题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Do you want to live a happier, less stressful(有压力的) life? Try laughing for no reason at all. That's how millions of people start their day at Laughter(笑声) Clubs around the world and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy.
The first Laughter Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr. Madan Kataria. “Young children laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day,” says Dr. Kataria. “Everyone is naturally good at laughing—it's the common language. We want people to feel happy with their lives.” There are now more than 500 Laughter Clubs in India and over 1,300 in the world.
Many doctors are also interested in the effects(效果) of laughter on our health. According to a 5-year study at the UCLA School of Medicine in California, with laughing there is less stress in the body. Laughter improves our health against illness by about 40%.
So what happens at a Laughter Club? I went along to my nearest club in South London to find out. I was quite nervous at the beginning of the class, to be honest, I wasn't interested in laughing with a group of strangers, and I was worried about looking silly. Our laughter teacher told us to clap our hands and say “ho ho ho, ha ha ha” while looking at each other. However, our bodies can't tell the difference between real laughter and unreal laughter, so they still produce the same healthy effects.
Surprisingly, it works! After ten minutes everybody in the room was laughing for real and some people just couldn't stop! At the end of the class I was surprised by how relaxed and comfortable I felt. So if you're under stress, then start laughing. You might be very pleased with the results.
(1)The first Laughter Club was started in _________.
A.India
B.America
C.Britain
D.China
(2)How many Laughter Clubs are there in the world today?
A.Over 300.
B.Over 500.
C.Over 1,800.
D.Over 1,300.
(3)How did the writer feel at the beginning of the class?
A.Surprised.
B.Pleased.
C.Nervous.
D.Tired.
(4)The article mainly tells us _________.
A.young children laugh much more often than adults in a day
B.laughing is one of the best ways to stay healthy
C.many doctors are also interested in the effects of laughter on our health
D.real laughter and unreal laughter are both good for health

【答案】
(1)A
(2)D
(3)C
(4)D
【解析】短文大意:这篇短文介绍了笑声俱乐部的由来以及作者参加笑声俱乐部的一次经历,告诉我们当自己处于压力时,可以笑一笑来缓解自己的压力。

(1)细节理解题。根据The first Laughter Club was started in Mumbai, India,可知第一个笑声俱乐部开始在印度孟买,所以选A。

(2)细节理解题。根据第二段There are now more than 500 Laughter Clubs in India and over 1,300 in the world 描述可知现在在印度有500多个笑声俱乐部,世界上有1300多。所以选D。

(3)细节理解题。根据I was quite nervous at the beginning of the class,可知我开始上课时很紧张,所以选C。

(4)主旨大意题。根据短文倒数第二段However, our bodies can't tell the difference between real laughter and unreal laughter, so they still produce the same healthy effects 描述,可知无论是真笑还是假笑都对我们的健康有好处。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Taking away a city's rubbish is a big job. Every day tracks come into a city to collect it. Most rubbish is made up of things we can't eat or use. If we kept these things we would soon have a mountain of rubbish.
In some cities the rubbish is collected and taken outside of city to a dump. Often the city dump is placed where the ground is low or there is a big hole. The kitchen rubbish is broken into small pieces and sent into the sewage system. The sewage system takes away the used water from toilets, bathtubs and other places.
To keep mice and flies away, some earth is used to cover the newly dumped rubbish. Later, grass may be planted on the rubbish-filled land. Finally, a house or a school may be built there, and then you'd never know that this had once been an old rubbish dump.
In other cities the rubbish is burnt in special places. The fire burns everything but the metal. Sometimes the metal can be used again in factories where things are made of metal. The food parts of rubbish are put in special piles where they slowly change into something called humus, which looks like black earth. It is rich with the kinds of things that feed plants and help make them grow.
(1)What's the main idea of the article?
A.To let us know taking away rubbish is a big job.
B.To explain the need for rubbish collection.
C.To introduce different ways to treat rubbish.
D.To tell us to take useful things out of rubbish.
(2)We can usually read the article in.
A.a science book
B.a story book
C.a history book
D.a tour guide
(3)What's the meaning of the word “sewage”in the article?
A.吸尘
B.洗涤
C.安全
D.排污
(4)The food parts of rubbish can be used again.
A.to feed people
B.to feed plants
C.to build a house
D.for us to eat
(5)How should we do with a used metal box in the passage?
A.By throwing it away.
B.By putting it in earth.
C.By burning it off.
D.By reusing and recycling it.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
One day, a woman walked into a pet store to buy a bird for her Thanksgiving Day party. The guy said, “We only have one parrot. But I think you do not want it because it can talk…”
The woman said happily, “That's great. I've always wanted a talking bird.”
So the guy said, “Since you are a nice lady, I'll give it to you as a gift.”
And the lady went home and put the bird on her bed and walked out of the room. But as soon as she walked into the kitchen, the bird started to speak dirty words as loud as it could. The woman walked back into the room thinking, “I can't have this at my party!” So she took the bird and put it in the fridge.
A few hours later, while the woman was eating, she remembered that her bird was still in the fridge. Quickly, she opened the door and found it was shivering. Then she took out the bird at once. She said to the bird, “I'll keep you out of there if you don't use that language again. Do you agree with me?”
The bird nodded and asked, “Can I just ask a quick question?” The lady nodded and said, “Yes, you may.”
The bird pointed at the turkey behind him and asked, “What did he do?”
(1)The woman went into the pet store because.
A.she wanted to buy a bird for Thanksgiving Day party
B.she wanted to buy a bird to make a big meal
C.there were lots of nice birds in it
D.she wanted to buy a bird for his son's birthday
(2)The woman put the bird in the fridge because.
A.she wanted to cook it on Thanksgiving Day
B.she thought it's the best place for it to live in
C.the bird liked living in the cold place
D.the bird spoke dirty words
(3)The underlined word “shivering” means.
A.睡觉
B.发抖
C.生气
D.跳动

