题目内容

Are you wearing old clothes?

Don’t worry if you are. Clothes bought at thrift shops are more popular than ever in the West nowadays.

A lot of young people have an interest in secondhand clothing.

Goodwill Industries, one of the most famous secondhand shopping companies in the US, said there had been an increase of 84 percent in money made from the sale of donated goods from 2007 to 2012, from $1.9 billion(about 13 billion yuan) to $3.5 billion.

Fanny Moizant, an online group that sells used clothes from luxury brands(奢侈品牌), agrees that “secondhand” is part of fashion now.

“Fashion has changed,” she told the Financial Times last month.” People need our service ----they need a place to let go and get rid of this excess(过剩).”

It wasn’t always this way. Secondhand clothes used to be much less popular.

Keren Charles, 37, from the US, remembers how embarrassed she was the first time she entered a thrift store more than 20 years ago.

“I didn’t want anyone to see me,” Charles told CNN. “In high school, people thought you were either poor or homeless.”

Now, the fashion fan says about 97 percent of her clothes are secondhand. Her favorite find is a $5 blue evening dress that could be worth hundreds of dollars.

So what is a thrift shop, exactly?

According to the US Association of Resale Professionals, a thrift shop is run by a not-for –profit(非盈利的)organization to get money to charitable causes.

The shops have become popular in recent times due to economic reasons.

More customers began coming to thrift shops in the US at the start of the recession(萧条), according to CNN.

And now secondhand clothing and vintage items are showing up in Western high fashion and street wear.

Fashionable hip-hop artist Macklemore and Ryan Lewis even wore a 2013 Billboard Music Award for their hit song Thrift Shop. The song is about “looking for a come up”(search for cheap things in a thrift store.

However, thrift store culture may be great for new shoppers and for business but it’s not so great for shoppers like Charles who are still “looking for a come up.”

“The competition is tough now,” she told CNN. “You’re in the thrift stores, and you’re seeing so many other people, but it’s still better than shopping at a department store.”

1.Which of the following statements is TRUE according to the article?

A. Vintage items sell better than other used clothes.

B. Thrift shops are a new form of shops that have appeared in the last 10 years.

C. Thrift shops sell used clothes in order to help people in need.

D. Young people show less interest in secondhand clothing than older people.

2.According to the article, secondhand clothes have become popular in the West because _______.

A. there are more thrift stores to shop in

B. people have to live on less money

C. artists and stars are often seen in secondhand clothes

D. people now care less about others’ opinions

3.The underlined word “Vintage” in paragraph 15 probably means“_________”.

A. old but expensive B. large and very beautiful C. old but high quality D. popular and new

4.What is the article mainly about?

A. The popularity of thrift store culture.

B. The importance of recycling secondhand clothes.

C. Different attitudes toward thrift shops.

D. The influence of the economy on fashion.

1.C 2.D 3.C 4.A 【解析】解析:本文主要给我们介绍了西方二手市场的一些具体情况。因为经济下滑,一些出售二手产品的商店变得更受欢迎。 1.解析:题意:根据文章,下列哪一个陈述是正确的?A. 风靡一时的物品比其他旧衣服卖得好。B. 二手店是过去10年中出现的一种新型商店。C. 二手店出售旧衣服以帮助有需要的人。D.年轻人对二手衣服的兴趣不如老年人。通过对整篇...
练习册系列答案
相关题目

One day, a little girl leaves her home after a quarrel(吵架) with her mother. She walks for a long time. She is very hungry. Then she sees a dumpling house, but she doesn't have any money.

The owner of the dumpling house is an old woman. She asks the girl, “Would you like dumplings, my dear little girl?”

“Yes, but I don't have any money,” answers the girl.

“Don't worry,” says the old woman. She brings the girl a bowl of dumplings very soon. The girl eats for a while and can't help(禁不住) crying.

“What's the matter?” asks the woman.

“I'm just touched(感动的)! We don't know each other, but you cook for me! Do you know that my own mother, after a quarrel, tells me to get out of the home?” says the girl.

“My dear little girl, how can you think of that? I have just cooked one bowl of dumplings for you, while your mother cooks for you every day. Why don't you thank her?”

The girl is surprised and goes back home at once. Her mother is waiting for her for supper. The girl comes to tears(眼泪) again.

1.Why does the little girl leave her home?

A. Because she quarrels with her mother.

B. Because her mother doesn't cook dumplings for her.

C. Because her mother doesn't like her.

D. Because she doesn't have to pay for the meal.

2.Does the little girl have any money for a bowl of dumplings?

A. Yes, she does.

B. No, she has no money with her.

C. She has some money, but she doesn't want to pay(付).

D. No, but she doesn't have to pay because the old woman is her grandma.

3.The old woman cooks dumplings for the girl and the girl is ________.

A. sad B. touched C. surprised D. pleased

4.When does the little girl get home?

A. In the morning. B. In the evening.

C. Early in the afternoon. D. At midnight.

5.Why does the girl cry again at the end of the story?

A. Because she can't go back home.

B. Because her own mother cooks a bowl of dumplings for her.

C. Because she is very hungry and wants to eat something.

D. Because she realizes(意识到) that her mother loves her.

1.A 2.B 3.B 4.B 5.D 【解析】试题分析:本文讲述了一个暖心故事。一个小女孩和妈妈吵架后离开了家,遇到一位好心的老妇人给她包饺子吃,小女孩很感动并道谢。老妇人了解到原因后,告诉她,妈妈每天给她做饭,应该感谢的是妈妈。听了老妇人的话,小女孩意识到妈妈是爱自己的,立即回家了。 1.题意:小女孩为什么离开她的家?考查细节理解题。根据第一句One day...

