题目内容

【题目】Mr. Black lives with his five—year—old son. Although he is so young, he is very considerate(体贴的).

One day, Mr. Black was on business(出差) for the daytime. He had to catch the train and had no time to eat breakfast with his son. He was so worried about his son that he called him many times all the way, asking if he had breakfast. The son told him not to worry and everything went well.

In the evening, when Mr. Black went back home in a hurry, the son was asleep in bed. Mr. Black was very tired and hungry. When he just wanted to eat something, to his surprise, he found some instant noodles(方便面)under the quilt(被子) with the overturned(打翻的) bowl. He was so angry and slapped(……的耳光) the little boy. The boy cried and said,” I waited for you to come back. To keep the noodles warm, I put them under the quilt…”

Hugging the boy, he said with tears(眼泪) in his eyes, “Dear, I’m sorry. They are the most delicious instant noodles in the world. Thank you.”

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1Mr. Black called his son all the way because ______.

A. he worried about him B. his son asked him to do so

C. he wanted to know what the boy was doing D. he was on business.

2When Mr. Black went back home, his son ______.

A. was eating noodles B. was sleeping

C. was tired and hungry D. was very surprised.

3Why did the son put the noodles under the quilt?

A. Because he left them on the bed after eating

B. Because he didn’t want his father to eat them.

C. Because he wanted to keep them warm.

D. Because the bowl was overturned.

4What’s the boy like?

A. He is serious B. He is kind C. He is outgoing D. He is talented

5From the passage, we can infer(推断) that _______.

A. Mr. Black isn’t busy at all. B. Mr. Black doesn’t like his son at all.

C. Mr. Black and his son love each other D. the son is very angry with his father

【答案】

1A

2B

3C

4B

5C

【解析】这是一篇感人的故事,布莱克先生的五岁的儿子非常体贴人。有一次为了使出差在外回家的父亲能吃到热方便面,他把方便面放到被子里保温------。

1细节理解题。根据第二段开始部分的叙述可知,布莱克先生很担心自己的儿子。故选A。

2细节理解题。根据when Mr. Black went back home in a hurry, the son was asleep in bed可知。故选B。

3细节理解题。根据“I waited for you to come back. To keep the noodles warm, I put them under the quilt…”可知。儿子把方便面放到被子的目的是为保温。故选C。

4细节理解题。从这个故事分析,布莱克的儿子是善良而体贴的。故选B。

5推理题。从全文可推断,这对父子是互相爱戴的。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】请先阅读下面短文,然后从各小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项。

A very old lady won a million dollars in a lottery.Her son and his wife heard the news the radio.

“How are we going to tell your mother?” the wife asked.“The might kill her!”

“That’s true.” the son said.

“Perhaps we’d better to her doctor about it.He’ll know how to break the news to her .”

Then they explained the situation to the old lady’s doctor.

“I’m you told me,”the doctor said,“A shock,even a happy one could give her a heart attack. it to me ,I’ll find a way of telling her.”

He the problems for a few days.and finally decided he would say.

He called on the old lady and sat by her bedside .He took her in his.

“Let’s play a game,my dear ”he said. A ‘Let’s Pretend’ game.”

“Oh,yes. ”the old lady said,“I love ‘Let’s Pretend’ game..”

“Good.I’ll ask you a question ,”said the doctor . “Then you can ask me

He pretended to think for a few . Then said, “Tell me,what would you do if you a million dollars in a lottery?”

“Oh,that’s an easy one,”the old lady said,“I will give you most of it because you have been so to me all these years . Doctor !”

But the doctor was now on the floor .He had died of a shock。

【1】A. by B. on C. in D. from

【2】A. shock B. dream C. end D.secret

【3】A. ask B. say C. decide D. speak

【4】A. quickly B. easily C. quietly D. strongly

【5】A. sad B. bored C. glad D. worried

【6】A. Bring B. Pass C. Show D. Leave

【7】A. thought out B. thought about C. came up with D. worked out

【8】A. what B. when C. how D. why

【9】A. head B. hands C. eyes D. ears

【10】A. instead B. again C. first D. late

【11】A. this B. that C. it D. one

【12】A. moments B. hours C. weeks D. days

【13】A. win B. won C. will win D. have won

【14】A. good B. bad C. fair D. unfair

【15】A. standing B. walking C. lying D. climbing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网