题目内容

【题目】Are you interested in country music? I like it very much !It will take me away for a while after I am tired .The guitars and songs will take me to mountains and fields.

Country music usually talks of everyday life and feelings. It’s the spirit of America ,easy to understand ,slow and simple.

Country music developed in the Southern United States. It was the folk music of American countryside. Many of songs tell about the lives of farmers. They talk about love, crops or death.

The life of the countryside can be hard, so the words in country music are often sad. At first, people played the music only at family parties. But it became more popular later. In the 1920s,people played country songs on the radio, and they made them into records.

When people in the countryside moved to towns and cities to look for work, they took their music with them. Country music continued to change and became popular across America.

John Denver was one of America’s most famous country singers in the 1970s.His song “Take Me home, Country Roads” is well-known and people still play it today.

1Country music is usually about _______.

A. everyday life and feelings B. farmers’ feelings C. the lives of workers

2Country music developed ________.

A. in John Denver’s city B. in the Southern United States. C. in the Northern United States

3People began to make country song records _______.

A. in the 1920s B. in 1920 C. in the 1970s

4Why did Country music become popular in America?

A. Because city people liked the music.

B. Because farmers moved to cities with their music and it continued to change.

C. Because country music talked about city people’s lives.

5Who is famous for the song “Take Me Home, Country Roads”?

A. A farmer in the countryside. B. A person who moved to towns C. John Denver.

【答案】

1B

2B

3A

4B

5C

【解析】短文大意:这篇短文主要介绍了美国乡村音乐的兴起以及流行的过程,并介绍了一位著名的乡村音乐歌手——约翰.丹沃

1细节理解题。根据短文中的句子“Country music usually talks of everyday life and feelings.”乡村音乐通常谈论日常生活和感情,故答案选A。

2细节理解题。根据短文第二段Country music developed in the Southern United States.描述,可知乡村音乐在美国南部得到发展故答案选B。

3细节理解题。根据第三段中的句子“In the 1920s,people played country songs on the radio,and they made them into records.”说明在二十世纪二十年代人们才开始制作唱片,故答案选A。

4细节理解题。根据文章倒数3,4When people in the countryside moved to towns and cities to look for work,they took their music with them.Country music continued to change and became popular across America. 当人们从乡下搬到城镇找工作时,他们带着他们的音乐,乡村音乐不断变化,风靡整个美国,说明乡村音乐的流行是伴随着农民进城而兴起的。答案为B。

5细节理解题。根据短文最后一段描述“John Denver was one of America's most famous country singers in the 1970s.His song "Take Me home,Country Roads" is well-known and people still play it today.”可知约翰丹沃以“乡村路带我回家”这首歌而闻名,故答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】IX. 任务型阅读 (共5 小题, 每小题2分,计10分)

阅读短文,并按要求完成56~60题。

Computers are very important to modern life. Many people think that in the future computers will be used a lot in everyday life. Maybe we won’t have to go shopping because we will be able to buy most things on the Internet.There will be fewer books because we will be able to get all texts from computers. The Internet will be used to play games and see films. Most telephone calls will be made by computers, too.

Some people are glad about these new ways of shopping and communicating(交流). Others do not think that computers will replace(代替)our old ways.

Let’s take books for example. Some people think that one day we won’t read books made of paper. Instead, we will buy and read books by using computers. We will read texts on small pocket computers. The computers will keep many different books in them at the same time. We won’t need to turn lots of pages and paper will be saved. Computerized books(电子图书)will be used more and more.

Is Internet shopping such a pleasure as going to the shop? Many people say it is not. It is pleasant to go into shops and look at things you want to buy. It is also impossible that many people will want to read large texts on our computers. Because paper books will perhaps be more friendly. Maybe computers won’t change these two habits.

56题完成句子;57~ 58题简略回答问题;59题找出并写下文章第一段的主题句;60题将画线句子译成汉语。

1Many people think they will use computers for shopping, reading,____________,

seeing films, and even making phone calls according to the first paragraph.

2Why do many people like reading paper books?

_____________________________________________________

3What are the two habits computers won’t change according to the last paragraph?

_____________________________________________________

4_____________________________________________________

5_____________________________________________________

【题目】The big red American car was much too wide for an English country road. When Jack saw it coming toward him, he stopped his own car at the side if the road to make room for it to past. The American car went slowly past, so close that he could see the driver’s face quite clearly.

"Where have I seen that face before ?" he thought, “Wait a minute! I remember now. It was in the newspaper!" He took out the newspaper from his bag, turned quickly to the middle page. There was a picture of the face in it. Yes, it bad a large mouth and small ears, and his eyes were behind dark glasses.

"Wanted by the police," read by Jack. “The City Bank will give a lot of money to anyone who helps the police to catch this man. "

"Call the police at once," he said to himself. But a few minutes later, he was sad. "This man was caught this morning," answered the police.

1In which country did the story happen?

A. It happened in America. B. It happened in Australia. .

C. It happened in England. D. The story didn’t tell us.

2Why did Jack stop his car?

A. He wanted to see who the driver was.

B. He didn’t want to pass by first.

C. The road was too narrow for the two cars to pass at the same time.

D. Because it was good for an Englishman to stop to let other go.

3Who was wanted by the police in this passage?

A. Jack. B. The driver in the American car.

C. Either Jack or the driver. D. Neither Jack nor the American driver.

4what did Jack do when he had read the newspaper again?

A. He drove to the City Bank B. He drove to the police.

C. He made a telephone call. D. He stopped the American car.

5Who caught the man with a large mouth and small ears?

A. The police. B. Jack

C. Nobody. D. The American driver

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网