题目内容

【题目】 It was the end of school. An exciting feeling held me ______ my expected holidays arrived. Everything went according to plan till my parents told me they were making a three-week trip to Romania to visit ______. Whether I liked it or not, I had to go because nothing would change their minds.

After a long and tiring air journey, we were ______ on Romanian ground. Everyone was ______ us at the airport: my grandparents, great-uncles and cousins. I’m sure you can ______ the craziness of that moment since they hadn’t seen me for five years.

I spent my next few ______ visiting the historic sites of Romania, the countryside and, of course, the beach. All my relatives looked forward to showing ______ around so that I could see for myself the changes. I could tell that they were proud of their culture and way of life.

Words cannot express ______ the holidays made me feel. When it was time to say goodbye, I found it ______ to let go. The trip to Romania made my summer. perfect. I wouldn’t trade the ______ for the world.

1A.andB.becauseC.orD.though

2A.friendsB.relativesC.teachersD.classmates

3A.hardlyB.probablyC.suddenlyD.finally

4A.waiting forB.looking afterC.thinking ofD.parting with

5A.admireB.imagineC.missD.describe

6A.hoursB.weeksC.monthsD.years

7A.meB.himC.herD.them

8A.thatB.whatC.whenD.how

9A.certainB.hardC.crazyD.possible

10A.dreamB.adviceC.experienceD.opinion

【答案】

1B

2B

3D

4A

5B

6B

7A

8D

9B

10C

【解析】

本文是一篇记叙文,主要讲述了作者在学期结束的时候,期盼着假期的到来,但是,父母却带他去了罗马尼亚度假,并且去看望自己五年没有见面的亲戚。在罗马尼亚,他度过了一个愉快的暑假,在离开的时候,他对这个地方也是恋恋不舍。

1句意:学期结束了。一种激动的感觉笼罩着我,那是因为我的激动人心的假期开始了。

考查连词。and并且,并列连词;because因为,从属连词,表示原因;or或者,并列连词,表选择;though尽管,从属连词,引导让步状语从句。根据“An exciting feeling held me”和“my expected holidays arrived”提示可知此处表示作者激动的原因是假期要到来了,所以表示原因,故选B

2句意:每件事情都按计划进行,直到我的父母告诉我他们要到罗马尼亚度假三个星期去看望亲戚。

考查名词。friends朋友们;relatives亲戚们;teachers老师们;classmates同学们。根据第二段“my grandparents, great-uncles and cousins.”和第三段“All my relatives…”提示可知,此处作者要和父母去拜访自己的亲戚们。故选B

3句意:在漫长而疲惫的空中旅行之后,我们最终到达了罗马尼亚。

考查副词。hardly几乎不;probably可能地;suddenly突然地;finally最终。由上文“After a long and tiring air journey”中tiring可知,作者很无奈,finally含义符合题意,故选D

4句意:每个人都在机场等着我们:我的祖父母,叔祖父们和堂兄弟们。

考查动词短语。waiting for 等待;looking after照顾;thinking of想起;parting with分开,舍弃。由上文可知作者和父母亲到达机场,发现亲戚们正在等他们,根据句意,故选A

5句意:我相信你能想象那一刻的疯狂,因为他们已经五年没见过我了。

考查动词。admire钦佩,赞美;imagine想象;miss错过,思念;describe描述。本句中“you can…”从句,主语是you,由于不在现场,所以只能想象,imagine符合题意。故选B

6句意:接下来的几周,我参观了罗马尼亚的名胜古迹、乡村,当然还有海滩。

考查名词。hours小时;weeks周;months月;years年。根据“…my parents told me they were making a three-week trip…”提示可知,作者和家人要在罗马尼亚度过3周,故weeks符合题意,故选B

7句意:我所有的亲戚都希望带我到处看看,这样我就能亲眼看到变化。

考查宾格代词。me我;him他;her;她,她的;them他们。根据后句“so that I could see for myself the changes.”提示可知,我的亲戚想要带我到处看看,想我亲眼看看。故选A

8句意:言语无法表达假期给我的感受。

考查宾语从句。根据句意可知,此处需要填写连接词引导宾语从句。that连接词,可引导宾语从句,且在宾语从句中没有词义,不充当句子成分;what关系代词,表示“什么”,在宾语从句中作主语、宾语或表语;when连接副词,什么时候,引导宾语从句,在从句中作时间状语;how连接副词,表示“如何”,在宾语从句作状语。根据原文句意可知此处表示“如何”,故选D

9句意:到时间该说再见了,我发现离开是很难的。

考查形容词。本句中it为形式宾语,真正的宾语是to let go,主要结构为主语+动词+it+形容词+to do sth,可知此处需要填形容词。certain必然的;hard艰难的,困难的;crazy疯狂的;possible可能的。由句意可知,作者不舍得离开,所以离开比较困难。故选B

10句意:罗马尼亚之行让我的夏天变得完美。无论如何我也不愿用这段经历来交换。

考查名词。dream梦想;advice建议;experience经历;opinion意见,主张。根据原文含义,可知罗马尼亚的开心旅程是作者一次难忘的经历,experience符合题意。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Now more and more young people in China like to eat alone, whether at home or in restaurants. A survey was made among one hundred people. The result showed that ____ half of them had an experience of eating alone.

