Since then, a few more people have become space tourists, at a huge cost, from 20 to 35 million dollars. Many companies are now offering space flights of different kinds and lengths, but will only the very rich be able to afford them?

So far, leisure space travel has not gone very far out into space. However, the first space tourist, Dennis Tito, is already planning tourist trips to Mars.

The price of a ticket to space has fallen by 99% in the last ten years. But will space travel get much cheaper in the future? The English millionaire Richard Branson, owner of an airline, says it will. One of the ways of bringing the cost down, Mr. Branson thinks, is to have a greater number of tourists. His company is already building more spacecraft and developing new ways of making them more powerful. They have already built one space port in the United States. In the lifetime of students today, says Mr. Branson, space travel could become quite normal. It could traveling to another continent(大洲) today.

1In 2001, Dennis Tito, , visited the International Space Station.

A.the first space touristB.an English millionaire

C.a US astronautD.a Russian engineer

2One problem with space tourism is the of the trip.

A.lengthB.speedC.costD.flight

3Until today, space tourists have flown .

A.no higher than planesB.to Mars

C.close to the Earth in spaceD.as astronauts

4In the last ten years, the price of a ticket to space .

A.has remained the sameB.has gone down

C.is higher than everD.will never cut down

5Mr. Branson thinks flying into space is becoming normal .

A.within a few monthsB.in many continents

C.in the US nowadaysD.in the lifetime of students today

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网