题目内容
【题目】
Amy is seven years old. She can do many things by herself. She can smell with her nose. She can use her hands to play basketball. She can enjoy the delicious food with her mouth. In fact, she is proud of her sense(感觉) of taste. Even though (即使) she closes her eyes, she can still tell different food by her tongue(舌头). But her parents are worried about her. Why? Amy is deaf. She became deaf because of a high fever (高烧) when she was two years old. However, she doesn't feel sad. She goes to school every day. She is ready to help others. She gets along well with her classmates. She decides to be a teacher in the future.
【1】Amy can the food with her tongue.
A. smellB. playC. tasteD. lead
【2】How old is Amy?
A. Seven.B. Eight.C. Nine.D. Six.
【3】How did Amy lose her hearing?
A. Because of young age.B. Because of an accident.
C. Because of a high fever.D. Because of playing basketball.
【4】Are her parents worried about her?
A. I don't know.B. Yes, they are.
C. No, they don't.D. Of course not.
【5】Which of the following is TRUE?
A. Amy is good to her classmates.
B. Amy doesn't go to school.
C. Amy lost her hearing when she was born.
D. Amy is proud of her sense of hearing.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
本文介绍了艾米因为高烧失去了听觉。但是她用舌头能区分不同的食物。
【1】推理判断题。根据she can still tell different food by her tongue(舌头).可知,艾米能用她的舌头品尝食物,故选C。
【2】细节理解题。根据Amy is seven years old.可知,艾米七岁了,故选A。
【3】细节理解题。根据She became deaf because of a high fever (高烧) when she was two years old.可知,艾米因为高烧变聋了,故选C。
【4】细节理解题。根据But her parents are worried about her.可知,她的父母担心她,故此处用肯定回答,故选B。
【5】推理判断题。根据She is ready to help others. She gets along well with her classmates.可知,她和同学相处得好,因此她对她的同学好,故选A。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据Amy is seven years old.可知,艾米七岁了,故选A。