Students in western Ohio(俄亥俄州) have to say “bye-bye” to snow days. Snow may fall, but students won’t be able to spend the days sledding(滑雪橇). Classes will continue online. Officials say that holding electronic workdays(e-days) will help students keep up with their studies. It will also prevent requiring students to make up schooldays later in June.

Which would you prefer: spending a cold day on a computer, or sitting in school in June when you should be on vacation? Jordan Dewar, a student reporter, holds the opinion that having online work on a snow day is the better choice. “You would be working on a day that you already planned on having schoolwork.”

“Having extra days of school in summer can interfere with(妨碍) families’ vacation plans. Besides, what if your school does not have air-conditioning? Imagine sweating through seven hours at school on a hot June day when you could have been relaxing by a pool with your family. Doesn’t an e-day sound better than that?” Jordan Dewar said.

For some students, it would be easier to concentrate(专注) on e-days than on makeup days. “You can do a little work online, go play, and then come back later,” says Rachel Meyers, 12. “But on June days you would just have to sit there for seven hours, thinking about how you could be outside, so you lose focus.”

There are some students arguing that it’s not fair to ditch snow days, however. They say that snow days give them a much-needed break. They also note that missing a day here and there is not enough to put them behind. Most students in Silver Valley School think one problem of e-days is that sometimes siblings(兄弟姐妹们) have to share computers at home. In addition, it punishes the students who don’t have computers at home. When school starts again after e-days, these students will be left behind and have to work double-time to catch up with others.

“School budget cuts(预算削减) across the country are expected to continue into the 2017-2018 school year.” the American Association of School Administrators(AASA) Web site states. “The school wouldn’t be able to afford both online classes and taking care of the school,” Austin Krewson, an eighth grader, says.

Moreover, electricity is likely to be cut off during snowstorms. If kids don’t have power at home, the money and the time in running the new program would be wasted.

1.What can we learn from Paragraph 1?

A. Officials suggest students should have more schooldays in June.

B. Officials believe snow days put students behind in their studies.

C. Students have to end snow days earlier than planned.

D. Students won’t have sledding classes at school.

2.The student reporter, Jordan Dewar, believes that _____.

A. siblings can help each other with their studies on e-days

B. students can learn better on e-days than on makeup days

C. having e-days in winter will save the cost of air-conditioning

D. students should study online when it snows heavily on weekdays

3.What does the word “ditch” in Paragraph 5 probably mean?

A. give up B. put off C. carry out D. pay for

4.The writer mentions the statements on the AASA Web site to _____.

A. explain the reason to hold the e-day program

B. show the difficulty of running the e-day program

C. suggest government should spend more money on education

D. stress why some students can’t afford computers for online classes

1.D 2.D 3.A 4.C 【解析】【主旨大意】本文是一篇新闻报道,主要讲述美国俄亥俄州的学生在下雪天仍然要在网上学习,而不能玩雪橇。对此,不同的学生有不同的看法,某些政府官员也发表了自己的观点。 1.细节理解题。题干意为:我们从第一段中可知什么?根据第一段第二句“Snow may fall, but students won’t be able to spend...

My friend Mary came to school wearing a brand-new pair of Zee jeans. “Your new Zee jeans are so cute!” I said.

“My grandma took me clothes shopping last weekend,” Mary said. “The Zee jeans were on sale. They have cool pockets and are unbelievably comfortable. When you’re at my house after school, try them on and see for yourself.”

“Hmm.” I didn’t think so. But when I tried them on, I couldn’t help agreeing. “I’m totally taking these!” I said. As soon as I got home, I told my mom that I had to get some Zee jeans.

Mom said, “You already have three pairs of perfectly good jeans. There is no way Dad and I are paying that much for a pair of pants. If you want to buy them with your own money, I would be happy to make a long list of extra chores you can do.”

“I’ll start this minute,” I said.

It took me three weeks to save enough money. I changed kitty litter, watched my little brother and sister, and cleaned refrigerator. The refrigerator cleaning was the worst because one of the shelves fell while I was taking everything out. Food and milk splashed all over the floor. It took me one and a half hour to clean it up!

Anyway, I finally bought my Zee jeans, and I loved them even more than I thought I would. I loved them half because they had cool pockets and super comfortable, and half because I had worked so hard to earn the money to buy them myself.

1.Who bought the new Zee jeans for Mary?

A. Her mother. B. Herself. C. Her friend. D. Her grandmother.

2.Why did mom not want to buy a pair of Zee jeans to the writer?

A. She didn’t like the writer.

B. She thought the writer was lazy.

C. She thought that the writer had enough jeans.

D. She didn’t have enough money.

3.How did the writer buy the new jeans?

A. She got money from her mom.

B. She made money by doing housework.

C. She borrowed money from Mary.

D. She asked her grandma to buy them for her.

1.D 2.C 3.B 【解析】解析:本文主要讲述了作者因为看到朋友穿着很酷的牛仔裤而且和很舒适,便也想买一条,但作者的妈妈说作者已经有三条牛仔裤了,不可能再花钱给作者买。如果作者想要的话,只能自己赚钱去买。所以作者就做了许多的家务,攒够了钱,自己买了一条牛仔裤的故事。 1.解析:题意:谁给玛丽买了新的牛仔裤?根据文中的句子“My grandma took me cloth...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网