题目内容

【题目】It is lst October. It is Tom's birthday. He sees a card on the table when he comes back home. It says, ‘There's a present for you, Tom. Look for it in your room.’ His parents are watching him and smiling(微笑). On his bed he sees a new red box. He thinks, ‘My present must be in it. He opens it. There is nothing(没什么) but a card in it. He takes it out and reads, 'Dear Tom, I'm your present. My first letter is in the word "pear", but not in "bear". My second letter is in "tell", but not in "tall", and you can find my last letter in both "ban" and "ink". What am I?' Tom thinks it over. P-E-N! He smiles and says, 'Aha, I know, Mum. But where is it?' His mother tells him it is in his school bag. He finds his present-a nice new pen!

'Happy birthday, Tom!' his parents say.

'Thank you, Mum and Dad! ’

1Tom's birthday is ________.

A. in October B. on October C. at October D. of October

2Tom sees a card ________.

A. on the table B. in his bed

C. in his bedroom D. in his school bag

3The card in the red box tells him ________.

A. what his present is B. where his present is

C. who gives him a present D. how his present is

4Where is the birthday present?

A. On the table B. In the school bag.

C. On the card. D. On the bee

5Tom's present is ________.

A. a letter B. three letters C. a card D. a nice new pen

【答案】

1A

2A

3A

4B

5D

【解析】

今天是十月一号,是Tom的生日。他的父母送给了他一个礼物,这个礼物是什么呢?看看卡片上说了什么你就能猜到了。

1细节理解题。根据短文开头It is lst October. It is Tom's birthday.可知,Tom的生日在十月一日,由此可知应选A。

2细节理解题。根据短文中He sees a card on the table when he comes back home.可知,Tom在桌子上看到了一张卡片。故应选A。

3细节理解题。根据短文中On his bed he sees a new red box. …There is nothing(没什么) but a card in it. He takes it out and reads, 'Dear Tom, I'm your present. My first letter is in the word "pear", but not in "bear". My second letter is in "tell", but not in "tall", and you can find my last letter in both "ban" and "ink". What am I?'可知,红色盒子里有一张卡片,卡片上的内容是告诉Tom他的礼物是什么,故应选A。

4细节理解题。根据短文中But where is it?' His mother tells him it is in his school bag.可知,Tom的礼物在他的书包里。故应选B。

5细节理解题。根据短文中Tom thinks it over. P-E-N! He smiles and says, 'Aha, I know, Mum. But where is it?' His mother tells him it is in his school bag. He finds his present-a nice new pen!可知,Tom的礼物是一支漂亮的新钢笔。故应选D。

这篇短文讲述了Tom今天生日,他的父母送给了他一个礼物,但是他得猜出谜语才能知道礼物是什么。文章话题贴近学生们的日常生活,内容简单,比较容易理解。后面的题目都是细节理解题,答案都可以在原文找到。做题时,应先通读全文,了解大意;然后根据题目所问,找准关键词,定位到原文相关地方,搜索信息作答。例如第2小题,题目问的是Tom看见卡片在哪里,注意sees a card这个短语,依据它去原文寻找线索即可。再如第5小题,题目问的是Tom的礼物是什么,这个答案应在短文的后面,仔细阅读短文的最后几句话,根据Tom thinks it over. P-E-N! He smiles and says, 'Aha, I know, Mum. But where is it?' His mother tells him it is in his school bag. He finds his present-a nice new pen!可知,Tom的礼物是一支漂亮的新钢笔。故应选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Some people make you feel comfortable when they are around. You spend an hour with them and feel as if you have known them half your life. These people have something in common. And once we know what it is, we can try to do it ourselves.
How is it done? Here are several skills that good talkers have. If you follow the skills, they'll help people feel relaxed and make friends with them quickly.
First of all, good talkers ask questions. Almost anyone, no matter how shy he is, will answer a question. One well-known businesswoman says, "At business lunches, I always ask people what they did that morning. It's a common question, but it will get things going."From there you can move on to other matters—sometimes to really personal questions. And how he answers will let you know how far you can go.
Second, once good talkers have asked questions, they listen to the answers. This point seems clear, but it isn't.Your questions should have a point and help to tell what type of person you are talking to. And to find out, you really have to listen carefully and attentively. Real listening at least means some things. First it means not to change the subject of conversation. If someone sticks to one topic, you can take it as a fact that he's really interested in it. Real listening also means not just listening to words, but to tones of voice. If the voice sounds dull, then, it's time for you to change the subject.
Finally, good talkers know well how to deal with the moment of saying goodbye. If you're saying good-bye, you may give him a firm handshake and say, "I've really enjoyed meeting you." If you want to see that person again, don't keep it a secret. Let people know what you feel, and they may walk away feeling as if they've known you half their life.
(1)Asking questions might be a quite good and suitable way _______.
A.for you to make new friends
B.to begin your business talks
C.to get the conversation going smoothly
D.for you to impress others with your questions
(2)After having asked somebody a question, it'll be polite of you to _______.
A.make clear what kind of person he is
B.listen to his or her reply carefully
C.sit quietly without saying anything
D.go on asking him more questions
(3)Generally speaking, good talkers are persons who _______.
A.know how to change the topic properly
B.are good at making any topic interesting
C.always speak in a gentle way
D.never talk too much or too little
(4)If you really want to meet someone again, _______.
A.you may take him as your lifelong true friend
B.it seems necessary for you to let him know it
C.you are sure to have further understanding of him
D.it's proper for you to give him a second handshake

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网