题目内容

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(B)

Writer/Time

Topic: Who's a better singer, Andy Lau(刘德华)or Jacky Cheung(张学友)?

Jim
8-15-2014
5:25pm

Some people say Jacky is the best Chinese singer. I don't think so! Andy is the best. I went to his concert last year. It was so wonderful, I almost cried! OK, I did cry, but that's because Andy is so handsome.

Tom
9—3—2014
4:38pm

I disagree with Jim. Andy sounds like every other singer. His voice is nothing special. on the other hand, Jacky's voice unique, and his songs are so romantic.(浪漫的)

Linda
9-10-2014
8:54pm

I think they are about the same. But Andy is a better actor. I've seen almost all of his movies. Remember the one where he was an airplane pilot, and his plane crashed(坠毁) near a farm? I love that movie!

John
9-16-2014
10:25pm

I also think Jacky is a better singer I prefer his Cantonese songs. Maybe they sound better because Cantonese is his first language.

Tom
10-2-2014
10:12pm

I agree. Jacky's Cantonese songs are better than his Mandarin(华语) songs. (Though, I still like all his songs!)


(1)Who likes Andy Lau the best?
A.Jim.
B.Tom.
C.Linda.
D.John.
(2)Why did Jim cry? Because .
A.he was sad at a concert
B.he had a broken heart
C.he was angry at Jacky Cheung
D.he thought Andy Lau was very good looking
(3)What's Linda's opinion?
A.Andy is a better singer.
B.Jacky is a better singer
C.They both sing equally well.
D.Jacky is a better actor
(4)Why does John think Jacky's Cantonese songs sound the best ? Because .
A.Jacky has no experience singing in Mandarin
B.it's his native language
C.his mandarin pronunciation is bad
D.Jacky's Mandarin songs are boring
(5)Which of the following is TRUE?
A.Nobody likes Andy's movies.
B.Tom has the same opinion as John.
C.Tom thinks Andy's voice is more special than Jacky's.
D.Jim has never seen an Andy Lau's concert.

【答案】
(1)A
(2)D
(3)C
(4)B
(5)B
【解析】本文讲述了五位学生就谁是更好的歌手——刘德华还是张学友这个话题发表了自己的看法。
(1)细节理解题。Jim一栏的表格里出现了Andy is the best.故最喜欢Andy的应该是Jim,选A。
(2)细节理解题。表格中出现了 OK, I did cry, but that's because Andy is so handsome.Jim哭的原因是因为Andy太帅了,故选D。
(3)细节理解题。Linda认为他们俩歌是一样好,但Andy是一个更出色的演员,故选C。
(4)细节理解题。文中提到Maybe they sound better because Cantonese is his first language.粤语是他的第一语言,也就是本地语言,故选B。
(5)细节判断题。从 But Andy is a better actor. I've seen almost all of his movies.可知有人很喜欢Andy的电影,故A错误。Tom认为Jacky更好,而John也认为Jacky是一个更好的歌手,故他们有相同的看法,B正确。从 His voice is nothing special. on the other hand, Jacky's voice unique, and his songs are so romantic.(浪漫的)可知Andy的嗓音没有Jacky的特别,故C错误。文中Jim提到 I went to his concert last year,他是去过Andy的演唱会的,故D错误。答案选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(D)
Do you know how to play a game called" Musical Chairs"? It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs, some people and some way of making music. You may use a piano or any other musical instrument, if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.
Put the chairs in a row. The chairs may be put in twos, back to back. A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it.
The game is easy. When the music starts, the players walk round the chairs. Everyone goes in the same direction, of course, they should walk in time to the music. If the music is fast they should walk quickly. If the music is slow, they should walks lowly.
The person playing music cannot see the people in the game. When the music stops, the players try to sit on the chairs. If a person cannot find a chair to sit on, he drops out. Then, before the music starts again, one chair must be taken away. When the music stops again, one more player will be out.
At last, there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner.
(1)If ten people are playing musical chairs, you must begin with .
A.nine chairs
B.ten chairs
C.eleven chairs
D.one chair
(2)Which of the following is not suitable for playing musical chairs?
A.A piano.
B.A radio.
C.A tape recorder.
D.A telephone.
(3)The chairs should be put .
A.with the desks
B.before the winner
C.all over the room
D.in a line
(4)When the music starts, the players must .
A.run about the room
B.get down,
C.walk around the chairs
D.sit on the chairs
(5)Which of the following statements is NOT true?
A.The game" Musical Chairs" is not difficult to learn.
B.The last one can sit on the last chair.
C.The winner can sit on the chair.
D.If the person plays music, he cannot be the winner.

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
A very new, young officer was at a station. He was on his way to visit his mother in another town, and he wanted to telephone her to tell her the time of this train, so that she could meet him at the station in her car. He look in all his pockets, but he did not have the right money for the telephone, so he went outside and looked around for someone to help him.
At last an old soldier came by, and the young officer stopped him and said, "Have you got change for ten pence?"
"Wait a moment." the old soldier answered. He began to put his hand in his pocket, "I'll see whether I can help you."
"Don't you know how to speak to an officer?" the young man said angrily. "Now let's start again. Have you got change for ten pence?"
"No, sir," the old soldier answered quickly.
(1)The young officer and his mother lived .
A.in the same town
B.in different places
C.in another town
D.in the other town
(2)The young officer wanted to telephone his mother to tell her .
A.that he was going to visit her
B.where his train would leave for
C.what time his train would arrive at the station
D.that he was then at the station
(3)He looked around for help because he .
A.had no money to make the phone call
B.did not know where to make the phone call
C.needed some change for the phone call
D.wanted to get change from the old soldier
(4)The young officer was angry because he thought the old soldier ·
A.was polite to him
B.was not polite to him
C.didn't know how to speak to him
D.didn't like to help him at all
(5)Which of the following is not true?
A.Both the young officer and the old soldier were angry.
B.The young officer wanted his mother to meet him at the station.
C.He wanted the old soldier to speak to him in a polite way.
D.He knew the soldier before.

【题目】阅读下面短文,然后从所给的四个选项中选出一个最佳答案。
C
Learn English speaking FREE with TalkEnglish.com. Our goal is to help you learn English speaking so you can speak English fluently. Improve your spoken English free!
Steps to learn English.
To become a fluent English speaker, you must study and master reading, listening, and speaking. At TalkEnglish.com, the lessons are structured(打造) to give you practice in all three areas at the same time.
Reading Step 1: Identify
Speaking English Fluency Step 2: Understand
Listening Step 3: Integrate
A complete and effective solution to Learn English speaking.
TalkEnglish.com developed the "Click, Listen, and Repeat" functionality(功能). In most of the lessons, you read the sentence, click on the sentence to listen to the sentence, and then you can practice speaking by repeating after the audio file(音频文件) provided by a native English speaker. This method improves your reading, speaking, and listening all at the same time and makes learning English easy. You will improve your English speaking using this method.
(1)What's the goal of the TalkEnglish.com ?
A.To help people learn English speaking.
B.To make a lot of money.
C.To tell people three steps to learn English.
D.To tell people the importance of English.
(2)Which three areas are structured to give learners practice at the same time?
A.激动的
B.流利的
C.容易的
D.幽默的
(3)Which of the following is NOT true?
A.TalkEnglish.com is a website for learning English.
B.The audio file can make learning English very easy.
C.Anyone can master English on TalkEnglish.com.
D.You can click on the sentence to listen to the sentence.
(4)The passage may be from a(n) ______.
A.text
B.magazine
C.ad
D.travel guide

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网