题目内容

【题目】阅读短文,从所给的选项中找出与前四个题相对应的选项,然后完成最后一题。
Once the colors of the world argued. All thought that they were the best and most important.
Green said, "Clearly I am the most important. I am the sign of life and hope. I'm the color of grass, trees and leaves. Without me, all animals would die."
Yellow laughed, "You are all so serious. I bring happiness and warmth into the world. Every time people look at a yellow sunflower, they start to smile. Without me there would be no fun."
Orange shouted, "I am the color of health and strength. I have the most important vitamins. Think of carrots, vegetables and oranges. When I appear in the sky, everyone is shocked at my beauty and nobody gives another thought to any of you."
Red couldn't stand it any longer. "I am the color of danger and bravery. I bring fire into the blood."
Their voices became louder and louder. The thunder got angry and the rain started to pour. When they became calm, the rain said, "You foolish colors. Don't you know that each of you is special? If you don't agree, just follow me." They did as the rain told them and together made the most beautiful rainbow.
(1)颜色配对。
①Green ②Yellow ③Orange ④Red
A. brings happiness and warmth into the world.
B. is the sign of life and hope
C. is the color of danger and bravery.
D. is the color of health and strength.
(2)Which of the following is the best title of the passage?
A.All the Colors are Foolish
B.Getting United is Important
C. Every Color is Beautiful
D.All the Colors are Excellent

【答案】
(1)B;A;D;C
(2)B
【解析】这是一篇童话色彩的记叙文。主要讲了色彩们在一起争论各自的重要性,最后雨出现告诉他们,每个都有自己的独特性,并且他们按照雨说的那样去做,在一起出现了最美的彩虹。
(1)考查文章细节理解。根据第二段“ I am the sign of life and hope.“可知,我是生命和希望的象征,第一空应选B。根据第三段“ I bring happiness and warmth into the world. “可知,我带给世界欢乐和温暖,第二空选A。根据第四段“I am the color of health and strength. “可知,我是健康和力量的颜色,第三空选D。根据第五段“I am the color of danger and bravery.“可知,我是危险与勇气的颜色,第四空选C。故选BADC。
(2)标题概括题。根据最后一段“They did as the rain told them and together made the most beautiful rainbow.“可知,他们按照雨说的那样去做,在一起出现了最美的彩虹。通读全文结合选项。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,从A、B、C、D四个选项中选择最佳答案填空。
Janet is my best friend. One day, however, I nearly ended our friendship. I remember that day clearly.
We were 1 in the classroom. The teacher was giving us the results of a maths exam. I had done badly. I felt so 2that I wouldn’t talk to anyone. At lunchtime, I still stayed in the classroom alone. Suddenly. I heard a 3 . It was Janet. “You look very unhappy,” she said. “What’s wrong?” I looked at her for a while, but said 4 . I knew Janet had a good mark in the exam. I thought she was laughing at me. She kept asking me questions. “Is it because of the exam? Do you want me to tell you the right 5 ?” I looked away from her. When I looked up again, Janet had gone. I didn’t know 6 to do. I looked for my paper everywhere, but couldn’t find it.
In the afternoon, Janet came up to my desk and 7 me my exam paper back. I looked at it and got a big 8. Janet had written the right answers next to every one of my mistakes. How9 she was! My face turned red. I wanted to hug(拥抱)her, but I only held her hands and said, “Thank you.” That afternoon, when Janet and l were on the way home, I felt quite happy and thanked her again. We are 10 best friends now.
(1)A.playing B.singing C.sitting D.dancing
(2)A.excited B.nervous C.happy D.upset
(3)A.sound B.voice C.cry D.notice
(4)A.anything B.nothing C.nothing D.everything
(5)A.answers B.results C.exams D.notes
(6)A.which B.that C.what D.who
(7)A.returned B.gave C.carried D.moved
(8)A.interest B.pain C.fun D.surprise
(9)A.brave B.careless C.healthy D.kind
(10)A.still B.also C.ever D.even

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网