题目内容

【题目】I think it's hard for a teenager to live in the modern society. For example, how to go to school is a problem I often worry about. Every afternoon, my father picks me up at the gate of the school. Many parents pick up their children, too. Most of them drive private cars. Of all the cars, Anna's father's car is the best. Anna seems to have a very rich father. She always has beautiful dresses, shoes and bags. Besides these, she is also very beautiful. But she has no friends in school. When other students are playing, she never joins them. I don't like her because she is too perfect. It makes me uncomfortable to make friends with her. She seems to have everything.

One afternoon, when I went to my father's car, I saw a small thing fall out of Anna's bag. So I called her quickly. However, she didn't look back and kept going. I felt very angry with her.

During the dinner, my father asked me, "Why do you look unhappy?"

"Today I saw something fall out of Anna's bag, so called her. But she didn't answer me. She is arrogant. " said angrily.

"Oh, I know that girl. She has no friends and is unhappy because she was born deaf. I'm sure that she didn't hear you. "

What my father said suddenly woke me up. Because she is deaf, she does not talk or play with anyone at school. She seems to have everything, but in fact she doesn't.

Not everyone is perfect, even the perfect man has his weakness.

【1】The writer goes home every afternoon.

A. by bus B. on foot C. by car D. by subway

【2】Why doesn't the writer like Anna?

A. Because Anna seems to be the best in everything.

B. Because Anna is the most excellent student in their school.

C. Because Anna doesn't want to be the writer's friend.

D. Because Anna's father is richer than the writer's.

【3】 The underlined word "arrogant" in Paragraph 4 has the closest meaning to " ______"

A. a little shy B. too proud C. very polite D. so lonely

【4】Anna didn't look back and kept going because she didn't__________

A. like the writer

B. hear the writer at all

C. see the small thing fall out

D. want to get back the small thing

【5】 Which of the following is TRUE according to the text?

A. Many students like Anna very much.

B. The writer's father knows Anna is a deaf girl.

C. Anna has everything she wants.

D. Anna is very happy though she is deaf.

【答案】

【1】C

【2】A

【3】B

【4】B

【5】B

【解析】

试题分析:短文大意:本文讲述了作者学校的安娜,她家境富裕、漂亮,但她在学校没有朋友,作者不喜欢她,因为她太完美了。有一次作者告诉安娜她的东西从包里掉落下来,但是安娜没有回答作者的话,作者认为安娜傲慢,但事实上她是聋哑人听不到。最终作者悟出了“没有人是完美的,即使完美的人也有缺点。”的道理。

【1】C细节理解题。根据短文第一段第二行Every afternoon, my father picks me up at the gate of the school.可知,作者的爸爸放学后用车接载他回家。所以该选C。

【2】A细节理解题。根据短文第一段第五行I don't like her because she is too perfect.可知,作者不喜欢她安娜是因为她太完美了。所以该选A。

【3】B细节理解题。根据上文"Today I saw something fall out of Anna's bag, so called her. But she didn't answer me.可知,作者告诉安娜她的东西从包里掉落下来,但是安娜没有回应作者,从而推知作者认为安娜骄傲。所以该选B。

【4】B细节理解题。根据倒数第三段"Oh, I know that girl. She has no friends and is unhappy because she was born deaf. I'm sure that she didn't hear you. "的描述可知,安娜没有回头,是因为她是聋哑人,听不到作者说话。所以该选 B。

【5】B细节理解题。根据倒数第三段"Oh, I know that girl. She has no friends and is unhappy because she was born deaf. I'm sure that she didn't hear you. "的描述可知,作者的爸爸知道安娜是个聋哑女孩。所以该选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Young people and other people do not always____.They sometimes have____ideas about living,working and playing.But in a program in New York,adults and teenagers live together in peace.

Each summer 200____and 50 adults live together for 8 weeks as members of a work group.Everyone works several hours each day.The aim( ) is not just to keep busy.It is ___ meaning in work.Some teenagers work on the____near the village.Some learn to build a house.The adults____them.There are several free hours each day.Weekends are____,too.Each teenager has his own way to____his free time.

When people live together,rules are always____.In this program the teenagers and adults make the ___together.If someone ____a rule,the problem goes before the whole group.They ask,“Why did it happen?____do we have to do about it?”

One of the teenagers____this to say about the program,“Stop thinking____about yourself,learn____to think about the group.”

1A. argue B. Fight C. Agree D. disagree

2A. the same B. different C. difficult D. easy

3A. workers B. Teenagers C. farmers D. teachers

4A. find B. Finding C. to find D. found

5A. lake B. river C. sea D. farm

6A. give B. agree C. thank D. teach

7A. free B. busy C. wonderful D. terrible

8A. make B. take C. spend D. find

9A. need B. needed C. being need D. needs

10A. group B. meal C. work D. rules

11A. uses B. finds C. breaks D. helps

12A. What B. Why C. Who D. Where

13A. has B. have C. is D. are

14A. even B. only C. never D. seldom

15A. which B. where C. how D. whether

【题目】When Tom got up one morning, he looked from the window, and _______that the ground was covered with snow. On the side of the house, the_______was higher than Tom." We must have a path _______this snow, said his father. "I would make one if I had time. But I_______be at the office early this morning. Do you think you could_______the path, my son?”he asked little Tom. " I? Why? The snow is higher than me! How could I ever cut a path through that snow?" How? You can do it little by_______.I hope you will try, ” said the father. Then his father_______for his office.

Later, Tom set to work. He threw up first one shovelful(), and then another; but it was slow _______.I don’t think I can do it. mother, " he said. A shovelful is so little, and there is so much snow." "Little by little, Tom said his mother. That snow fell fake(雪花)by flake, but you see how much it has made, "

"Yes, _______I see,” said Tom. " If I throw it away little by little, it will soon be gone. "So he worked on. When his father came home to dinner, he was________to see the fine path. The next day was Tom's birthday, the father gave little Tom a pen, with yellow letters "Little by Little" on it.

1A. saw B. heard C. felt D. smelt

2A. rain B. wind C. snow D. smoke

3A. across B. cross C. through D. past

4A. must B. can C. may D. need

5A. take B. carry C. bring D. make

6A. few B. little C. alittle D. afew

7A. came B. got C. left D. looked

8A. work B. job C. awork D. a job

9A. father B. brother C. mother D. sister

10A. angry B. sad C. interested D. pleased

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网