题目内容
【题目】![]()
Everyone loves holidays and festivals. But do you know a holiday that is celebrated every month? Yes, it's the only holiday that takes place twelve times a year—Bonza Bottler Day.
Bonza Bottler Day is celebrated once a month when the number of the month is the same as the number of the day (Jun. 1, Feb. 2, March. 3). When the number of the year also matches the number of the day and month (August 8, 2008), there is reason to have a bigger celebration.
Elaine Fermont from America came up with the idea for Bonza Bottler Day on August, 1985. She created it when she realized that there were no special chances to celebrate one month. She decide to give herself a reason to have a party and some fun with this special day every month.
Mrs. Fremont held a competition to give the day a special name, which a student from Australia won. When Australians like something, they might shout,” Bonza!”. The word means super, great or fantastic. And “Bottler"is slang(俚语)for something excellent. So the holiday is known as Bonza Bottler Day.
Bonza Bottler Day has no tradition. You are free to do whatever you want. People in offices and hospitals bring food to share. Bonza Bottler Day is a favorite with many schools because it gives a break to students. The holiday can be Candy Day, Ice Cream Day, Be Kind to Classmates Day, No Homework Day, Picnic Day, and the list goes on.
Why not celebrate Bonza Bottler Day in your own ways and have fun?
【1】Which of the following dates is NOT a Bonza Bottler Day?
A.June 6, 2020B.July 6, 2020.
C.June 6, 2019.D.July 7, 2020.
【2】According to the article, who named Bonze Bottler Duy?
A.Elaine Fermont.B.The writer.
C.An Australian student.D.Not mentioned in the article.
【3】Which of the following statements(陈述) about Bonzu Bottler Day is TRUE?
A.It is celebrated when the numbers of the year, the month and the day are the same.
B.Mrs. Fermont created it because she wanted to give herself a reason to organize a competition.
C.The name of the festival had nothing to do with Australian culture.
D.People can do all the things that they like to celebrate it.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【解析】
本文介绍了Bonza Bottler Day的由来及庆祝方式。
【1】
细节理解题。根据Bonza Bottler Day is celebrated once a month when the number of the month is the same as the number of the day (Jun. 1, Feb. 2, March. 3),可知月份和日期相同就是Bonza Bottler Day。结合所给选项,B选项的月份和日期不相同,所以不是Bonza Bottler Day,故选B。
【2】
细节理解题。根据Mrs. Fremont held a competition to give the day a special name, which a student from Australia won,可知,伊莱恩举办了一场为这个节日命名的比赛,一个澳大利亚的学生胜出,所以这个节日的名字是由这个澳大利亚学生命名的。故选C。
【3】
推理判断题。根据Bonza Bottler Day is celebrated once a month when the number of the month is the same as the number of the day (Jun. 1, Feb. 2, March. 3). When the number of the year also matches the number of the day and month (August 8, 2008), there is reason to have a bigger celebration,可知,这个节日是用来庆祝每个月中月份和日期相同的那一天,当年份也和月份,日期相匹配时,会有一个更大的庆祝,所以A选项错误。根据She decide to give herself a reason to have a party and some fun with this special day every month,可知,弗里蒙特夫人创造了这个节日是为了给自己每个月开派对的理由,所以B选项错误。根据When Australians like something, they might shout,” Bonza!”. The word means super, great or fantastic,可知,澳大利亚人喜欢某个东西时,他们可能会喊“优秀”,所以个词跟澳大利亚的文化息息相关,故C选项错误。根据Bonza Bottler Day has no tradition. You are free to do whatever you want,可知,你可以用任何方式去庆祝这个节日,所以D选项正确。故选D。
【题目】 My People, My Country,a 158-mintue film celebrating the 70thanniversary of the founding of the People’s Republic of China, is set to hit Chinese theaters on September 30.
Helmed by well-known director Chen Kaige and supported by six other famous directors, the seven-part anthology(选集) focuses on national memories and presents Chinese ordinary people’s stories that took place during seven monumental moments in the past seventy years. It chronicles (记录) the nation’s greatest technological and cultural achievements.
| The second story Passing By, directed by Zhang Yibai, is about a scientist working on China’s first atomic bomb (原子弹) who had to say goodbye forever to his lover in the 1960s. |
| In Xu Zheng’s The Champion, a boy must fix a TV aerial(天线) to the roof of his home, so his neighbors can watch the Chinese women’s volleyball team play in the 1984 Olympic final. |
| Going Home is about Hong Kong’s return to China in 1997. It focuses on a Chinese soldier tasked with raising the national flag on the stroke of midnight. |
| One for All, directed by Wen Muye, focuses on a top female fighter jet pilot (战斗机飞行员) who helps her partner complete a smooth aerial performance, part of the military parade to commemorate (纪念) the 70thanniversary of the victory in the Chinese People’s War of Resistance against Japanese Aggression (中国人民抗日战争)in 2015. |
【1】How many directors have directed the film My People, My Country?