【题目】 Rock climbing did not become a sport until late in the 1900s. But now it has become a popular outdoor activity. While rock climbing may still be necessary for mountain climbing, most people just climb low mountains for fun.

If you have ever done rock climbing, you will know that it is not a very easy sport. Indoor and outdoor rock climbing both need practice. What most people don't know is that rock climbing is one of the sports that depends on your body and mind.

To climb successfully, one must ____. One of the important rules is to always have three parts of your body on the rock face. Another important rule is that your arms only hold you close to the rock face while your legs are pushing you up, the closer you are to the rock face, the easier it is to climb.

Rock climbing is a wonderful sport. Once you start to learn how to climb, you'll find more fun. People who like games such as chess playing or problem-solving may love rock climbing, because they are nearly the same in the way of thinking. For anyone who wants to get into beautiful shape, rock climbing is a fun and good way. Anyone who enjoys a difficult game and loves the outdoors should think of taking rock climbing as a new hobby.

1When did rock climbing become a sport?

2What does rock climbing depend on?

3Why do the chess players like rock climbing?

4Who should think of taking rock climbing as a new hobby?

5Rock climbing is a very easy sport, isn't it?

6What can be filled in the blank of the passage?

【题目】 Nothing could stop this man after his leg were badly burnt at the age eight .Cunningham was given up by doctors who believed he would be a hopeless disabled man to spend the rest of his life in a wheelchair. "He will never be able to walk again "they said, "no chance.

The doctors checked his legs, but they had no way of looking into Glenns heart. He didn’t listen to the doctors and expected to walk again. Lying in bed, his thin, red legs covered with scar tissue, Glenn promised, "I’m going to get out of bed next week. I'm going to walk. "And he did just that.

His mother told how she used to look out of the windows to watch Glenn reach up and take old of an old plow()in the yard, With a hand on each handle(把手). he began to make his hurt legs move. And with every step of pain, he came closer to walking. Soon he began to run slower before long he was running. When he started to run he became even more determined( 坚决的 ).

I always believed that I could walk, and I did. Now I,m going to run faster than ever. "And so he did. He became a great runner who set the world record of 406"in one-mile race in 1934. He was honored as the excellent athlete of the century at Madison Square Garden.

1What happened to Glenn when he was eight?

A.He had bad heart disease.B.A car accident happened to him

C.His legs were badly burnt.D.He met a serious medical accident.

2What made Glenn walk again?

A.Good medicineB.His hard work.

C.Doctors ' treatment.D.His mother's trust

3Paragraph 3 mainly tells us .

A.How Glenn made his legs moveB.how Glenn played with the plow

C.how Glenn ran faster than everD.how Glenn made himself walk again

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网