题目内容

【题目】请阅读下面的文章,根据所提供的信息,回答问题,把答案写在答题卡指定的位置上。

World reading day was set up by the UNESCO in 1995 to encourage people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading.It is also a day to honor great writers, for example,William Shakespeare, born or dead on that day.

Many countries celebrated World Reading day.Take the UK as an example.On that day, millions of school children can buy books at a lower price than usual in any bookstore.It has been done every year since 1998.World Reading Day in the UK is held annually on the first Thursday in March.Please note that this date applies to (适用于) the UK and Ireland only.Most other countries hold World Reading Day on 23rd April every year.

World Reading day is also celebrated in China.Chinese Premier Li Keqiang does lots of reading every day though he is very busy.He set out a proposal(提议) to encourage a love of reading in all Chinese people in the government Work Report.

“Reading makes a full man.”(by Bacon, 1597).Therefore, it is necessary for us to spend time on reading every

1Why was World reading day set up?

______________________________________________________________________________

2Who can buy books at a lower price than usual on World Reading Day?

________________________________________________________________________________

3When is World Reading Day in Ireland?

____________________________________________________________________________

4Who set out a proposal to encourage a love of reading in all Chinese people in the government Work Report?

_____________________________________________________________________________

5What did bacon say?

_________________________________________________________________________

【答案】

1To encourage people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading.

2Millions of school children.

3It is on the first Thursday in March.

4Chinese Premier Li Keqiang.

5Reading makes a full man.

【解析】

本文主要讲述了世界读书日,阐述了读书的重要性和意义,号召大家要每天读书。

1根据第一段开头句“World reading day was set up by the UNESCO in 1995 to encourage people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading”可知世界读书日的建立,是为了鼓励人们,尤其是青少年去发现阅读的乐趣。故答案为To encourage people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading

2根据文中第二段“On that day, millions of school children can buy books at a lower price than usual in any bookstore.”可知在那天,数百万的学生能以比通常低的价格买到书。故答案为Millions of school children

3根据第二段“World Reading Day in the UK is held a… date applies to (适用于) the UK and Ireland only”可知,英国的世界阅读日在每年三月的第一个星期四举行,此日期仅适用于英国和爱尔兰。所以爱尔兰的读书日是在每年三月的第一个星期四。故答案为It is on the first Thursday in March.

4根据第三段“Chinese Premier Li Keqiang …encourage a love of reading in all Chinese people in the government Work Report.”可知是中国总理李克强,他在政府工作报告中提出建议,鼓励所有中国人热爱阅读。故答案为Chinese Premier Li Keqiang

5根据最后一段“Reading makes a full man.(by Bacon, 1597).”可知,培根说过,读书使人充实。故答案为Reading makes a full man.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.

How Can You Become a Successful Learner?

Everyone is born with the ability to learn. But whether or not you can do this well depends on your learning habits. 1

Creating an interest in what they learn

Studies show that if you are interested in something, your brain is more active, and it is also easier for you to pay attention to it for a long time.2For example, if they need to learn English and they like music or sports, they can listen to English songs or watch sports programs in English. This way they will not get bored.

Practicing and learning from mistakes

Good learners think about what they are good at and what they need to practice more. Remember, "Use it or lose it. Even if you learn something well, you will forget it unless you use it. "Practice makes perfect."3Alexander Grabam Bell did not invent the telephone overnight. He succeeded by trying many times and learning from his mistakes.

Developing their study skills

It is not enough to just study hard.4 For example, they may take notes by writing down key words or by drawing mind maps. They also look for ways to review what they have learned. They may do this by reading their notes every day or by explaining the information to another student.

Asking questions

Good learners often ask questions during or after class. They even ask each other and try to find out the answers. Knowledge comes from questioning

5Everything that you learn becomes a part of you and changes you, so learn wisely and learn well.

A. Good learners will keep practicing what they have learned, and they are not afraid of making mistakes.

B. Research shows that successful learners have some good habits in common.

C. Good learners know the best way they can study.

D. Good learners often connect what they need to learn with something interesting.

E. Learning is a lifelong journey because every day brings something new.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网