题目内容

【题目】

Radio List

FM 88.7

FM 163.8

18:00 Soft Music

17:45 Daily Health Report

18:30 Everyday Diet

18:20 Healthy Diet

19:00 China News

18:45 Music

19:40 Weather Report

19:00 Society News

19:45 Story Time

19:45 Speaking Hotline

20:30 Weifang Culture

20:30 Healthy Classroom

21:00 Entertainment News

21:30 Education News

21:20 Popular Music

21:40 Classical Music

1We can learn about the weather on the radio at ____________.

A. 6:00 pm B. 7:00 pm C. 7:40 pm D. 8:30 pm

2Jane wants to know something about her illness. What can she listen to?

A. Everyday Diet. B. Healthy Classroom.

C. Story Time. D. Popular Music.

3Sally is interested in music, when can she listen to it on the radio?

A. At 6:30 am. B. At 10 :00 am. C. At 6:45 pm. D. At 7:00 pm.

4How many programmes are there about news on both FMs?

A. One B. Two. C. Three D. Four

5Mike wants to have a rest at 9:00 pm and half an hour later he will go to bed. Which programme can he listen to?

A. Soft Music. B. Entertainment News.

C. Weifang Culture. D. Classical Music.

【答案】

1C

2B

3C

4D

5B

【解析】本文是FM 88.7和FM 163.8这两个频道的节目表。

1C

细节理解题。根据19:40 Weather Report可知天气预报在晚上7点40分,故选C。

2B

推理判断题。根据20:30 Healthy Classroom可知此处与健康有关的,应是在Healthy Classroom,故选B。

3C

细节理解题。根据18:45 Music可知如果对音乐感兴趣,应在晚上6点45分收听音乐节目,故选C。

4D

推理判断题。根据19:00 China News,21:00 Entertainment News,19:00 Society News和21:30 Education News可知这两个频道的新闻有:中国新闻,娱乐新闻,社会新闻和教育新闻,一共四种新闻,故选D。

5B

细节理解题。根据21:00 Entertainment News可知在晚上九点播出的是娱乐新闻,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】I'll never forget the days when I camped (野营) with my classmates last summer.Early in the morning, 200 children from the 4th grade gathered at the bus station. After saying goodbye to our parents, we stood in line to get on the buses. It was more than two hours after we arrived at the campground.

We got off the buses cheerfully like birds flying out of their cages. Laughing and shouting, we jumped and ran all over the place. For us, it was our first time to be away from Dad and Mom. Some started feeling homesick(想家) even before dark. But as the night party and dances began, the homesickness was gone.

The next day, everyone rushed to the boating class, hoping to be at the head of the others. At first, my friends and I worked hard, but the boat wouldn't listen to us and kept going round and round . Then the boating teacher taught us how to work together. After many tries, we did better.

Swimming class was my favorite. It was about one o'clock, the warmest time of a day and the best time to stay in the cool water. The swimming teacher was an interesting man. During the class he often made us shout happily.

A week passed before we knew it. During the week I learned many new things and made many new friends. I also learned to take care of myself without parents around me.

Unforgettable Summer Camp

Early in the morning

Over 1.1 children from the 4th grade went camping by bus

Before dark

Some started 2.2because it was our first time to be away from

The next day

In boating class, the boating teacher taught us3.3.Then we did better .

In swimming class, The swimming teacher was so interesting that he often 4.4.

A week later

I learned many new things and also learned5.5.

【题目】There was a time when New York City buildings were almost all the same height.

Today you can see buildings of different heights that seem to touch the sky. They are called skyscrapers(摩天大楼). They shape the famous New York City skyline.

It started about 90 years ago. It began like a race. This wasn't a race down the street or around a track(跑道). It was a race for the sky. Who was racing? Buildings were.

Their builders were actually racing to build the world's tallest skyscraper.

The race started slowly.

First came the Woolworth Building, in 1913. It rose 792 feet(英尺) on the southern side of the city. Then the race heated up.In1930, two skyscrapers were nearing completion. The Bank of Manhattan Building was finished first. It rose up to 927 feet into the sky. Builders were then putting a round roof(屋顶)on the top of the Chrysler Building. It rose up t0 925 feet. The Bank of Manhattan, two feet taller, seemed to be the winner.

A few weeks later, New Yorkers saw a strange sight(景象). The day that the Chrysler Building was to be completed, workers raised a shiny metal, spire(尖顶) through the top of the building, adding 121 feet to the building's height! At l,048 feet, the Chrysler Building was now the world's tallest.

But the race was not over. A year later, in 1931, the Empire State Building became the new winner.At l,250 feet, it was the world's tallest building.

In 1973, even that record was broken. Builders finished the World Trade Center. At 1,368 feet high, it rose above all other buildings in New York City.

Time goes on. As technology improves, taller buildings are being built. The race is still on.

A.根据短文内容简要回答问题。

【1】Which skyscrapers had been the world's tallest buildings? Please list them.

【2】During which period of the time did the race heat up?

B.将短文中划线的句子译成汉语。

【3】

【4】

C.请给短文拟一个适当的英文标题。

【5】

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网