题目内容

World Sleep Day is on March 21st. Last year’s theme was “Healthy sleep, away from the slow disease”. Its aim is to celebrate the benefits (好处) of good and healthy sleep.

Sleep is like food for the brain. Enough sleep helps the body and brain grow and develop. According to the National Sleep Foundation in the US, adults need seven to nine hours of sleep every night. For students aged 10 to 17, a healthy amount is about eight to nine hours per night.

But many students don’t get enough sleep because of early school start times and heavy homework. About 80 percent of middle school students don’t get enough sleep, the China Youth and Children Research Center reported. For some students, they want to sleep early, but they keep worrying about their schoolwork and can’t fall asleep quickly. For others, they may even have insomnia which might keep them awake all night.

These sleeping problems greatly affect people’s lives. Experts have shown that lack of sleep for teenagers leads to poor grades. Students without enough sleep cannot pay attention in class or do well in sports. Also, lack of sleep may make them depressed.

Luckily, with good sleep habits, it is easier to fall asleep. Some of these good habits include avoiding drinks that make people excited late in the day, going to sleep at the same time each night, and sleeping in a comfortable place that is dark, quiet, and neither too warm nor too cold.

1.If Li Hong is 15 years old, how much sleep does she need every night?

A. 10-12 hours. B. 8-9 hours

C. 7 hours. D. Less than 7 hours.

2.What might happen if teens don’t get enough sleep?

A. They might do well in sports.

B. Their bodies and brains might grow better.

C. They might feel depressed.

D. They might not be able to finish their schoolwork.

3.Which is NOT a reason why so many students don’t get enough sleep?

A. They cannot pay attention in class.

B. They have too much homework to do.

C. They have sleeping problems.

D. They have to get up very early to go to school.

4.Which of the following are good sleeping habits?

a. Sleeping in a bright place.

b. Going to bed at the same time.

c. Sleeping in a dark and quiet place.

d. Drinking something that makes you excited.

A. a-b B. a-c C. b-c D. b-d

5.The underlined word “insomnia” means “_______” in Chinese.

A. 健忘症 B. 肥胖症 C. 多动症 D. 失眠症

1.B 2.C 3.A 4.C 5.D 【解析】文章大意:三月二十一日是世界睡眠日。去年的主题是“健康睡眠,远离慢性疾病”。睡眠就像大脑的食物,充足的睡眠有助于身体和大脑的生长发育。根据调查成年人每晚需要7到9个小时的睡眠时间。对于10到17岁的学生来说,健康的睡眠时间是每晚8到9个小时。 但许多学生因为上学时间早和作业繁重而睡眠不足。这些睡眠问题极大地影响着人...
练习册系列答案
相关题目

Top five universities in Asia-Pacific region

1.National University of Singapore 

The National University of Singapore is a highly international university with more than half the students made up of international students. With 17 schools across three campuses in Singapore, it has overseas colleges in many different places including Israel, Germany, the US and Sweden. The university started as a medical school in 1905 and has since developed to be one of Asia’s best universities.

2.Peking University

The university was built in 1898 and was the first national university in Chinese modern history. The teaching language for college students is English. As the leading university in China, it has 31 colleges and 14 departments. It has the largest university library in China containing more than 4 million volumes. Many of the buildings on campus remain their original Chinese-style design and structure.

3.University of Melbourne

The University of Melbourne is a public research institution and Australia’s second-oldest university. Four Australian prime ministers have graduated from the institution since it was set up in 1853. It is one of the leading research universities in Australia and some of the research developed there has been widely used throughout the world. In the 1970s, research at the institution led to the first successful cochlear implant(人工电子耳).

4.Tsinghua University

Tsinghua University was built in 1911. It is one of the best-known institutions in the world. Its 20 schools and 54 departments cover subjects in art, economics, education, engineering, history, management, medicine, law, literature, philosophy and the sciences.

5.Nanyang Technological University, Singapore

Nanyang Technological University, Singapore is a young institution and is considered Singapore’s main science and technology university. It was set up in 1991 and three campuses: Yunnan Garden, NTU @one-north, and Novena. Yunnan Garden is the biggest in Singapore and has been one of the top 15 most beautiful campuses in the world and has planned to be the greenest campus in the world by 2022. Located in Singapore, Nanyang Technological University, Singapore is often overshadowed by National University of Singapore. But it is still one of students’ dream universities in Asia-Pacific region.

1.Which of the following statements is right about University of Melbourne?

A. It contains the largest number of books in the world.

B. It has got the longest history among the five universities.

C. It’s considered Singapore’s main science and Technology University.

D. Five prime ministers of Australia have graduated from this university in the world.

2.The underlined word “overshadowed” in the last paragraph probably means________.

A. compared B. related

C. put into a higher place D. made less important

3.We can know from the passage that________.

A. the majority of students from National University of Singapore are overseas students.

B. all the buildings in Pecking University are original Chinese-style.

C. university of Melbourne has 54 research teams to develop the first successful cochlear implant.

D. Nanyang Technological University, Singapore is the most beautiful university in the world

1.B 2.D 3.A 【解析】试题短文介绍了亚太地区的五所著名大学:新加坡国立大学、北京大学、墨尔本大学、清华大学和新加坡南洋理工大学,包括它们的建校历史和发展现状。 1.题意:关于墨尔本大学,下列哪个陈述是正确的?考查细节理解题。A. It contains the largest number of books in the world. 它有世界上数量最多的书。B....

阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Human’s Greatest Achievements

The Earth is 4.5 billion years old, but the human race has lived on it for just 200,000 years. In that short time, we have achieved some amazing things.

1. The list is almost endless. The invention of the airplane has changed our lives. The discovery of antibiotics(抗生素) has saved the lives of millions of people. Can you imagine living without electricity? What about the printing press? Without the printing press, you wouldn’t be reading this. In the last 50 years, there have been great achievements in communication, such as radio, TV, computers, the Internet, and smartphones. 2.

What about arts? The arts have brought pleasure to many people, but are the Beatles and Bach more important than antibiotics? 3.

Finally, we must not forget humans’ early achievements. 4. We can’t imagine modern life without cooked food and cars.

What are humans’ greatest achievements? To answer the question, we need to decide what we mean by “great”. 5. Or is it just something that makes us say “Wow,” like the Great Wall? What do you think?

A. We could probably live without them, but life wouldn’t be as interesting.

B. Is it something that makes us rich or happy or save lives?

C. And is Mickey Mouse as important an achievement as going to space?

D. They used fire for cooking and heating and invented the wheel.

E. Many of humans’ great achievements are in science and technology.

1.E 2.A 3.C 4.D 5.B 【解析】本文介绍了人类的伟大成就。没有这些伟大的发现和成就,人类生活将会没有意思。 1.E 根据In that short time, we have achieved some amazing things.可知此处介绍了人类取得的成就,故选E。 2.A 根据Can you imagine living...

"Can I take your order? " Night after night, I had to say this as I worked in my family’s restaurant. My father was a fantastic cook. He wanted me, his only son, to cook with him, but I didn’t like cooking. Because of the restaurant, my father was always busy. He never had time to play football with me.

During my high school and college years, I worked with my family at night. But I always avoided the kitchen. I couldn’t wait to graduate (毕业)so that I could move away from the family business. Several days before my graduation day, my father and I started looking at new cars. Finally, we found the right car. I was sure that my father would give it to me as my graduation gift.

On my graduation day, my father gave me a book as a gift. It was his old cookbook. I was so angry that I gave it back to him and ran out of the house. Several days later I moved away and started my business. Although I often saw my father during holidays, we never talked about the graduation gift. Then one day, I got a call that my father was ill. I went to see him because I was very worried.

That night, I looked through my father’s books and saw the cookbook that he had given me year before. I carefully opened the cookbook and went through it. Then I found something that made me cry. It was a check(支票)for$30,000 dated(注有日期) the day of my graduation. And the price of the car my father and I chose all those years ago was $30,000.

1.From Paragraph I we know that the writer’s father_________.

A. was a common cook B. had a lot of free time

C. wanted the writer to be a cook D. often played foot ball with the writer

2.The writer couldn’t wait to graduate because he wanted to___________.

A. leave the family business B. manage the family's restaurant

C. have enough time to find a good car D. get a graduation gift as soon as possible

3.The writer___________ on his graduation day.

A. accepted his father’s gift B. moved away from home

C. was very angry with his father D. was very worried about his father

4.The last paragraph shows that the writer __________.

A. decided to cook with his father

B. hated his father giving him so little money

C. regretted he didn’t look after his father well

D. realized his father’s deep love for him at last

5.What would be the best title(题目)for the passage?

A. A cookbook B. A football fan C. My school days D. My business

1.C 2.A 3.C 4.D 5.A 【解析】文章讲述了作者的爸爸把一本旧做饭的书给他做毕业礼物的故事。 1.根据My father was a fantastic cook. He wanted me, his only son, to cook with him,可知作者的爸爸想让作者成为一名厨师;故选C 2.根据I couldn’t wait to...

阅读下面短文,然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式(每空一词)。

Curt von Badinski is an engineer of a company in San Francisco.1.(然而), his home is in Los Angeles, which is 770 2.(英里) away from his workplace, so he has to take a plane work and back.Every workday morning, von Badinski gets up at 5 a.m. for the 15-minute drive to the airport. After3.停放) his car, he goes straight to take the plane. After a90- minute flight,he4.(着陆)atOakland Airport and drives to his company. The 5.(整个的)trip takes him about 3 hours

Von Badinski pays the airline 2, 300 dollars monthly so that he can fly 6.(自由地)at any time toand from San Francisco

Flying to work every day is not7.(容易的)for von Badinski because he can only sleep five hoursevery night, but he believes8.(没有什么) could be more important to him than his family. He hadabout sever

al ways to solve the problem,9.(包括)moving his family to San Francisco, butnone of them worked.

.The six hour round trip shows that I have the 10.(能力)to have all the things I want, "heexplains. "I am always excited to start a new day.

1.However 2.miles 3.parking 4.lands 5.whole 6.freely 7.easy 8.nothing 9.including 10.ability 【解析】Curt von Badinski先生在旧金山工作,而他的家在洛杉矶,因此他每天都乘坐飞机上下班,路途上要花费六个小时的时间。尽管这意味着他每天只...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网