A.Five.B.Six.C.Seven.D.Eight.
【2】What does the underlined word “Helmed” in Paragraph 2 mean in Chinese?
A.表演B.导演C.执行D.倡议
【3】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The Champion is directed by Xu Zheng.
B.The story Passing By took place in the 1970s.
C.Going Home is about Macau’s return to China in 1997.
D.The top female pilot completed an aerial performance of the military parade.
【题目】 An INTERESTING experiment
It takes a little skill to do this experiment, but the result is truly SURPRISING.
What do you need? Several rubber balloons Wooden skewer(木签) Vegetable oil Paper towel |
| Step l Blow up a balloon, let some of the air out of it, and tie it closed. |
| Step 2 Rub some oil on skewer with paper towel. | |
| Step 3 Gentle twist(搓捻)and push skewer into end of balloon opposite the knot. If balloon pops(爆 炸),go back to Step 1. | |
| Step 4 When skewer is in balloon, slowly twist and push it out of balloon near knot. | |
What will happen? |
| 28 The balloon does not pop, even though it has a skewer in it. |
Why won't it pop? | Rubber is made out of long chains of molecules (分子). The skewer pushes these molecules aside. The molecules mix with the oil and they stick together tightly. The oil on the skewer seals the hole and air cannot get out. | |
【1】Which is the most suitable word for 28 ?
A.TopicB.ResultC.ProblemD.Reason
【2】What’s the proper meaning of the underlined word "seals"?
A.密封B.润滑C.点燃D.腐蚀
【3】What can we infer(推断)from the passage?
A.It's easy to push a skewer into and out of a balloon.
B.You'd better blow as much air as possible into a balloon.
C.There's no need for you to use the oil while doing the experiment.
D.It's hard for the air to get out of the hole as molecules and oil stick together.
【题目】先通读下面的短文,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的单词,使短文意思完整。所填单词必须在答题卡标有题号的横线上完整写出。
![]()
Claude Monet’s paintings were quite different from the art styles that were popular in the 1870s France. Traditional artists always did their artwork in a studio and their paintings were realistic- they looked exactly like the real world. Claude Monet was part of a group of painters who were called Impressionists(印象派画家). Their paintings were light and a bit fuzzy - they gave an impression of what the real world looked like. Sometimes Impressionists worked outside, which was a very unusual thought in their time. Impressionists received its name from an early painting by Claude Monet titled Impression, Sunrise.
![]()
Knowing that trains were interesting subjects and represented modern progress, Claude Monet created a series of Impressionist paintings of trains from January to March of 1877. He worked on his paintings right on the train platform (站台)at the Gare Saint-Lazare, the train station on Saint Lazare Street. Although there were many train stations in Paris, this was the first train station built in Paris so it had historical significance(意义).
Monet’s friend, Impressionist painter Pierre Auguste Renoir, told the following story to his sons about Claude Monet and painting the trains. Monet needed permission (允许)to spend time on the train platform and paint what he saw in his impressionistic style. One day, Monet put on his very best suit along with a fine hat, a good shirt and a silk tie. He appeared to be a wealthy gentleman while he really was a poor painter.
The station master was impressed and gave Monet permission to paint on the train platform. The station master even kept trains from leaving on time so Monet could finish a scene even though passengers complained.
Was it worthy? Monet's train scenes turned his career into a success and for the station master, made his train station famous until even now.
Introduction | Claude Monet was one of the Impressionist painters whose paintings were not the same as the popular art styles in the 1870s France. Impressionist paintings gave an impression of 【1】 the real world looked. Impressionism was 【2】 after his painting Impression, Sunrise. |
A story of painting trains | At that time trains could keep people's interest and represented modem progress. He created paintings of trains at the train station with the longest history in Paris. He 【3】himself as a wealthy gentleman to win the station master's trust. In order to help Monet finish a scene, the station master even made the trains leave 【4】 than they should do. |
Result | His train scenes made not only his career 【5】 but also the train station famous. |