However, eating alone can still be a challenge in China, _____ Chinese culture is family—based(家庭式的).Eating together is considered to be very ______ for family bond(纽带).Many people, especially old people, are influenced by this, so it is not easy for them to ___the idea of eating alone. Besides, usually children in China are ______ to eat with their families.

Many people have done research into the ____ of eating alone. Cal Yani is one of them. She used to work for a magazine. In 2012, she _____ her job and began her research work. At the same time, she herself started to eat alone. She often enters restaurants and notices many young people eating alone ______ her. She points out that young people are often very busy with their work. They have much stress from work. Eating alone is a good way for them to relieve stress and can bring them _____and make them feel comfortable. Cai said, “While you are eating alone, you can pay attention to the eating process ______ and you don't have to think about other things. This is the best kind of rest.”

1A.exactlyB.hardlyC.nearlyD.heavily

2A.thoughB.unlessC.untilD.because

3A.importantB.differentC.unusualD.convenient

4A.shareB.believeC.supportD.discuss

5A.warnedB.educatedC.advisedD.promised

6A.causeB.wayC.ruleD.symbol

7A.made upB.looked upC.took upD.gave up

8A.withB.likeC.byD.than

9A.fearB.shameC.pleasureD.progress

10A.itselfB.herselfC.yourselfD.myself

【题目】阅读下面一篇短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。

One day before my final exam, my dad gave me a gift. It completely changed my life.

On that day I had a____with my friends and it was a difficult time with my studies. I was unhappy. Then I noticed the gift. I____it and saw a DVD inside. Its name was “THE SECRET” However, I was in no mood (心情) to watch it. I sat down to study, but the____in my life—the fight, the sleepless nights and my poor health…Everything came to my mind. I wanted an answer but I wondered____there was any. Just then, I saw the DVD again. May be it would be helpful. I____my DVD player. I had no words to describe the feelings I experienced while watching it. The moving (动人的) stories of human beings made me so moved that I wouldn’t____any of them.

Thanks to my father’s gift “THE SECRET”, I discovered____Everybody has difficulties in their lives. The important thing is that you should be____enough to face them. Now I have started____my studies and my friends. And I’m in good health, too. I often hear people say, “Wow!____perfect life you have!”

1A.tripB.partyC.talkD.fight

2A.openedB.keptC.movedD.broke

3A.chancesB.problemsC.suggestionsD.mistakes

4A.whyB.thatC.ifD.how

5A.turned onB.looked forC.put awayD.paid for

6A.reportB.forgetC.thinkD.remember

7A.yourselfB.itselfC.himselfD.myself

8A.madB.braveC.sadD.weak

9A.being busy withB.worrying aboutC.getting on well with D.being afraid of

10A.What aB.WhatC.How aD.How .

【题目】 Sometimes, it is great fun to show people that they are important through some acts of kindness. My daughter Cindy, an 8-year-old girl, was kind of shy in the past, but one thing makes her become very active and outgoing.

Last month, Cindy felt uncomfortable in her stomach, so I took her to the hospital. When we were waiting outside the waiting room, we saw a lady standing just beside us. She was very depressed and worried. I didn’t know her, so I said nothing to her. However, Cindy gave a smile card to the lady and said, “I hope everything goes well with you.” It brought tears to the lady’s eyes. She hugged Cindy and said nothing. Later, Cindy gave out five more smile cards that day.

Last Monday, I did some shopping with Cindy in a supermarket. After we bought what we wanted, we went to the counter (t柜台). To my surprise, I couldn’t find my wallet and I didn’t know what to do. Cindy was so worried that she wanted to cry. At that time, a lady came to us and paid for us. Oh, she was the lady to whom Cindy gave a smile card in the hospital. I said “thank you” to her. She said, “I was moved by your daughter’s kindness.”

Now we have always enjoyed helping people and smile cards are a good tool to do more. Of course, what we have done has changed my daughter’s personality (性格).

1What’s Cindy like now?

A.Funny and brave.B.Shy and quiet.

C.Active and outgoing.D.Funny and active.

2What does the underlined word “depressed” mean in Chinese?

A.尴尬的B.沮丧的C.厌烦的D.空虚的

3What did Cindy send to the lady?

A.A wallet.B.A soft towel.C.A flower.D.A smile card.

4Why did the lady pay for the writer?

A.Because Cindy had helped her in the hospital.B.Because she wanted to do something fun.

C.Because the writer was her good friend.D.Because she had found the writer’s wallet.

5Which of the following is TRUE?

A.Cindy lost her wallet in the supermarket.B.Cindy had an uncomfortable stomach last week.

C.Cindy moved the lady with her small kindness.D.The writer changed her daughter’s personality.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网