题目内容
【题目】阅读理解
Some people make you feel comfortable when they are around. You spend an hour with them and feel as if you have known them half your life. These people have something in common. And once we know what it is, we can try to do it ourselves.
How is it done? Here are several skills that good talkers have. If you follow the skills, they'll help people feel relaxed and make friends with them quickly.
First of all, good talkers ask questions. Almost anyone, no matter how shy he is, will answer a question. One well-known businesswoman says, "At business lunches, I always ask people what they did that morning. It's a common question, but it will get things going."From there you can move on to other matters—sometimes to really personal questions. And how he answers will let you know how far you can go.
Second, once good talkers have asked questions, they listen to the answers. This point seems clear, but it isn't.Your questions should have a point and help to tell what type of person you are talking to. And to find out, you really have to listen carefully and attentively. Real listening at least means some things. First it means not to change the subject of conversation. If someone sticks to one topic, you can take it as a fact that he's really interested in it. Real listening also means not just listening to words, but to tones of voice. If the voice sounds dull, then, it's time for you to change the subject.
Finally, good talkers know well how to deal with the moment of saying goodbye. If you're saying good-bye, you may give him a firm handshake and say, "I've really enjoyed meeting you." If you want to see that person again, don't keep it a secret. Let people know what you feel, and they may walk away feeling as if they've known you half their life.
(1)Asking questions might be a quite good and suitable way _______.
A.for you to make new friends
B.to begin your business talks
C.to get the conversation going smoothly
D.for you to impress others with your questions
(2)After having asked somebody a question, it'll be polite of you to _______.
A.make clear what kind of person he is
B.listen to his or her reply carefully
C.sit quietly without saying anything
D.go on asking him more questions
(3)Generally speaking, good talkers are persons who _______.
A.know how to change the topic properly
B.are good at making any topic interesting
C.always speak in a gentle way
D.never talk too much or too little
(4)If you really want to meet someone again, _______.
A.you may take him as your lifelong true friend
B.it seems necessary for you to let him know it
C.you are sure to have further understanding of him
D.it's proper for you to give him a second handshake
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)B
【解析】交流需要注意的几个问题。问问题可能是一个很好的和适当的使对话顺利进行的方式,好的健谈的人是知道如何正确地改变话题的人。如果你想再见某人,对你来说让他知道是必要的。
(1)C细节理解题。问问题可能是一个很好的和适当的使对话顺利进行的方式。据第三段可知故正确答案为C.
(2)B细节理解题。问某人一个问题后,你认真听他的回答是有礼貌的。根据第四段故该题正确答案为B.
(3)A细节理解题。一般来说,好的健谈的人是知道如何正确地改变话题的人。据Reallistening also means not just listening to words, but to tones of voice. If thevoice sounds dull, then, it's time for you to change the subject.故正确答案为A.
(4)B细节理解题。如果你想再见某人,对你来说让他知道是必要的。根据Ifyou want to see that person again, don't keep it a secret.故该题正确答案为B.
【题目】阅读理解
Sunshine School Picnic Notice
Dear Parents
The school is planning a picnic for Grade 9 students. They will have an exciting experience on a nearby farm at the foot of South Mountain. Six experienced teachers will be there to take care ofthe children. Parents need to pay 50 yuan for the picnic. Let us know if you want your children to go for the picnic by 21st June 2015.
Important information:
Parents will drop and pick up the children from Sunshine School |
(1)Where will they have the picnic?
A.In a park.
B.At school.
C.On a farm.
D.On a mountain.
(2)How long will the picnic take?
A.4 hours.
B.5 hours.
C.8 hours.
D.9 hours.
(3)What can we learn from the notice?
A.No teacher will go for the picnic.
B.Parents don't need to pay for the picnic.
C.Children will have a class after the picnic.
D.Water bottles can be taken during the picnic.